Γεροβασίλη: Όταν ο λαός αγωνιά για τη ζωή του, ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται την λαϊκή σοφία: «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών το μήνα έδωσαν τη θέση τους στην πραγματικότητα των 5-8.000 εμβολιασμών το μήνα, με τους οποίους ο Πρωθυπουργός αισθάνεται ικανοποιημένο, προτού καταλήξει να πει το παροιμιώδες «όποιος βιάζεται σκοντάφτει» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Δεν μπορεί στο όνομα της επικοινωνίας και για την καλλιέργεια μια ψευδαίσθησης αισιοδοξίας να εκστομίζονται αυτά» σημείωσε σε παρέμβαση της η Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ΤΗΕΜΑ RADIO και στον Γιάννη Πρετεντέρη
Με αφορμή τις προτάσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε την παραγωγή του εμβολίου.

Εφόσον δεν μπορούν να παραχθούν ικανές ποσότητες πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν πρόκειται για εθνική επιδημία αλλά για πανδημία. Σήμερα, λοιπόν, που φαίνεται πια ότι οι εταιρείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, η Ε.Ε. οφείλει να μη βραδυπορεί και να παρέμβει για την άρση του καθεστώτος πατέντας των εμβολίων, ώστε να υπάρξουν εναλλακτικές για την άμεση παρασκευή εμβολίων. Με δεδομένο ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, τόσο η Ε.Ε. όσο και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια των εμβολίων αλλά και ο έγκαιρος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να τινάξει στον αέρα μία κοινή συμφωνία στην Ε.Ε. για τα εμβόλια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απάντησε με παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών, με πρωτεργάτη τη Γερμανία, η οποία έχει εξασφαλίσει ήδη δεκάδες εκατομμύρια επιπλέον εμβόλια. Σε αυτές τις κινήσεις ο κος Μητσοτάκης δεν έχει να αντιτάξει τίποτα άλλο πέρα από την ικανοποίησή του με τους μόλις 5.000 με 8.000 εμβολιασμούς το μήνα στην Ελλάδα.
Ως ενδεικτικό της κυβερνητικής σκοπιμότητας στην επικοινωνία σχολίασε η κ. Γεροβασίλη το γεγονός ότι η πρόταση του Αρχηγού της Αξιωματικής Απελευθέρωσης για την άρση του καθεστώτος πατέντας για το εμβόλιο σχολιάστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ως εμπρηστική για την υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ε.Ε.

ΗΧΩ Newsroom