Γεροβασίλη: Νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη: Βαρύ πλήγμα στην ανώτατη εκπαίδευση

O νόμος Κεραμέως Χρυσοχοϊδη επιφέρει βαρύ πλήγμα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στην καρδιά του κοινωνικού κράτους, στο σύνταγμα της χώρας και στην ελληνική δημοκρατία, τόνισε σε σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Τ/Σ Kontra channel και στην Α. Γιάμαλη.

Οι βασικές πτυχές και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του νόμου έχουν ως ακολούθως:
-Μειώνονται οι εισακτέοι στο δημόσιο πανεπιστήμιο κατά περίπου 25 000. Με προσχηματική επίκληση των υψηλότερων βάσεων εισαγωγής, πλήττεται το δικαίωμα στη δωρεάν μόρφωση το οποίο ένα κοινωνικό κράτος οφείλει να παρέχει. Αντ αυτού ωθούνται τα παιδιά σε ιδιωτικά κολέγια και σχολές αμφίβολης ποιότητας.
-Η ΝΔ πραγματοποιεί την υπόσχεσή της στους ιδιοκτήτες σχολών και κολλεγίων, έχοντας βεβαίως φροντίσει πρώτα να εξισώσει τα ιδιωτικά πτυχία ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα.

-Η κυβέρνηση στέλνει προς αυτή την κατεύθυνση ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής νεολαίας, σε συνθήκες πανδημίας, μετά από υπερδεκαετή κρίση της χώρας και πριν τον οικονομικό αρμαγεδώνα.
– Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη νεολαία, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, ως υπόπτους, τους θέτει υπό αστυνόμευση 1030 αστυνομικών σε 5 πανεπιστήμια (200 αστυνομικοί ανά ίδρυμα). Αυτά συμβαίνουν σε καιρό πανδημίας την οποία η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ώστε με κλειστά πανεπιστήμια να εγκαταστήσει αστυνομία εντός των ιδρυμάτων.