ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Μεσόπυργου Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου στον Μεσόπυργο Άρτας, την Κυριακή 04-06-2023 , και ώρα 10:00 π.μ. έως τις 13.00μ.μ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
•Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
•Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
•Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
•Τήρηση των αποστάσεων
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
•Να είσαι 18-65 ετών
•Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
•Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
•Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
•Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Geri Olympics από το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων
Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης-Ε.Ψ.Ε.Π., διοργανώνει στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με τη Στέγη Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ» (ΑΜΕΝ) στη Λευκωσία και το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Κύπρο τους
Geri Olympics (Γηριατρικούς Ολυμπιακούς), οι οποίοι και “τρέχουν” τα τελευταία 36 χρόνια στη West Virginia της Αμερικής.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ)
Οι Geri Olympics αποτελούν μία δράση που αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληθυσμού, μέσω της συμμετοχής τους σε σωματικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες για αυτούς. Απώτερος στόχος είναι να αναδειχτούν τα οφέλη της σωματική άσκησης, μέσα σε ένα πλαίσιο σεβασμού της διαφορετικότητας. Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν μέσα από την συμμετοχή τους και οι φορείς: Ε.ΠΡΟ.Ψ.Υ.Η., Παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων «Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» του Κ.Κ.Π.Π.Η, Ξενώνας Β’ Χαραυγή του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα και οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής».

Δήμος Ιωαννιτών: Παρεμβάσεις και πιστοποίηση σε 35 παιδικές χαρές
Από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων και τον ανάδοχο του έργου υπογράφηκε η σύμβαση και θα ξεκινήσουν άμεσα παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και την πιστοποίηση 35 παιδικών χαρών.
Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που στόχο έχει να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες και όμορφους χώρους για τα παιδιά.
Το έργο έχει προυπολογισμό 325 χιλιάδων ευρώ.
Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες παιδικές χαρές είχαν επισκευαστεί και πιστοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Όμως στην πορεία υπέστησαν ζημιές ή καταγράφηκαν φθορές. Έτσι ξεκινά η αποκατάστασή τους και παράλληλα η διαδικασία για την πιστοποίησή τους.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς υπογράμμισε ότι οι παιδικές χαρές αποτελούν προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Οι παρεμβάσεις που ανά τακτά διαστήματα υλοποιούνται δεν αρκούν αφού θα πρέπει να τύχουν της φροντίδας και της μέριμνας όλων.
Αυτό που προέχει είναι να περιοριστούν οι βανδαλισμοί στα παιχνίδια όπως και η κακή χρήση κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Υπογράμμισε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι 35 παιδικές χαρές θα παραδοθούν στα παιδιά και θα πρέπει με την βοήθεια όλων να διατηρηθούν σε άρτια κατάσταση.