Γιώργος Στύλιος: Επίσκεψη στο ΚΔΑΠ του Δήμου Αρταίων

Και συνάντηση με μέλη των συλλόγων «Αγία Θεοδώρα» και «Αγκαλιά»

Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αρταίων επισκέφθηκε ο Γιώργος Στύλιος. Ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με συμπολίτες μας με αναπηρίες, καθώς και με μέλη και τα Προεδρεία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγία Θεοδώρα» και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Αγκαλιά». Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Άρτας, είχε μια γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα και την εργασιακή και κοινωνική τους ένταξη τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
Κατά την συνάντηση ο κ. Στύλιος δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στήριξης των ατόμων με αναπηρία στο Νομό της Άρτας αλλά και για την προώθηση των αιτημάτων τους.
Αναφερόμενος ειδικά στην Άρτα, ο κ. Στύλιος σημείωσε πως μια σημαντική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια δικαιώθηκε με τη λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΝ.Ε.ΓΥ.Λ) Άρτας.

Μιας σχολικής δομής στήριξης των μαθητών με μαθησιακές ανάγκες και των οικογενειών τους, με εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών και εκπαιδευτικούς. Ένα σχολείο που παρέχει την κατάλληλη παιδεία και εκπαίδευση στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες βοηθώντας τα να ενταχθούν ισότιμα στην κοινωνίας μας.
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων του ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη οριζόντια δημόσια πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η στήριξη στα άτομα με Ειδικές Ανάγκες με προγράμματα ένταξης αλλά και με νέες δομές ειδικής παιδείας υπήρξε συνεχής. Με αυτές τις συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε η πόλη και ο Νομός μας να αποκτήσει το πρώτο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο του. Ένα σχολείο με πρόγραμμα και εκπαιδευτικούς καταρτισμένους ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά με αναπηρίες και να τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον. Αυτό το σημαντικό βήμα ήταν μόνο η αρχή, η χώρα μας πλέον διαθέτει έναν οδικό χάρτη για τα δικαιώματα και την ένταξη των συμπολιτών με αναπηρίες, σε αυτόν θα στηριχτούμε και την επόμενη μέρα για να συνεχίσουμε σταθερά και με συνέπεια να δημιουργούμε τη δίκαιη και κοινωνική Ελλάδα της συνοχής και ισότητα.