Γιάννενα: Υπογράφηκε η σύμβαση για την οδό Νιάρχου

Από σήμερα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την κατασκευή της οδού Νιάρχου που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας «ΕΡΓΟ- ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ», υπογράφηκε η σύμβαση του έργου που είχε προϋπολογισμό 25.700.000 ευρω.

«Μια πολύχρονη, επίπονη και ψυχοφθόρα διαδικασία έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Διαχειριστική Αρχή, το Δήμο Ιωαννιτών και ειδικά όσους υπερασπίστηκαν το έργο που λύνει το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, στην οποία παραβρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη.
Η πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» του Ε.Π. «Ήπειρος».

Το παραδοτέο έργο περιλαμβάνει: οδό μήκους 4,5 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, παράπλευρο οδικό δίκτυο εκατέρωθεν της βασικής αρτηρίας της οδού Νιάρχου και κάθετων οδών για την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού κυκλώματος, πεζόδρομο με ποδηλατόδρομο στη δυτική οριογραμμή και πεζοδρόμιο στην αριστερή οριογραμμή της, ένας πλήρης ανισόπεδος κόμβος σύνδεσης της οδού με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων, πέντε ισόπεδοι κόμβοι κυκλικής μορφής (roundabout), τεχνικά έργα απορροής ομβρίων και αποχέτευσης οδού, εργασίες σήμανσης, ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού. Στα παραδοτέα του έργου περιλαμβάνονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και ΔΕΥΑΙ.

Δύο Ηπειρώτες σε θέσεις Γενικών Γραμματέων
Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Ηπειρώτες. Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης τοποθετήθηκε ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, γεννημένος στους Ραφταναίους του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας από τις 16 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 5 Αυγούστου 2018.

Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας ορίστηκε η Αθηνά Καλύβα από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Είναι στέλεχος στο υπουργείο Οικονομικών (νυν ΑΑΔΕ). Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διετέλεσε Φορολογικός Ακόλουθος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, διευθύντρια Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών κ.ά. Από το 2013 εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο αντικείμενο την ανάλυση προτάσεων φορολογικής πολιτικής με στόχο, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, τη διαμόρφωση φορολογικών πολιτικών φιλικών προς την ανάπτυξη και την οικονομική αποτελεσματικότητα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις δέκα μέρες μετά τις εθνικές εκλογές Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Η συμμετοχή του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στοχεύοντας στην δυναμική παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνει συνέχεια στις δράσεις εξωστρέφειας συμμετέχοντας για 4η συνεχόμενη φορά στο Εκθεσιακό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, αξιοποιώντας το μνημόνιο συνεργασίας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ΔΕΘ ΑΕ, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του που επιθυμούν να συμμετέχουν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου στην 84η ΔΕΘ, ότι είναι δικαιούχοι προσφοράς μειωμένης τιμής ενοικίασης περιπτέρου.
Η 84η διοργάνωση της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα είναι και φέτος το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνεχίζοντας την παράδοση της σύνδεσής της με την υγιή επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες, θα αποτελέσει μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία, εκπέμποντας ένα ισχυρό σήμα ανάπτυξης, νέων διεθνών συνεργασιών και υλοποίησης επενδύσεων.

Η Έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης https://tif.helexpo.gr/ , με τιμώμενη χώρα την Ινδία. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί δράσεις B2B, B2C, αλλά και B2G (business to government) με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών επιχειρήσεων από όλη τη χώρα, είτε με ιδιωτική πρωτοβουλία είτε κάτω από την «ομπρέλα» κρατικών φορέων, αλλά και επιφανείς εταιρίες από την παγκόσμια αγορά.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 84η ΔΕΘ καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, αποστέλλοντας σε πρώτη φάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής είτε στο e-mail grombol@epimetol.gr είτε στο fax: 2641022590, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου ή από το portal www.etakcci.gr .
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τον κ. Ρόμπολα Γεώργιο, υπεύθυνο συμμετοχής στην έκθεση, στο τηλ: (+30) 26410 – 74531 ή στο email grombol@epimetol.gr.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής
Ο Τσίπρας έδιωξε τον Τσουβάλα, ο Μητσοτάκης τον επανέφερε
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
«Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η Ν.Δ. προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα. Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους.
Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι».

Καμία επιπλέον παράταση στην προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων
Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 29 Ιουλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, που επεσήμανε πως το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει από τις 28 Μαρτίου, «διάστημα που θεωρείται ικανό και εύλογο για να έχουν τη δυνατότητα όλοι να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις».
Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, «είναι να εμπεδωθεί η εικόνα ενός κράτους που θα είναι σοβαρό, συνεπές και αξιόπιστο απέναντι στους πολίτες, εμπνέοντας ανάλογες συμπεριφορές».