Γιώργος Σιλιόγκας εκ μέρους της «Αρτινών Συνεργασία» για το δίκτυο Φυσικού Αερίου

Την πάγια θέση των στελεχών της «Αρτινών Συνεργασία» για να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα υποδομής στην Άρτα, εξέφρασε ο Γιώργος Σιλιόγκας στην συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΔΣ, έθεσε το θέμα για την υλοποίηση του έργου του δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη μας. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στις 22 Μαρτίου 2024 σε συνάντηση εργασίας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon (πρώην ΔΕΔΑ) κα. Φραντσέσκα Ζανινότι, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, ότι:
-Μέσα στον Μάιο του 2024 θα έχει ανάδοχο το έργο του δικτύου υγροποιημένου φυσικού αερίου, στην Άρτα.
-Οι σχετικές εργασίες στην πόλη θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα διαρκέσουν ένα χρόνο.
-Το έργο στη πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την κατασκευή 10 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης, ενώ υπολογίζεται να συνδεθούν με το εν λόγω δίκτυο 594 πολίτες – καταναλωτές.

Όμως το διάστημα αυτό στην Άρτα, υλοποιούνται τα έργα ανάπλασης (open mall) στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης της Άρτας, όπου γίνονται εκσκαφές για να τοποθετηθούν νέες σωλήνες ύδρευσης και δίκτυα ομβρίων.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
1.Έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, του δικτύου υγροποιημένου φυσικού αερίου, στην Άρτα; Εάν ναι, να μας δοθεί αντίγραφο της σύμβασης αυτής.
2.Θα ξεκινήσουν οι εργασίες τώρα τον Σεπτέμβριο; Εάν όχι, πότε και ποιο το χρονοδιάγραμμα των εργασιών του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας;
3.Ποιο το σχέδιο όδευσης του δικτύου υγροποιημένου φυσικού αερίου, στην Άρτα; Παρακαλώ να μας δοθεί αντίγραφο.
4.Υπάρχει συνεργασία, για να περάσει το δίκτυο του φυσικού αερίου, από το κέντρο της πόλης μας, τώρα που υλοποιούνται τα έργα ανάπλασης (open mall) ή θα γίνουν πάλι εκσκαφές στο κέντρο;»
Κλείνοντας τονίζουμε ότι η πάγια θέση της παράταξης μας «Αρτινών Συνεργασία» ήταν και είναι θετική στην έλευση του φυσικού αερίου στην πόλη της Άρτας, με την προϋπόθεση ότι θα ξαναφτιαχτεί το οδόστρωμα εξ αρχής, όπως το βρήκαν και δεν θα γεμίσουν τους δρόμους με μπαλώματα, με κάθετες και οριζόντιες τομές.