Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρασύρεται από «τηλεφωνήματα - παγίδα»

«Στηρίξαμε εξ αρχής περιοριστικά μέτρα τα οποία συνέστησαν οι επιστήμονες. Εξακολουθούμε να ακούμε τις οδηγίες τους. Τον πρώτο λόγο έχει το επιστημονικό προσωπικό και οι παγκόσμιοι οργανισμοί με τις συστάσεις τους και το δεύτερο οι πολιτικοί. Οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός δεν είναι καλός σύμβουλος. Οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται σε κάθε τύπο εξόδου και κυκλοφορίας εκτός σπιτιού. Π.χ. στα μαγαζιά, στους δρόμους, σε ουρές στη ΔΕΗ που είδαμε χτες και ανάλογα, και στις πλατείες. Αρα: Το θέμα στις πλατείες δεν είναι αν τις επισκέπτεται κόσμος αλλά αν τηρεί αποστάσεις. Και βεβαίως δεν έχουν θέση τα ΜΑΤ ή τα χημικά και οι, σύμφωνα με καταγγελίες, ασύμμετρες επιθέσεις, όπως στην Κυψέλη!» τόνισε στην παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή Άρτας, στο Ρ/Σ ΘΕΜΑ στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε» και στους δημοσιογράφους Μ.Κούτρα-Ν. Φελέκη.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι στην Κυψέλη η αστυνομία έδρασε λόγω «τηλεφωνήματος – παγίδα», η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπήρξε κατηγορηματική: «Η αστυνομία δεν παρασύρεται από κανένα τηλεφώνημα – παγίδα! Έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να κινείται αναλόγως. Ως γνώστρια, εμπιστεύομαι την αστυνομία. Γνωρίζει να κάνει τη δουλειά της όπως απαιτείται».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κατά πόσον η ίδια συμφωνεί με όλους όσους εκφράζουν διαφωνίες, επικαλούμενος τον γραμματέα του Κόμματος, Π. Σκουρλέτη η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε ότι υπάρχουν θέματα και αντιπαραθέσεις που στην ουσία τους εκφράζουν την αγωνία ανεύρεσης του καλύτερου τρόπου. Και ξέρετε, ότι όταν βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία κατασπαταλά δημόσιο χρήμα, αυτό δεν θα μας αφήσει σιωπηλούς, προσθέτοντας ότι όλοι, και προφανώς και ο Γραμματέας του Κόμματος έχουν την ίδια άποψη περί της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Όλα τα υπόλοιπα, τυχόν προσωπικών αντιπαραθέσεων συμπεριλαμβανομένων, λίγο αφορούν την ελληνική κοινωνία και πολύ την αναπαραγωγή τίτλων.

Ερωτηθείσα κατά πόσον προβληματίζει το ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκοπική ισχύς της κυβέρνησης η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι και προβληματιζόμαστε και διαθέτουμε την υπομονή και τη μεθοδολογία να αναλύσουμε τα δεδομένα με τρόπο πολυδιάστατο και πραγματικό. Τελείως διαφορετική η αγωνία μας δηλαδή από εκείνη της Νέας Δημοκρατίας που καταναλώνεται στην διάσωση του προφίλ του κ. Μητσοτάκη και κάποιων υπουργών της.
Σε περιόδους κρίσης και δη υγειονομικής και πρωτόγνωρης και με δεδομένο ότι στη χώρα μας εισακούστηκαν οι ειδικοί -διότι περί αυτού πρόκειται και όχι περί ιδιαίτερης ικανότητας της κυβέρνησης- έκανε τη χώρα μας να είναι σε μια καλή κατάσταση – σε εισαγωγικά όταν έχουμε 151 νεκρούς αλλά εν πάση περιπτώσει ικανοποιητικά εξελίχθηκε η διαδικασία της υγειονομικής κρίσης. Αυτό βεβαίως αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Όμως, γνωρίζουμε όλοι ότι οι κυβερνήσεις τελικώς κρίνονται από τι θα έχει προκύψει στην οικονομία, στην εργασία και στη ζωή του καθενός.