Γ. Στασινός από Άρτα: Σκοπός των δράσεων του ΤΕΕ η αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιοχής

Στις δράσεις που αναπτύσσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και έχουν σκοπό να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική κάθε περιοχής, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός από την Άρτα όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του επετειακού Roadshow για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΕ.

Ο Γιώργος Στασινός έδωσε έμφαση στο ζήτημα της ανθεκτικότητας που όπως είπε «πρέπει να είναι προτεραιότητα της Πολιτείας» και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια.
Επιπλέον αναφέρθηκε στα έργα που κάνει το ΤΕΕ και τα οποία, όπως είπε, είναι «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια σε όλη τη χώρα και στον Νομό της Άρτας». Σε δήλωσή του ο Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν ο Περιφερειάρχης και Δήμαρχος Άρτας. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι τα γενικά που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις πόλεις και η αναπτυξιακή προοπτική που θα πρέπει να υπάρχει σε πόλεις, όπως η Άρτα.

Να τα δούμε με μία αναπτυξιακή προοπτική, ώστε να μην μειώνεται ο πληθυσμός, να μην φεύγει ο κόσμος από τον τόπο του, να υπάρχουν θέσεις εργασίας και να αναπτύσσεται η περιοχή» ανέφερε.
Ερωτηθείς για το Κέντρο Ανοιχτού Εμπορίου «Open Mall», ο Πρόεδρος του ΤΕΕ το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την Άρτα. «Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί τόσο καλύτερα για τον τόπο γιατί πάντα όταν κάνουμε κάτι σημαντικό δημιουργούνται ενδιάμεσα προβλήματα που οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν υπομονή έτσι ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στην πορεία. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και νομίζω ότι παρόμοια έργα θα συμβάλλουν σε αυτό που λέμε τοπική ανάπτυξη».

Τέλος, σχετικά με το σημαντικό ορόσημο των 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ, ο Γιώργος Στασινός έκανε λόγο για «100 χρόνια ζωής, συμβάλλοντας πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντας πολλές υπηρεσίες στους Μηχανικούς άρα κυρίως στους πολίτες της χώρας. Βρισκόμαστε στην Άρτα, από όπου είναι και η καταγωγή μου, το επετειακό Roadshow βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο δείχνοντας και στους πολίτες την ιστορία του ΤΕΕ αυτά τα 100 χρόνια».