Για τους υποψηφίους, Δημάρχους, συμβούλους & Προέδρους
Ω! Άνδρες & γυναίκες ,υποψήφιοι των συνδυασμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αράχθιας Πόλης που εκπροσωπεί την πάλαι ποτέ την Αμβρακία Χώρα.
Ελπίζω να έχετε διαβάσει τον Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλέους, που αναφέρεται στις υποχρεώσεις των εκλεγμένων Αρχόντων από τον λαό.
Γνωρίζω βέβαια ότι πολλοί έχετε μόρφωση, όπως δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κλπ.
Όμως αυτή η μόρφωση δεν φτάνει για το “γίγνεσθαι” στα του Θουκυδίδη γραφόμενα στον Επιτάφιο του Περικλέους.
Γιατί αυτή η μόρφωση είναι η εξειδίκευση του επαγγέλματός σας και μόνο.
Γιατί τα προβλήματα του κοσμάκι τοπικά και εντοπίως χρονίζοντα μεν, αλλά και καινούργια που οι απαιτήσεις της ζωής φέρνουν και αυτά που δημιουργούνται από τις νέες συνθήκες (υποχρεώσεις της Πολιτείας στις νέες συνθήκες , που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – που θα αναλυθούν εν ευθέτω χρόνο-,) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ χρειάζεται μια ευρύτερη μόρφωση κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος και ξεκόλλημα από την κομματική «εντολή» και την κομματική νομενκλατούρα.
Καθώς, η κομματική ταμπέλα, βοηθάει και ολίγον τι την Διαπλοκή.
Την Διαπλοκή βέβαια την βοηθάνε και άλλα πράγματα.
Όπως το «συγγενολόι» για παράδειγμα.
Επίσης στο χώρο του Αμβρακικού και της Ενδοχώρας του υπάρχει και ένα «Λόμπυ» μεταξύ Μοναστηριακών – Δικηγόρων, φθάνοντας ακόμη και μέχρι τη Δικαστική εξουσία και πέραν της Δωδωναίας Δρυός. Ως Άτυπο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, “Κίσσιον Δρυός λάλημα, Ελλο-πίας Επιστήμιον Μέλαθρον” , αναφέρει.
Ευτυχώς που κάποιοι εις την Αμβρακίαν άφησαν κάποια ευρήματα και ευτυχώς μέχρι τον προ του 19ου αιώνα οι Αμβρακιώτες έχτισαν «Παρθενώνες».
Οι σημερινοί μας όμως της Αράχθιας πόλης κάτοικοι, γκρέμισαν της ιστορία τους, αφού κατεδάφισαν το Παλάτι των Κομνηνών, ως το τότε Δεσποτάτο της Ηπείρου όριζε.
Για όλα λοιπόν αυτά, από την Κάλπη, δεν βγαίνει πάντα ο καλύτερος.
Κων/νος Δημ. Ρώσσος
Οικονομολόγος – Ερευνητής – Συγγραφέας
Πρώην Πρόεδρος Κορωνησίας &
Επίτιμος Πρόεδρος των Απανταχού Κορωνησιωτών