Γιατί καταργούνται οι ανταποκριτές ΟΓΑ;

Ο Βουλευτής Χρήστος Γκόκας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θα εξυπηρετούν τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ;

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κατάργηση υπηρεσιών στην ύπαιθρο

Υποβαθμίζουν την ελληνική περιφέρεια και ταλαιπωρούν τους πολίτες

Μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους πολίτες η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση των Ανταποκριτών του ΟΓΑ σε όλους τους Δήμους της χώρας. Η κυβέρνηση με συνεχόμενες αποφάσεις για κατάργηση υπηρεσιών και δομών, που εξυπηρετούσαν τους πολίτες κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όπως Δ.Ο.Υ., υποκαταστημάτων τραπεζών και ΕΛΤΑ, όχι μόνο δεν έχουν κανένα ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο, αντίθετα υποβαθμίζουν την ελληνική περιφέρεια και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές.
Αυτά επισημαίνει ο Βουλευτής Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, που μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκαλέσει στους πολίτες η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση των Ανταποκριτών του ΟΓΑ σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Αρχικά αναφέρεται η σημαντική συμβολή των Ανταποκριτών του ΟΓΑ απέναντι στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ, οι οποίοι διαμένουν στην επαρχία και ιδιαίτερα σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Η κυβερνητική απόφαση θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία, και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες της επαρχίας, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να επισκεφτούν τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, σε μία περίοδο που το σύνολο των πολιτών βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια. Η εξυπηρέτησή τους πρακτικά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις έως αδύνατη.
Επιπλέον τονίζουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ της χώρα είναι έτοιμα να επωμισθούν επιπλέον αρμοδιότητες, καθώς ήδη παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι οι συνεχόμενες αποφάσεις για κατάργηση υπηρεσιών και δομών, που εξυπηρετούσαν τους πολίτες κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όπως Δ.Ο.Υ., καταστημάτων e-ΕΦΚΑ, υποκαταστημάτων τραπεζών και ΕΛΤΑ, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό θετικό αντίκτυπο, αντίθετα υποβαθμίζουν την ελληνική περιφέρεια και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα στις μειονεκτικές περιοχές.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενοι στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζητούν να ενημερωθούν εάν έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο για να παραμείνουν οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ στην επαρχία και να μην υπάρχουν φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης αυτών στις πρωτεύουσες των Νομών, και σε αντίθετη περίπτωση εάν προτίθεται να αναστείλει την απόφαση περί κατάργησης των Ανταποκριτών ΟΓΑ, μέχρις ότου στελεχωθούν οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και καταστούν ικανές να ανταπεξέλθουν, χωρίς υπέρμετρες καθυστερήσεις, σε όλες τους τις αρμοδιότητες. Επίσης ρωτούν για τον τρόπο που ο κ. Υπουργός θα επιλύσει τα προβλήματα που θα προκύψουν για την εξυπηρέτηση των πολιτών, από την απόφασή του για κατάργηση των Ανταποκριτών του ΟΓΑ.