ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στις 28/07/2019 ημέρα Κυριακή στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Φωτεινό Άρτας.
Την αιμοληψία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Φωτεινιωτών.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
•Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
•Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
•Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
•Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Ψάρευε με δίχτυα είδος « μεσηνέζα » στον Άραχθο και συνελήφθη
Το Α΄ Λ/Τ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας στον Αμβρακικό Κόλπο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, μετά από ενέργειες πληρώματος ΠΛΣ 778 Υπηρεσίας μας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού, την 171000/07-19 εντοπίσθηκε στις όχθες Αράχθου ένας (01) ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει με ερασιτεχνικό σκάφος, χρησιμοποιώντας εκατό (100) μέτρα δίχτυα είδος « μεσηνέζα ». Εν λόγω αλιευτικό εργαλείο κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί από Υπηρεσία μας.

Συγχαρητήρια από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και στις ενισχυτικές δυνάμεις της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης και της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν, όπου σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνέλαβαν επτά (7) αλλοδαπούς που κατακρατούσαν παράνομα (14) αλλοδαπούς, σε εγκαταστάσεις μη λειτουργικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας .
Για μία ακόμη φορά το αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργώντας με αυταπάρνηση και περίσσιο φιλότιμο, εδραιώνει το υψηλό αίσθημα ασφάλειας και την εμπιστοσύνη των πολιτών, δίνοντας ένα ακόμα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος.

Ανοίγει η Ιαπωνική αγορά
Την διευκόλυνση της πρόσβασης του βοείου κρέατος της ΕΕ και άλλων εξαγόμενων γεωργικών προϊόντων, όπως τα ακτινίδια και άλλα φρούτα, προς την Ιαπωνία ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αναλυτικότερα, μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας, η ΕΕ ενέτεινε τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόσβασης στην Ιαπωνική αγορά γεωργικών προϊόντων. Αυτές οι προσπάθειες ευοδώθηκαν τώρα. Ειδικότερα, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε ότι η διαδικασία χορήγησης αδειών για εκκρεμείς αιτήσεις εξαγωγών βοείου κρέατος (κυρίως από Κροατία και Ισπανία) ή προϊόντων με βάση το βόειο κρέας (κυρίως από Δανία, Γαλλία και Πολωνία) θα οριστικοποιηθούν ταχύτερα σύμφωνα με τις διαδικασίες αξιολόγησης των κινδύνων. Επιπλέον, με στόχο την περαιτέρω διαφάνεια και προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης, η ΕΕ και η Ιαπωνία αντάλλαξαν ενδεικτικά και εύλογα χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση εκκρεμών αιτήσεων για εξαγωγές άλλων αγροδιατροφικών προϊόντων όπως φρούτα (π.χ. αχλάδια από το Βέλγιο, ακτινίδια από την Ιταλία και την Ελλάδα ή κεράσια από την Ουγγαρία και Πορτογαλία), καθώς και αιτήσεις περιφερειοποίησης σχετικά με την αφρικανική πανώλη των χοίρων για εξαγωγές κρέατος χοίρων από την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

Δημοτική Αναγέννηση
Αίτημα για στέγαση της παράταξης στο Δημαρχείο
Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «μετά την πρόσφατη επίσκεψη της εκλεγμένης Δημοτικής ομάδας της παράταξής μας “Δημοτική Αναγέννηση”, που εκτός του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της, αιτηθήκαμε γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη για όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος μας απάντησε εγγράφως ότι το αίτημά μας θα ικανοποιηθεί, όπως ορίζει ο νόμος. Σημειώνουμε ότι ο φυσικός αυτός χώρος θα έπρεπε να είναι εντός του κτιρίου του Δημαρχείου (παρ’ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στην νομοθεσία), μιας και αυτό θα εξυπηρετούσε και την εύρυθμη λειτουργία των παρατάξεων για τις δημοτικές τους υποχρεώσεις και εντέλει την ίδια την λειτουργία του Δήμου.
Ευελπιστούμε για την εφαρμογή της δέσμευσης αυτής, κάτι που βέβαια δεν έγινε στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο,παρ’ότι προβλεπόταν από το άρθρο 66/3852/2010 στην παράγραφο 7.
Αυτό θα βοηθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο μας, μιας και οι Δημοτικές παρατάξεις αποτελούν την κοιτίδα της δημοκρατικής λειτουργίας τους.

Η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. παραδίδει αναφυτεμένο τον ελαιώνα του Λυρείου Ιδρύματος
Φύτεψε 500 δενδρύλια και εγκατέστησε αυτόματο σύστημα ποτίσματος
Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 που έπληξε και το Λύρειο Ίδρυμα-Ορθόδοξο Χωριό, η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. δεσμεύθηκε να υποστηρίξει το Ίδρυμα, συνεισφέροντας οικονομικά στο έργο της αποκατάστασης των εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Μετά από προτροπή της διεύθυνσης του ιδρύματος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το έργο της αναφύτευσης του ελαιώνα του ιδρύματος και την εγκατάσταση ποτιστικού συστήματος που θα εξασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη ανάπτυξή του.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή, το έργο παραδόθηκε στο Λύρειο Ίδρυμα: φυτεύτηκαν 500 δενδρύλια, ελαιόδεντρα κορωνέικης ποικιλίας, ενώ η μελέτη για το αυτόματο πότισμα και η εγκατάστασή του, ολοκληρώθηκαν παράλληλα. Ο ελαιώνας του Λυρείου είναι ένας λειτουργικός ελαιώνας, που καλύπτει τις ανάγκες των γερόντων και των παιδιών που ζουν στο ίδρυμα και η έγκαιρη αναφύτευσή του ήταν ζωτικής σημασίας, τόσο για πρακτικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΠΤΙΜΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στον χώρο των τυροκομικών προϊόντων. Στο portfolio της περιλαμβάνονται κορυφαία brands, όπως HΠΕΙΡΟΣ, Dirollo, Kerrygold, Adoro, Ταλαγάνι, Λογάδι, Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές και Λεβέτι. Σημείο αναφοράς στη φιλοσοφία και τη δραστηριότητα της ΟΠΤΙΜΑ είναι η ποιότητα, η οποία διασφαλίζεται μέσω αυστηρότατων διαδικασιών και εφαρμογής των πιο εξελιγμένων διεθνών προτύπων.

Γιώργος Αρβανιτίδης
Η ΔΕΗ απαιτεί Ολοκληρωμένο Σχέδιο με Εθνική Συνεννόηση
Σε δήλωση του Γιώργου Αρβανιτίδη, Υπεύθυνου του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρονται τα εξής:
Η κατάσταση στην μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της χώρας είναι πολύ κρίσιμη για πρόχειρες διατυπώσεις και διαπιστώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις τούτη την ώρα.
Με τα θέματα της ασφάλειας του εφοδιασμού της χώρας, του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τους εργαζομένους δεν μπορούμε να παίζουμε.
Απαιτείται υπευθυνότητα από όλους και ολιστική προσέγγιση του προβλήματος.
Κάθε πολιτική πρόταση πρέπει να υπηρετεί:την διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ, των εργασιακών δικαιωμάτων και την μη επιβάρυνση των καταναλωτών, με ενδεχόμενη αύξηση των τιμολογίων.
Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει αυτές τις τρεις (3) κατευθύνσεις.
Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχέδιο, αντάξιο του μεγέθους και του ρόλου της ΔΕΗ, και όχι αποσπασματικά μέτρα – πυροτεχνήματα, που την αντιμετωπίζουν σαν «κουρελού».
Σε διαφορετική περίπτωση, το κόστος θα το πληρώσουμε ακριβά όλοι μας.

Δοκιμαστική καλλιέργεια κάνναβης
Σε πειραματικό στάδιο μέχρι και φέτος βρίσκεται η καλλιέργεια κάνναβης στον Έβρο όπου βρήκε εύφορο καλλιεργητικά έδαφος καθώς και από πλευράς ενδιαφερομένων παραγωγών. Ο πρόεδρος της ΚοινΣΕπ Θεογένης, Σπύρος Δέδογλου, μεταφέρει ότι καλλιέργησαν τις ποικιλίες finola και fedora σε περίπου 50 στρέμματα. «Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές καλλιέργειες, καταλήξαμε σε συμπεράσματα για τις αποστάξεις φυτών, τις ποικιλίες και την καταλληλότερη χρονική περίοδο σποράς τους. Ετοιμαζόμαστε για μαζική παραγωγή την επόμενη χρονιά, περίπου 2.000 στρέμματα, αφού πρώτα προχωρήσουμε σε μονάδα πρώτης επεξεργασίας μαζί με ξένους επενδυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον».
Τα μέλη της ΚοινΣΕπ παρήγαγαν το πρώτο ελληνικό σπορέλαιο κάνναβης σε μικρή προς το παρόν ποσότητα. Ο κ. Δέδογλου υπενθυμίζει ότι γνωρίζουν πλέον τις αποδόσεις και τα παράγωγα που δίνει η κάθε ποικιλία. Επί παραδείγματι, η fibranova είναι κατάλληλη για κλωστική ίνα και χαρτομάζα, η finola για λάδι, ενώ η fedora διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά.