Γεροβασίλη: Ο Βασιλιάς είναι γυμνός παρά τα επικοινωνιακά ενδύματα

«Τα 15 λεπτά διαγγέλματος του Πρωθυπουργού δεν μας όπλισαν ούτε με γνώση ούτε με ασφάλεια για την επόμενη μέρα. Αν μπορούσα να βάλω έναν τίτλο στην επικαιρότητα θα έλεγα ότι η δύσκολη φάση πέρασε, η δυσκολότερη έρχεται. Χθες είχαμε ένα διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό όπου η συχνότητα της χρήσης της προσωπικής αντωνυμίας «εγώ» αγγίζει πλέον το όριο του κακόγουστου. Σε συνδυασμό δε με την απουσία ουσιαστικού περιεχομένου, δε θεωρώ ότι τα 15 λεπτά του διαγγέλματος έπεισαν τους πολίτες να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους με αίσθημα ασφάλειας…

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός παρά τα επικοινωνιακά ενδύματα» σημείωσε μεταξύ άλλων σε παρέμβαση της η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στο Γιώργο Παπαδάκη, όπου μεταξύ άλλων είπε:
-Δεν ακούσαμε ποιο ακριβώς είναι το πλέγμα κρατικής παρέμβασης και πρόνοιας που θα γεννήσει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στο πεδίο της οικονομίας ή της υγείας.
-Δεν ακούσαμε υπό ποιο υγειονομικό μοντέλο βγαίνουμε από τα σπίτια μας, διότι όπως γνωρίζετε υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους ειδικούς.
-Δεν είχαμε επαρκείς εξηγήσεις γιατί ανοίγουν τα σχολεία.
Δεν ακούσαμε λέξη για την οικονομία, οι συμπολίτες μας παραμένουν αστήρικτοι. Χρήματα ακούνε επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, χρήματα δεν βλέπουν.

-Έχουμε προτείνει στη κυβέρνηση να ακολουθήσει ένα μοντέλο εμπροσθοβαρούς στήριξης 26 δισ., δηλαδή το 50% της δυνατότητας της χώρας μας προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της τεράστιας ύφεσης που έρχεται. Δεν το κάνει.
-Στηρίξαμε τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν με τις υποδείξεις των επιστημόνων από τη πρώτη μέρα. Και βεβαίως συναινέσαμε και στα μέτρα περιορισμού στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέτρα τα οποία -ας μην το ξεχνάμε- περιορίζουν και τον δημοκρατική κοινοβουλευτική αντιπαράθεση. Όμως, η αρχική μας συμφωνία για τη λειτουργία της βουλής δεν καλύπτει τις μεθοδεύσεις της ΝΔ να εισάγει σημαντικά νομοσχέδια υπό συνθήκες περιορισμένης λειτουργίας του κοινοβουλίου και να επιχειρεί να περνά ρουσφετολογικές ΠΝΠ.