ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΚΑΛΗΣ: Σύγχυση και ανακρίβειες από τη Δημοτική Αρχή Ζηρού

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό της δημοτικής πλειοψηφίας του δήμου Ζηρού μετά τα δημοσιεύματα και τις ντροπιαστικές φωτογραφίες του «καταφύγιου» αδέσποτων ζώων του δήμου μας που έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις των υπευθύνων για το ρεζιλίκι .
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την παραπληροφόρηση και την επιλεκτική απάντησή τους στα ερωτήματα που θέσαμε για το μεταχειρισμένο φορτηγό ανατρεπόμενο (Φ.Ι.Χ) μάρκας ΜΑΝ που αγόρασε ο Δήμος.
Από τα έγγραφα που παρατίθενται στο ένταλμα εξόφλησης αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ολοκληρώθηκε το 2020 . Επίσης η φωτογραφία με την οποία διαφήμισε ο δήμος την αγορά του φορτηγού δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την 21/12/2020.
Δυστυχώς γι αυτούς τα γραπτά μένουν .

Σε κάθε περίπτωση όμως το Γραφείο Συγκοινωνιών Πρέβεζας χορηγεί πινακίδες κυκλοφορίας σε λίγες ημέρες και όχι σε μήνες εκτός και εάν το όχημα παρουσιάζει προβλήματα.
Εισαγωγείς φορτηγών αυτοκινήτων και συνεργεία για τοποθέτηση ανατροπής σε αυτά ,υπάρχουν και στην περιοχή μας γι αυτό ο δήμος κατά τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έπρεπε γραπτώς να ζητήσει την προσφορά τους.
Τα μέλη της επιτροπής παραλαβής του φορτηγού του Δήμου έπρεπε να διαθέτουν και τα σχετικά προσόντα για να ελέγξουν εισαγόμενο μεταχειρισμένο φορτηγό στο οποίο τοποθετήθηκε εκ των υστέρων ανατροπή. Διαφορετικά όφειλαν να ζητήσουν τον έλεγχο και βεβαίωσης καλής λειτουργίας από την αντιπροσωπεία της ΜΑΝ γιατί πρόκειται για εξειδικευμένη περίπτωση.
Τελικά ο κ. δήμαρχος που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα Χάλια του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων, δεσμεύεται ότι το ΦΙΧ είναι έτοιμο και κατάλληλο για τις ανάγκες του δήμου και δεν χρήζει περαιτέρω επιδιόρθωσης?
Αναμένουμε….
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ 4/12/2021