Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ο 43χρονος ήταν έτοιμος να σκοτώσει

Το τραγικό τέλος μιας συστηματικής κακοποίησης, με ξυλοδαρμούς, απειλές και παρακολουθήσεις, που βίωνε για αρκετό καιρό η 36χρονη γυναίκα από την Αμφιλοχία γράφτηκε τα ξημερώματα στο σπίτι της όπου ο εν διαστάσει σύζυγός της τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με την κυνηγετική του καραμπίνα…
Μόλις προχθές, το θύμα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή βία και απειλή. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο δράστης της έκανε τη ζωή “κόλαση”.

Τον περασμένο Μάιο ο 43χρονος είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και των σωματικών βλαβών.
Αθωώθηκε αλλά συνέχισε να βασανίζει την 36χρονη. Στενή παρακολούθηση, απειλές και ξυλοδαρμοί ήταν μερικά από τα μαρτυρία που βίωσε η άτυχη γυναίκα μέχρι σήμερα τα ξημερώματα όταν ο 43χρονος τη σκότωσε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Ο γυναικοκτόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και για αυτό τον λόγο μάλιστα είχε πάρει μαζί του και την καραμπίνα πηγαίνοντας στο σπίτι της 37χρονης γυναίκας, παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί έπειτα από την πρώτη μήνυση του θύματος τον περασμένο Μάιο. Εκεί βρισκόταν η κόρη του ζευγαριού ενώ ο γιος τους ήταν στο σπίτι των γονιών του δράστη.

Ο 43χρονος μπήγε στο σπίτι και μάλιστα κράτησε όμηρο την κόρη τους και τηλεφώνησε στη γυναίκα του απειλώντας την πως αν δεν πάει γρήγορα εκεί τότε θα την σκοτώσει.
Η 37χρονη θορυβημένη ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι για να δει το τι ακριβώς συνέβαινε. Ταυτόχρονα η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας το όνομα της και την απειλή που δέχθηκε από τον σύζυγό της χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, μιας και στη συνέχεια έκλεισε η γραμμή.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν εκείνη τη στιγμή μια αγωνιώδη προσπάθεια για να την εντοπίσουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο OPEN o Νίκος Γιαπρακάς και να δουν ποιος είναι ακριβώς αυτός που τους τηλεφώνησε. Λίγο αργότερα έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας εντοπίζοντας το στίγμα της γυναίκας. Δυστυχώς όμως όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά. Ο δράστης είχε σκοτώσει την 37χρονη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το έγκλημα στην Αμφιλοχία, παρότι η άτυχη 37χρονη πρόλαβε να καλέσει την Αστυνομία, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την εκδοχή της η κλήση διακόπηκε χωρίς το θύμα να προλάβει να δώσει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή στοιχεία επικοινωνίας, αλλά κατέστη δυνατό μέσω ψηφιακών αρχείων να εντοπιστεί ποια ήταν και πού βρίσκεται. Όμως, όταν το περιπολικό έφθασε στο σημείο, ήταν πλέον αργά γιατί ο εν διαστάσει σύζυγός της την είχε δολοφονήσει.