ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ: με την Τζένη Ταπραντζή συνεργαστήκαμε με στόχο την αλλαγή σελίδας στο δήμο Αρταίων-και μπορούμε να το πετύχουμε

H συνεργασία μου με την Τζένη Ταπραντζή αποκλειστικά έχει στόχο την αλλαγή σελίδας στο δήμο Αρταίων, δηλώνει ο Γιώργος Αθανασούλας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, σημειώνοντας: «Παραμερίστηκαν εκ μέρους μου ηγεμονισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του συνδυασμού της υποψήφιας Δημάρχου Τζένης -Ταπραντζή – Κοίλια εκτιμώντας ότι πλέον ήρθε ή ώρα για διαφορετική αυτοδιοικητική αντιμετώπιση των αναγκών, της ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια από τις δημοτικές αρχές πόλη της Άρτας , αλλά και των τοπικών κοινοτήτων που έχουν και αυτές τις δικές τους απαιτήσεις».
Ο Γιώργος Αθανασούλας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, δεν προχώρησε η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές, λέγοντας τα εξής: «Ουδέν κακόν, αμιγές καλού… το καλό στην υπόθεση αυτή είναι πως ξεπεράσαμε και πιέσεις και εγωισμούς, για να πετύχουμε καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Πιστεύω πως στην πολιτική πρέπει να βάζεις συγκεκριμένους στόχους. Έτσι, μετά από συζητήσεις μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης μου αποφασίσαμε για την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η ανατροπή στο δήμο Αρταίων, την συνεργασία μας με τον συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Τζένης Ταπραντζή -Κοίλια «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Η συνέντευξη του Γιώργου Αθανασούλα, στο Ν. Στάμο:
ΕΡ.: Θα ξεκινήσω με μια ερώτηση που μπορεί να φανεί –λόγω των ημερών- ανεπίκαιρη. Γιατί δεν «περπάτησε» η αυτόνομη κάθοδος σας;
ΑΠ.: Όπως θα θυμάστε, μετά από συζήτηση και προτροπή αρκετών πολιτικών φίλων, είχαμε αποφασίσει την αυτόνομη κάθοδο μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 με τον συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Θα έλεγα πως και στη πολιτική ισχύει το «ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Η προσπάθειά μας αποκάλυψε και συμπεριφορές ανθρώπων, που άλλα λένε κι άλλα σκέφτονται, αλλά και την φοβική αντίδραση από συγκεκριμένους κύκλους, με την φοβερή πίεση που άσκησαν σε όσους δήλωναν την πρόθεσή τους να συμπορευτούν μαζί μας. Όλα αυτά που λέγονταν περί αδυναμίας σχηματισμού συνδυασμού, καταρρίπτονται, από το γεγονός και μόνο, πως δικοί μας άνθρωποι, σήμερα στελεχώνουν άλλους συνδυασμούς.

Όμως το καλό στην υπόθεση αυτή είναι πως ξεπεράσαμε και πιέσεις και εγωισμούς, για να πετύχουμε καλύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα. Πιστεύω πως στην πολιτική πρέπει να βάζεις συγκεκριμένους στόχους. Έτσι, μετά από συζητήσεις μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης μου αλλά και των υποστηρικτών του συνδυασμού μας είδαμε ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή στο δήμο Αρταιων, στα πλαίσια των συνεργασιών και της διεύρυνσης. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε για την επίτευξη του στόχου μας, την συνεργασία μας με τον συνδυασμό της υποψήφιας δημάρχου Τζένης Ταπραντζή -Κοίλια «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
Για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας που αποκλειστικά έχει στόχο την αλλαγή σελίδας στο δήμο Αρταίων παραμερίστηκαν εκ μέρους μου ηγεμονισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες και ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του συνδυασμού της υποψήφιας Δημάρχου Τζένης -Ταπρατζή – Κοίλια εκτιμώντας ότι πλέον ήρθε ή ώρα για διαφορετική αυτοδιοικητική αντιμετώπιση των αναγκών, της ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια από τις δημοτικές αρχές πόλη της Άρτας , αλλά και των τοπικών κοινοτήτων που έχουν και αυτές τις δικές τους απαιτήσεις.

ΕΡ.: Τι μέτρησε για τη συνεργασία με την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια;
ΑΠ.: Η υποψήφια δήμαρχος Τζένη Ταπρατζή – Κοίλια είναι γνωστό ότι υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού από πολλές θέσεις και εκ του γεγονότος αυτού έχει τη γνώση και την εμπειρία, έχει τις ικανότητες αλλά και την θέληση εκλεγομένη δήμαρχος Αρταιων να πάει τον Δήμο μας μπροστά με συλλογικότητα και πραγματικό ενδιαφέρον για το κόσμο.
Είναι γνώστης τόσο των προβλημάτων του -μεγάλου – δήμου Αρταιων αλλά και των απαιτούμενων διαδικασιών για την άμεση εφαρμογή του προγράμματος μας με την ανάληψη των καθηκόντων μας.

Με δεδομένο ότι ο στόχος μας είναι κοινός και εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πετύχει τον επιδιωκόμενο στόχο, βάρυνε στην απόφασή μας για συνεργασία.
Έτσι το κοινό μας όραμα για την πόλη της Άρτας αλλά και για τις τοπικές μας κοινότητες, ο κοινός μας στόχος και επιδίωξη να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανατροπή της παρούσας δημοτικής Αρχής η οποία κατά την τελευταία πενταετία και ακριβολογούμε δεν έχει καταφέρει τίποτε ούτε σε ότι αφορά την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και κυρίως την δρομολόγηση και εξέλιξη των μεγάλων έργων για το δήμο μας είναι οι βασικοί λόγοι που ένωσαν τις δυνάμεις των συνδυασμών μας.

Με μια κοινή προγραμματική βάση και έχοντας την ίδια φιλοσοφία για την διοίκηση του δήμου αλλά κυρίως για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, διεκδικούμε πλέον από μια νέα βάση με περισσότερα πλεονεκτήματα και κυρίως με δυναμική και αποτελεσματική διοίκηση τη Δημαρχία. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας πλέον είναι ορατά αφού η αποδοχή του συνδυασμού μας ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με υποψήφια δήμαρχο την Τζένη Ταπρατζη – Κοιλια στις μέχρι τώρα περιοδείες μας στις τοπικές κοινότητες του δήμου μας αλλά και στην πόλη της Άρτας καταδεικνύουν την αποδοχή του θέσεων και προτάσεων του συνδυασμού μας γεγονός που μας δίνει δύναμη, αλλά και ικανοποίηση να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ιδία αγωνιστικότητα μέχρι της τελικής νίκης.

ΕΡ.: Οι αντίπαλοι λένε πως η συνεργασία αυτή είναι ευκαιριακή!
ΑΠ.: Στην πολιτική πριν πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να σκεφθείς πρώτα για ποιο λόγο θα πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη πολιτική κίνηση, που αποσκοπεί, ποια αποτελέσματα θα επιφέρει, και εάν είναι εφήμερη και ευκαιριακή ή στηρίζεται σε θέσεις, απόψεις, πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές που σε κάνουν να πιστεύεις ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι η πλέον ενδεδειγμένη για να πετύχεις τον στόχο σου.
Και ο στόχος ο δικός μας, δεν είναι άλλος από την διεκδίκηση της Δημαρχίας και την εφαρμογή μιας νέας πολίτικης που θα έχει σαν επιδίωξη αποκλειστικά και μονό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συνδημοτών μας και την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας.

Υπάρχουν δυστυχώς στην πολιτική και ορισμένοι οι οποίοι για την εξυπηρέτηση ίδιων προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών οι οποίοι γνωρίζοντας ότι η συγκριμένη συνεργασία δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή γιατί πρόθεση και των δυο μας είναι να δώσουμε την μάχη ενιαία με συγκεκριμένο πρόγραμμα θέσεις και προτάσεις που θα κληθούμε να υλοποιήσουμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας στο μεγάλο δήμο Αρταιων γιατί ακριβώς τους εξυπηρετεί πολιτικά θέλουν να πιστεύουν το αντίθετο. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα διαψευσθούν γιατί στην προκειμένη περίπτωση μέχρι και σήμερα η ταύτιση θέσεων :και απόψεων αλλά και συγκεκριμένων πολιτικών που θα βγάλουν το δήμο μας από το τέλμα είναι ο συνδετικός κρίκος της συνεργασίας μας και δεν μπορεί να αποτελεί μια ευκαιριακή συνεργασία.

ΕΡ.: Ποια είναι η προσωπική σας άποψη για τη δημαρχιακή θητεία του Χρήστου Τσιρογιάννη;
ΑΠ.: Με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν δήμαρχου πριν από πέντε χρόνια πιστέψαμε όλοι ότι λογω του νεαρού της ηλικίας του θα διοικήσει συνετά και με πολιτικές συμπεριφορές που συνάδουν στην εποχή μας και δεν θα ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου ούτε με ρεβανσισμό σε βάρος πολιτικών του αντίπαλων αλλά ούτε και αυταρχικά και υποτιμητικά σε βάρος δημοτικών του συμβούλων. Πιστέψαμε ότι ως ένα νέος πολίτικος θα διοικήσει το δήμο με σύνεση, νομιμότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Δυστυχώς πολύ σύντομα διαψευστήκαμε γιατί η πολιτική του λειτουργία θυμίζει την χειρότερη των παλαιοκομματικών του ομοϊδεατών, αφού σε ότι αφορά την διαχείριση του υπαλληλικού προσωπικού λειτούργησε και εξακολουθεί να λειτουργεί μονό με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Όσο σε ότι αφορά την διαχείριση των δημοτικών του σύμβουλων όλοι γνωρίζουμε πως οι μισοί σχεδόν οι δημοτικοί του σύμβουλοι, που συνετέλεσαν σημαντικά στην εκλογή του, είτε κατέρχονται με άλλους συνδυασμούς –ένας πρώην Αντιδήμαρχος είναι επικεφαλής συνδυασμού- είτε αποχώρησαν από την ενεργό συμμετοχή στα κοινά του Δήμου.
Το έργο το ξαναείδαμε όπως και στην προηγουμένη Δημοτική Αρχή, όμως οι συνδημότες μας έχουν κατανοήσει πλήρως ότι άλλη μια πενταετία για το δήμο Αρταίων χάθηκε. Δυστυχώς για αυτόν δεν μπορεί όλοι οι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του να είναι ανεύθυνοι και προβληματικοί ως διατείνεται για να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια του.
Η αυταρχικότητα, ο συγκεντρωτισμός και κυρίως το «κατόπιν δικών μου ενεργειών» που τώρα τελευταία το έχει κάνει καθημερινά φαινόμενο είναι πολιτικές πρακτικές που, δεν συνάδουν με την σύγχρονη άσκηση εξουσίας και κυρίως αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων των συνδημοτών μας.
Η αντιπαλότητα, η εχθρότητα, θα λέγαμε, μεταξύ των μελών ενός συνδυασμού και μάλιστα της πλειοψηφίας , ο όποιος καλείται να διοικήσει ένα μεγάλο δήμο όπως αυτός των Αρταιων, απέχει παρασάγγας από την πολιτική συμπεριφορά ενός σύγχρονου πολιτικού στην οποία προσβλέπουν οι συνδημότες μας.

ΕΡ.: Γιατί πρέπει να σας εμπιστευτεί ο δημότης του Δήμου Αρταίων;
ΑΠ.: Ο συνδυασμός μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπρατζή — Κοίλια είναι ένας συνδυασμός δημοκρατικός που αποτελείται από νέα άτομα από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, αλλά και άτομα τα όποια έχουν αυτοδιοικητική γνώση και εμπειρία έτσι ώστε το γεγονός αυτό να είναι ικανό για να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που με την ανάληψη των καθηκόντων μας άμεσα και χωρίς χρονοτριβή να σκύψουμε με γνώση, υπευθυνότητα αλλά και εμπειρία στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν τους συνδημότες μας. , .
Δεν μπορεί σήμερα στο δήμο μας η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας να είναι το κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί τους συνδημότες και η δημοτική αρχή να είναι ανίκανη μέσα σε πέντε χρόνια να επιλύσει αυτού του είδους τα προβλήματα Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου οι συνδημότες με γνωρίζουν από τη θητεία μου ως αντιδήμαρχο αλλά και από άλλες θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα το δήμο Αρταιων όπως του Προέδρου του Αθλητικού Κέντρου, του Προέδρου του Πολιτιστικού οργανισμού κ.λ.π.. Στην πολιτική βασική μου αρχή είναι η προσφορά στον δημότη από όποια θέση και αν κληθώ να τον υπηρετήσω.

Aπο τη θέση του Αντιδημάρχου είχα αρίστη συνεργασία με τους υπάλληλους του δήμου, ήμασταν πάντοτε δίπλα τους, τους θεωρούσα συνεργάτες μου και όλοι μαζί προσπαθούσαμε για την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας και δημιουργήσαμε εκείνες τις συνθήκες εργασίας που ήταν απαραίτητες για την πολύ καλή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου. Κανένας υπάλληλος δεν κυνηγήθηκε ή τιμωρήθηκε για τα πιστεύω του ή για τις επιλογές του κατά τις προηγηθείσες δημοτικές εκλογές και όλοι εργάζονταν σε ένα περιβάλλον το όποιο δεν ήταν εχθρικό σαυτούς. Σήμερα δεν συμβαίνει αυτό και δεν είναι της στιγμής να εξηγήσουμε τους λογούς.
Πάντοτε η πόρτα του γραφείου μου στο δημαρχείο ήταν ανοικτή και προσπαθούσα σε συνεργασία με τους υπάλληλους του δήμου μας για την άμεση εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας και την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους πάντοτε στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου.

Εκείνο το όποιο εν κατακλείδι θέλω να αναφέρω ότι από την προηγουμένη θητεία μου σε θέσεις ευθύνης του δήμου Αρταιων μου έμεινε η ηθική ικανοποίηση αφού επί των ήμερων μου το έτος 2003 ως Προέδρου του Αθλητικού Κέντρου λειτούργησε για πρώτη φορά το κολυμβητήριο το οποίο βρίσκονταν σε αθλία κατάσταση και μέσα σε 4 μήνες πάνω από πεντακόσια παιδάκια αλλά και ενήλικες μάθαιναν κολύμπι ή αθλούνταν στην πισίνα του και μάλιστα με λειτουργία καθόλο το χρόνο χωρίς διακοπή και από ένας εγκαταλελειμμένος χώρος έγινε ένας χώρος τώρα σφύζει από ζωή αφού καθημερινά ακόμη και σήμερα αθλούνται εκατοντάδες παιδάκια και συμπολίτες μας. Ποιος δεν γνωρίζει ότι στην πόλη μας σήμερα υπάρχουν πρωταθλητές κολύμβησης, που συμμετέχουν σε πανελλήνιό πρωταθλήματα και κάνουν γνωστή την πόλη μας ανά την Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τον πολιτισμό ποιος δεν θυμάται τις συναυλίες που κάναμε στις γειτονιές της πόλης μας (Άγιο Νικόλαο, Αγία Θεοδώρα, Ψαροπλια, Τρίγωνο, Βαλαώρα κ.λ.π.) με τους φοιτητές των ΤΕΙ, τις συναυλίες που διοργανώσαμε με την Τσαλιγοπούλου στο κάστρο, το φεστιβάλ δημοτικού τραγουδιού και παραδοσιακών χωρών στο εκθεσιακό κέντρο, καθώς επίσης και στον ίδιο χώρο συναυλίες με την Κωνσταντίνα, τον Παντελή Θαλασσινό τον Χρήστο Νικολόπουλο κ.λ.π.

Επίσης την επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου ΟΡΦΕΑΣ που ήταν πλήρως εγκαταλειμμένος με ταινίες πρώτης προβολής καθώς επίσης και διαφορές άλλες εκδηλώσεις τις αποκριές και φυσικά με τον ανάλογο στολισμό της πόλης μας. Για όλα αυτά νοιώθω μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση που στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων που είχε τότε ο δήμος μας παρείχαμε το μέγιστο δυνατόν αποτέλεσμα στους συνδημότες μας.
Έχοντας λοιπόν τη γνώση αλλά και την εμπειρία κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» της υποψήφιας δήμαρχου Τζένης Ταπρατζη – Κοιλία ευελπιστώντας ότι θα τύχω της ανάλογης στήριξης των συνδημοτών μου έτσι ώστε να μου δοθεί η δυνατότητα να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος και να υπηρετήσω και πάλι τους συνδημότες μου από όποια θέση κληθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας