ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 26/04/2020 ημέρα Κυριακή στις 9.00μ.μ.-1.00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Κλειδί Άρτας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Κλειδί Άρτας από τον Αθλητικό Όμιλο Κλειδίου Άρτας. Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.
Ο εθελοντής αιμοδότης δίνοντας αίμα:Αισθάνεται ως άνθρωπος την ηθική ικανοποίηση ότι κάνει το καθήκον του σώζοντας μια ζωή και ως πολίτης ότι συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας του λαού.Δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης.Δικαιούται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο νοσοκομείο.Συμβάλει ανεκτίμητα στην κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: «ημίμετρα» οι αποφάσεις της ΕΕ για τον κορωνοϊό
Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου, συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης από την πανδημία. Στην παρέμβασή του, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Απριλίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν μεγαλύτερα και αποφασιστικότερα βήματα από αυτά που έγιναν στο Eurogroup, καθώς το μέγεθος της πανδημίας του κορονοϊού απαιτεί άμεσες, γενναίες και αποφασιστικές παρεμβάσεις.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Εκτεταμένος καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης
Στον καθαρισμό και απολύμανση 4.000 κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών, επιλύοντας άμεσα ένα πρόβλημα που χρόνιζε.
Μέσω υπερσύγχρονου μηχανήματος, πάνω από 100 κάδοι την ημέρα αρχικά απολυμαίνονται και ακολούθως ψεκάζονται με ειδικό υγρό κατά ιών, όπως ο Covid – 19 κ.α., ενώ οι εργαζόμενοι τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω πανδημίας, αλλά διαχρονικά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι κάδοι απορριμμάτων δεν είχαν καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω βλάβης στο όχημα – πλυντήριο κάδων και άλλων προβλημάτων που είχαν προκύψει.
Οι απολυμάνσεις κάδων θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα καθημερινά και σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου μας, παράλληλα με την καταγραφή προβλημάτων καθαριότητας, με στόχο την επίλυσή τους.

Νέος χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κεραματών
Και νέο γήπεδο 5×5 και νέο γήπεδο τένις στην Ροδαυγή


Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Κεραματών, προϋπολογισμού 270.500,00 ευρώ και κατασκευή γηπέδου 5×5 και γηπέδου τένις, στον οικισμό Ροδαυγής προϋπολογισμού 324.540,00 ευρώ, εγκρίθηκαν μέσω της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος Αρταίων, συνολικού προϋπολογισμού 595.040,00 ευρώ για την «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων», από το Υπουργείο Εσωτερικών, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».
« Ο αθλητισμός είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Προχωρούμε τις εργασίες στους αθλητικούς χώρους ώστε η νέα γενιά και οι δημότες μας, να έχουν αθλητικούς και ασφαλείς χώρους να αθλούνται. Δημιουργούμε άρτιες αθλητικές υποδομές και στηρίζουμε τον αθλητισμό της περιοχής μας » ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων έως 26-04-2020
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Πέμπτη (23-04-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
• Παρασκευή (24-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά
• Σάββατο (25-04-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανιά – Γρέβια – Πηγές

Αχτσιόγλου :“Η κυβέρνηση μπορούσε να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς τη μεσολάβηση ΚΕΚ”
«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο που προσβάλλει ευθέως τον επιστημονικό κόσμο της χώρας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Realfm97,8”, αναφερόμενη στη διαδικασία των voucher για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.
Η κ. Αχτσιόγλου βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ρ/σ “Realfm 97,8” σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο βασικό ερώτημα. Γιατί επέλεξε αυτή τη διαδικασία ενώ είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει με απευθείας επίδομα τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και το επιστημονικό προσωπικό από κοινοτικά κονδύλια. Υπάρχει σαφής οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει ότι ειδικά για την περίοδο του κορωνοϊού είναι επιλέξιμη δαπάνη των ΕΣΠΑ η απευθείας χορήγηση επιδόματος στο επιστημονικό προσωπικό χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει κατάρτιση».
Με την επιλογή της κυβέρνησης «η ελληνική κοινωνία είναι σχεδόν στο 100% χαμένη. Οι επιστήμονες παίρνουν 600 ευρώ μετά από όλη αυτή την εξευτελιστική διαδικασία και όχι 800 όπως θα μπορούσαν να πάρουν. Το ελληνικό δημόσιο τελικά επιβαρύνεται διότι δεν χρηματοδοτείται όλο το πρόγραμμα μόνο από κοινοτικά κονδύλια αλλά έχουν χρησιμοποιηθεί 50 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «μία κίνηση διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και προσβολής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας», από την οποία ωφελούνται συγκεκριμένα ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης.