Για την επέτειο κήρυξης της επανάστασης στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στο ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ 
Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την ιστορική για την επέτειο της “σύναξης των Καπεταναίων” για την κήρυξη της επανάστασης του 1821 στα Τζουμέρκα.
Την εκδήλωση διοργάνωσε για 10η χρονιά ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουργαρελίου.
Στην ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση στα Τζουμέρκα τον Ιούλιο του 1821, ο Μητροπολίτης Αρτας Καλλίνικος χοροστάτησε στην Δοξολογία.
Ακολούθως, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, για την ανάπαυση των υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια, το χορευτικό του Βουργαρελίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2019
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό προς τιμήν του Εθνεγέρτη και ιδρυτή της Φιλικής Εταιρείας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 στο Κομπότι Άρτας.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, τελέστηκε στον αδριάντα του Νικολάου Σκουφά. Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος δημοτών.

Εκδήλωση για τον Αλέκο Κιτσάκη του Συλλόγου Γυναικών Ριζοβουνίου
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τον Αλέκο Κιτσάκη του Συλλόγου Γυναικών Ριζοβουνίου
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
Ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.:
Χαιρετισμός της προέδρου του Συλλόγου κας Παρθενίας Τσέγκου
Ομιλία για τη ζωή του Αλέκου Κιτσάκη από τον κ. Γιάννη Παπακώστα, καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από συνεντεύξεις και τραγούδια του Αλέκου Κιτσάκη.
Απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του Αλέκου Κιτσάκη
Μουσικό πρόγραμμα με τον Ναπολέοντα Δάμο και το συγκρότημά του.

Εκδήλωση του Συλλόγου “Περί Βιβλίου” Φιλιππιάδας 
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης επισκέπτεται την Παιδόπολη της Λίμνης Ζηρού για μια συναυλία το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, προσκεκλημένος του Συλλόγου ΄΄Περί Βιβλίου΄΄.
Παλιά αλλά και νέα στοιχεία στον ήχο διαδέχονται τη γνησιότητα της καλλιτεχνικής πορείας του Δημήτρη Ζερβουδάκη, προσφέροντας την αμεσότητα της ζωντανής επαφής, με την ‘’αλήθεια’’ ως βασικό μέσο γεφύρωσης με το κοινό του .
Την αισθαντική φωνή του και την χαρακτηριστική ερμηνεία του συνοδεύουν έξι εκλεκτοί μουσικοί, διαμορφώνοντας μια παράσταση γεμάτη συναίσθημα, δυναμισμό και ανατρεπτική διάθεση.

Έρευνα για το κάπνισμα
Σε ποιες περιοχές καπνίζουν περισσότερο οι Έλληνες

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πτώση 20% στην κατανάλωση τσιγάρων και καπνού κατέγραψαν τα ελληνικά νοικοκυριά τα χρόνια της κρίσης αν και το ποσοστό τους τα τελευταία χρόνια παρέμεινε σταθερό, αγγίζοντας το 36%. Τα μεγαλύτερα «φουγάρα» όλων είναι οι Πελοποννήσιοι που ξοδεύουν παρά την κρίση και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 44,5 ευρώ το μήνα, τα περισσότερα από κάθε άλλο νοικοκυριό στην ελληνική περιφέρεια. Στην αντιπέρα όχθη βρίσκονται οι κάτοικοι του βόρειου Αιγαίου εμφανίζονται οι πιο εγκρατείς στην επικράτεια ξοδεύοντας το 2017 μόλις 20,74 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι Έλληνες περιόρισαν την αγορά καπνού και τσιγάρων μέσα στην κρίση κατά 20 ευρώ. Ένα χρόνο πριν την κρίση, το 2008, οι Έλληνες ξόδευαν 54,65 ευρώ το μήνα για καπνό και 52, 85 ευρώ για την αγορά τσιγάρων ενώ το 2009 ξόδευαν για καπνό 53,08 ευρώ και για τσιγάρο 50,82 αντίστοιχα.
Μια δεκαετία αργότερα τα νοικοκυριά ξοδεύουν 37,42 ευρώ για την αγορά καπνού και 29,94 ευρώ για τσιγάρα. Καλά τα νέα για τα Ιόνια νησιά με αισθητά μειωμένη-κατά 30% – σε σχέση με το 2015 την κατανάλωση τσιγάρων στα Ιόνια Νησιά αγγίζοντας τα 30,11 ευρώ το 2017.
Στην Δυτική Ελλάδα από 40,26 ευρώ η κατανάλωση έπεσε σε 28,23. Μειωμένη είναι η κατανάλωση τα τελευταία χρόνια και στην Κρήτη καθώς από τα 34,22 ευρώ το 2015, το 2017 έπεσε σε 28,3 ευρώ.
Η κατανάλωση αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια στο Νότιο Αιγαίο και από 35,03 σκαρφάλωσε σε 42,32 ευρώ ανά μήνα. Σταθερά κινείται η κεντρική Μακεδονία ξοδεύοντας κάθε νοικοκυριό περίπου 43 ευρώ ανά μήνα ενώ ανοδική τάση καταγράφει η Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
-Τρίτη (30-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
-Τετάρτη (31-07-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
-Πέμπτη (01-08-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο –Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
-Παρασκευή (02-08-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
-Σάββατο (03-08-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:
-Τρίτη (30-07-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
-Τετάρτη (31-07-2019) και ώρες από 16:00 έως 23:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
-Πέμπτη (01-08-2019) και ώρες από 16:00 έως 22:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
-Παρασκευή (02-08-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Αιμοληψία στο Γιαννιώτι Άρτας
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας ενημερώνουμε ότι στις 04/08/2019 ημέρα Κυριακή στις 9π.μ.-1μ.μ.έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία στο Γιαννιώτι Άρτας.
Η αιμοδοσία διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Γιαννιωτισίων «Ο ΕΛΑΤΟΣ».
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
-Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
-Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
-Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

ΕΙΠΑΝ

«Όποιος σηκώνει χέρι για να πετάξει μολότοφ, πέτρες, να κάνει κατάληψη, να σπάσει βιτρίνες και να κάψει αυτοκίνητα, τότε θα συλλαμβάνεται»
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στη Realnews.

«Επί της ουσίας πρόκειται για αποκατάσταση της πραγματικής έννοιας του ασύλου. Τα πανεπιστήμια θα καταστούν εκ νέου χώροι στους οποίους θα προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία διδασκαλίας και έρευνας καθώς και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Γιατί όσο διαπράττονται αξιόποινες πράξεις εντός του πανεπιστημίου χωρίς καμία συνέπεια τόσο περιορίζονται η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Πλέον όταν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις οι Αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν, όπως συμβαίνει σε κάθε δημόσιο χώρο. Δεν νοείται το πανεπιστήμιο να είναι καταφύγιο για όσους τελούν αξιόποινες πράξεις».
H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

«…στο νομοσχέδιο για το μητσοτακικό κράτος ανατέλλει η… εξαιρετική σημασία της συνέντευξης στη διαδικασία του ΑΣΕΠ! Έτσι, ανάμεσα σε στελέχη με προφανώς παρόμοια και συγκρίσιμα προσόντα, αφού διεκδικούν υψηλές θέσεις, το αποφασιστικό κριτήριο είναι η προφορική συνέντευξη, η οποία μοριοδοτείται με κρίσιμη πληθωρικότητα. Δεδομένης της υπερσυγκέντρωσης που φανερώνει το νομοσχέδιο γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, να προτείναμε να διενεργεί ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης αυτές τις συνεντεύξεις;»,
Το ΜέΡΑ25, για τις επιχειρούμενες, από την κυβέρνηση, αλλαγές στο επιτελικό κράτος.