Γεννηματά από την Άρτα: Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός το δίλημμα των εκλογών

Από την Άρτα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: «Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες». Η Φώφη Γεννηματά με δηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης και άσκησε δριμεία κριτική κατά τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας «κάθε προοδευτικό πολίτη να ενισχύσει το Κίνημα Αλλαγής. Δυναμώνει κάθε μέρα το προοδευτικό ρεύμα, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τους εκφραστές της συντήρησης και του διχασμού, της πόλωσης, που δεν είναι άλλοι από την παλιά Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και την νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα».

«Η στάση τους τα τελευταία 10 χρόνια, καθυστέρησε και ακρίβυνε την προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Οι θυσίες όμως του ελληνικού λαού, πρέπει να πιάσουν τόπο. Έχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με την υπερφορολόγηση, με τη διαρκή λιτότητα, με τη φτωχοποίηση με την μιζέρια. Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους», προσέθεσε η κ. Γεννηματα και υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να δώσει την αυτή την μάχη αποτελεσματικά. «Και ξέρουν οι Έλληνες πολίτες ότι εμάς μπορούν να μας εμπιστευτούν. Δεν θα διαψεύσουμε την ελπίδα τους όπως το έκανε ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα των εκλογών που έρχονται δεν είναι άλλο παρά ένα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής η διχασμός και νέες περιπέτειες», τόνισε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή στην Άρτα, λέγοντας πως «η αγάπη των ανθρώπων, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω αυτή την προσπάθεια που κάνουμε».

Να σημειωθεί πως η Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε με στελέχη και φίλους του ΚΙΝΑΛ, σε κεντρικό καφέ της πόλης, με τους οποίους συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις. Την κ. Γεννηματά, συνόδευε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Γιώργος Καμίνης.

Στη Πρέβεζα
Κατά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας έβαλε και από την Πρέβεζα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Όλο το διάστημα που κυβερνά, στην πραγματικότητα έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε: «κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, τα έδωσε όλα στους δανειστές. Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» και τόνισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει καμία σχέση με τη Κεντροαριστερά».

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά. «Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει, τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα. Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης. ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία είναι το τελευταίο ανέκδοτο. Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν , η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο».

Η κ. Γεννηματά έφτασε στην αίθουσα συνοδευόμενη από τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Καμίνη και Βαρδακαστάνη καθώς και από τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον Ν.Πρέβεζας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ.Θεόφιλο Κετίκογλου, ενώ, αμέσως μετά στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου ο οποίος παρουσίασε του πρώτους έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Πρέβεζας και είναι οι εξής: Γιάννης Γιαμάς, Παναγιώτα Ζήση, Θανάσης Καρακασίδης, Χριστίνα Συγκούνα, Άκης Τσούτσης και Παύλος Φραγκούλης.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν στελέχη και αυδιοικητικοί από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, υποψήφιοι δήμαρχοι, πρώην Βουλευτές, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, φίλοι και μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Ομιλία Δημητρίου
« Ευρισκόμενος στην Πρέβεζα, και μιλώντας ενώπιον των πολιτών της, δεν θα μπορούσα παρά να αρχίσω την αναφορά μου στους προγραμματικούς στόχους της παράταξής μας για την Ήπειρο, από τον εν λόγω νομό. Εναν νομό για τον οποίο οι προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις δεν επεφύλαξαν, δυστυχώς, την καλύτερη δυνατή αντιπετώπιση, με αποτέλεσμα να θεωρείται, δικαίως και να είναι παραμελημένη… Οσον αφορά τη συγκοινωνιακή υποδομή και τις μεταφορές, ο νομός Πρέβεζας είναι απομονωμένος και αποκομμένος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που διατρέχουν και διασχίζουν την Ήπειρο και γενικότερα τη βορειοδυτική Ελλάδα, την Εγνατία και την Ιονία οδό.

Πρέπει επειγόντως, και είναι άμεση προγραμματική μας προτεραιότητα, να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την άρση αυτής της κρίσιμης και ιδιότυπης απομόνωσης, που λαμβάνει τη μορφή του αποκλεισμού από την αναπτυξιακή διαδικασία. Έτσι θα ενισχυθεί και ο τομέας του τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο σε όλο το παραθαλλάσιο μέτωπό της η Πρέβεζα, αλλά και ο πρωτογενής τομέας ώς προς τη διακίνηση προϊόντων του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Δημητρίου.