Γεροβασίλη: Στην Αριστερά ο εσωκομματικός διάλογος δεν αποτελεί σύγκρουση προσώπων

Στην Αριστερά ο εσωκομματικός διάλογος δεν αποτελεί σύγκρουση παρεών και προσώπων αλλά συλλογική μάχη με στόχο την νέα διακυβέρνηση και υποκείμενο τις προοδευτικές και αριστερές κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, τονίσθηκε σε παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον REAL FM και στους Σ. Κοτρώτσο και Π. Αμυρά

Σχετικά με τον κομματικό διάλογο και τις τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Όλγα Γεροβασίλη θύμισε ότι η διαδικασία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αμέσως μετά τις εκλογές του ’19 με στόχο τον συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων, των προοδευτικών πολιτών, με τελικό στόχο τη μεγάλη πλειοψηφική κοινωνική συμμαχία για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή η διαδικασία ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας ωστόσο δεν παύει να είναι μια μεγάλη ανάγκη.

«Ό,τι παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στον Τύπο ως είδηση (κείμενα και ρεύματα ιδεών) κάτω όμως από το φίλτρο της εσωστρέφειας ή της εσωτερικής αντιπαλότητας δεν αποτελεί νέο! Στην Αριστερά ο διάλογος είναι συστατική της ουσία και δεν χρειάζεται να είναι ούτε ήταν ποτέ εν κρυπτώ. Και μάλιστα αυτός ο ουσιαστικός διάλογος που παρουσιάζεται ως εσωστρέφεια ενώ είναι ουσιαστικά ένα δομικό χαρακτηριστικό πάντοτε παρόν, θα έπρεπε να συμβαίνει και στα άλλα κόμματα, αντί να γίνεται μάχη παρεών και προσώπων για τις καρέκλες. Ωστόσο θα πρέπει και εμείς που διεξάγουμε αυτό το διάλογο να φροντίσουμε να δώσουμε τον τόνο, να δίνουμε το τόνο και προς τη κοινωνία ότι δεν κάνουμε πόλεμο σε εσωστρεφή βάση, αλλά ο πόλεμός μας και οι ανάγκες είναι να στηρίξουμε τη κοινωνία. Αυτά πρέπει και οφείλουν να συμβαίνουν παράλληλα» είπε η κ. Γεροβασίλη.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου για τις «διαφορετικές» όψεις της πρόσφατης πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή (αφενός συναινετικό κλίμα σχετικά με τα Ραφαλ και την αιγιαλίτιδα ζώνη και αφετέρου συγκρουσιακό ως προς τη διαχείριση της πανδημίας) η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες με την κοινωνία να βρίσκεται σε απόγνωση, συχνά σε θυμό, απελπισία, φόβο, αγωνία και οι συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται προφανώς δεν είναι εύκολες. Από την πλευρά μας ως αντιπολίτευση οφείλουμε να κάνουμε μια αντιπολίτευση και δομική και προγραμματική αλλά και μαχητική. Διότι προφανώς ο στόχος μας είναι να είμαστε παρεμβατικοί.