ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Άρτας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 03-01-2021 στο 3ο Λύκειο Άρτας, από τις 9:00 πμ έως τις 13.00μμ.
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:
Θερμομέτρηση κατά την είσοδο
Χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας
Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
Τήρηση των αποστάσεων
Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αισθάνεσαι ξεκούραστος
Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Δήμος Ηγουμενίτσας
Δωρεά από τον Οργανισμό Λιμένος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειαςστο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής) ,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας 
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, πληροφορούμενο το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια, κατά την χθεσινή συνεδρίαση (27/12/2021) αποφάσισαν ομόφωνα :
-Εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και επί σειρά ετών Υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια.
Υπήρξε ευπατρίδης και υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές της Δημοκρατίας. Υπηρέτησε το έθνος με ευθύνη, εντιμότητα και αφοσίωση, με κορυφαίο αξίωμα τον Ανώτατο Πολιτειακό Θεσμό.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων με το παρών ψήφισμα εκφράζει την λύπη και την οδύνη του για τον χαμό του και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Πωγωνίου
Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,
Σε λίγες ώρες αποχαιρετούμε το 2021, μία χρονιά που σημαδεύτηκε από την παρατεταμένη υγειονομική κρίση που ανέτρεψε την καθημερινότητά μας και συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας.
Εύχομαι όλα αυτά να μείνουν πίσω και το 2022 να ανατείλει φέρνοντας υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και να γεμίσει τις καρδιές και τις ψυχές μας αγάπη και αλληλεγγύη.
Ας κρατήσουμε όμως και κάτι από τον χρόνο που μας αφήνει. Ας κρατήσουμε βαθιά μέσα μας την αναγνώριση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ας πορευτούμε ιεραρχώντας σωστά τις προτεραιότητές μας, χωρίς να ξεχνάμε τις αξίες μας…
Ας υποδεχτούμε το 2022 με γαλήνη και χαμόγελα. Καλή χρονιά με υγεία, προκοπή, ειρήνη και δημιουργία! Χρόνια Πολλά!
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 
Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (26-12-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (26) παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν: 15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:-5- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, -5- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 3- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
11 παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων: 8 πρόστιμα των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων, ως εξής: 4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, 3- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.
Πρόστιμο -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή πελάτη στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, καθώς και -300- ευρώ πρόστιμο στον πελάτη.
Πρόστιμο -300- ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στον εσωτερικό χώρο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.