ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σύλλογο Περάνθης διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί (στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Περάνθης) την Κυριακή 17-07-2022 από τις 9:00 πμ έως τις 1.00μμ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
•Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
•Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
•Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
•Τήρηση των αποστάσεων
Επίσης από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου (Σκουφά 91-93) την Τρίτη 12-07-2022 , και ώρα 9:30 πμ έως τις 13.30μμ.

Σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αρταίων
Σε δημοπρασία έως 19 Ιουλίου, η μελέτη πυροπροστασίας
Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την πυροπροστασία και την εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αρταίων, σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφού θέτει σε δημοπρασία την εκπόνηση των μελετών πυροπροστασίας ή και την επικαιροποίση μελετών. Η δαπάνη ανέρχεται στο πόσο των 89.159,53 ευρώ, από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών μελετών πυροπροστασίας, ενδεικτικά περιλαμβάνονται σχέδια κάτοψης, μελέτη και τεχνική περιγραφή των μόνιμων συστημάτων πυροπροστασίας.
«Με τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας θωρακίζουμε τα σχολεία του Δήμου μας. Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, πάντα σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης
Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέχρι την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Άθλια η διαμονή των Πυροσβεστών(κλιμάκιο Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) στην Π.Υ. ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ 

Η διαμονή των Πυροσβεστών(κλιμάκιο Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) στην Π.Υ. ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΑΣ πραγματοποιήθηκε σε άθλιες συνθήκες, φιλοξενήθηκαν για λίγες ώρες ξεκούρασης σε τριτοκοσμικές από κάθε άποψη κοιτώνες και με πραγματικό κίνδυνο μολύνσεων αφού δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη από τους κανόνες υγιεινής., σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Η Κυβέρνηση ας σταματήσει να πολυδιαφημίζει το «έργο» της όπως αυτό στην Π.Υ Β.Ι.Π.Ε ΠΑΤΡΑΣ και ας σβήσει τις «φωτιές» γιατί οι αριθμοί για εκείνη είναι αμείλικτοι, χιλιάδες κενά πυροσβεστών, χιλιάδες οχήματα παλαιού τύπου αφού μόνο το 15% έχει αντικατασταθεί και μέσος όρος μάχιμων πυροσβεστών άνω των 45 ετών που δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθουν σε ιδιαίτερα και δύσβατα σημεία.
Ας ελπίσουμε ότι η ανυπαρξία της κυβέρνησης ΝΔ δεν θα μας κοστίσει και άλλο…