Δέσμευση Μπορέλ στο Νίκο Παπανδρέου για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετείχε και ο Josep Borrell, Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου, του έθεσε το θέμα σύλληψης και προφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Ο κ. Παπανδρέου αφού ενημέρωσε τον κ. Μπορέλ για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης του κ. Μπελέρη ζήτησε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη αποφυλάκιση του Δημάρχου της Χειμάρρας.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η παρατεταμένη προσωποκράτηση του κ.Μπελέρη δεν συνάδει με το Κράτος Δικαίου. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν βοηθούν καθόλου τις διαδικασίες της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.
Πρέπει να προστατεύσουμε τόνισε τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.
Στην απάντησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Josep Borrell δεσμεύτηκε ότι μετά την ενημέρωσή του από τον κ. Παπανδρέου θα διερευνήσει το θέμα και σύντομα θα επανέλθει για να ενημερώσει τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Καλλιτεχνική συνάντηση από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Άρτας σας προσκαλεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και ώρα 20.30 στην αίθουσα Διώνη σε μία καλλιτεχνική συνάντηση με την συμμετοχή φοιτητών Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση πλαισιώνουν και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Θα ερμηνευτούν έργα από ορχήστρα και χορωδία που είναι πρωτότυπες συνθέσεις του Νίκου Καράτσαλου φοιτητή του τμήματος μουσικών σπουδών .Υπάρχουν 21 άτομα και το είδος της μουσικής είναι παρόμοιο με το στυλ των συνθέσεων του Μάνου Χατζηδάκη. Η εκδήλωση μας εντάσσεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη που εορτάζεται στις 14 Ιουνίου με σύνθημα «Δώσε αίμα, Δώσε πλάσμα Μοιράσου την ζωή, Μοιράσου συχνά» και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται από το σύλλογο μας, ενώ ακολουθούν δύο ακόμη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι κι αυτή μια μορφή πολιτισμού, διευρύνουμε τις δράσεις μας και ανοίγουμε τους ορίζοντες της αιμοδοτικής οικογένειας και επικοινωνούμε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Εθελοντική αιμοδοσία από το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Δήμου Αμβρακικού , σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Άρτας , Εθελοντική Εξωτερική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18-06-2023 στην
Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» στην Ανέζα Άρτας και ώρα 9:00 π.μ. -13:00 μ.μ. .
Καλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων όσων χρειάζονται αίμα.
Οι εθελοντές αιμοδότες που έχουν λάβει μέρος στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά, ενώ στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν τυχόν αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα, 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Ο Δήμος Αρταίων συστήνει την δική του ενεργειακή κοινότητα
Ανάμεσα στους Δήμους που συστήνει την δική του ενεργειακή κοινότητα, συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αρταίων, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή. Είναι γεγονός η ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας, η οποία πλέον έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
Με τη συγκριμένη κίνηση, αναμένεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α, με σκοπό τον συμψηφισμό των καταναλώσεων του Δήμου Αρταίων Net- metering, ενώ με το πλεόνασμα θα μπορούν ευπαθείς οικογένειες του Δήμου να έχουν δωρεάν ρεύμα.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη «Ο Δήμος μας προχωρά μπροστά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτονόμησή του με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Έτσι θα μπορούμε να εξοικονομούμε πόρους παράγοντας τη δική μας ενέργεια και προσφέροντας ταυτόχρονα ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες μας».
Η ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Αρταίων, είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με στόχο την παραγωγή και διανομή ενέργειας, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας.
Η “Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Αρταίων” όπως είναι η ονομασία της, απαριθμεί επτά μέλη τα οποία είναι: ο Δήμος Αρταίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗΚΕΔΑ), το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ), η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ( ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

Η ΔΕΔΑ δίνει το «παρών» στην 21η Πανηπειρωτική Έκθεση στα Ιωάννινα
Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Ελεούσα και Ιωάννινα για τα έργα φυσικού αερίου
Το «παρών» στην 21η Πανηπειρωτική Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων από τις 10 έως και τις 14 Ιουνίου 2023, θα δώσει η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), στηρίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά γεγονότα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η ΔΕΔΑ θα συμμετάσχει στην έκθεση με εταιρικό περίπτερο (διάδρομος 2), παρέχοντας στους επισκέπτες αναλυτικές πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΔΑ υλοποιεί έργα κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε 7 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου όπου δραστηριοποιείται στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Άρτας.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια της 21ης Πανηπειρωτικής Έκθεσης (Σάββατο 10/6: 18:00-23:00, Κυριακή 11/6: 10:00-14:00 & 17:30-22:30, Δευτέρα 12/6 -Τετάρτη 14/6: 17:30-22:30), οι επισκέπτες του Περιπτέρου της ΔΕΔΑ θα μπορούν να ενημερωθούν από εκπροσώπους της εταιρείας για τα οφέλη του φυσικού αερίου, αλλά και για τη διαδικασία σύνδεσης με τα υπό κατασκευή δίκτυα στην Περιφέρεια Ηπείρου που έχουν ως πρώτο «σταθμό» την πόλη των Ιωαννίνων.
Παράλληλα, η ΔΕΔΑ θα πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τον δήμο Ζίτσας και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους πολίτες και τους επαγγελματίες αντιστοίχως.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:
• Τρίτη 13/6/2023 Ελεούσα
10:00 – 14:00 Η ΔΕΔΑ και ο δήμος Ζίτσας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση προκειμένου να παρέχουν στους κατοίκους της Ελεούσας αναλυτικές πληροφορίες για τα οφέλη του φυσικού αερίου και τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Λασκαρίνας 3Α Ελεούσα).
• Τετάρτη 14/6/2023 Ιωάννινα
19:00 Η ΔΕΔΑ και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τα μέλη με θέμα τις Υφιστάμενες Εργασίες Επέκτασης του Δικτύου Διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων (Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Αραβαντινού 5Ε Ιωάννινα).

Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές για τον Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Άρτας
Ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. Άρτας καλεί τα Μέλη του στη Γενική Συνέλευση και τις Εκλογές για νέα Διοίκηση που θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου μας (κτίριο ΚΕΘΕΑ πίσω πλευρά – δίπλα στα ΚΤΕΛ) την Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Ιουλίου 2023 και ώρες 9 έως 2 το μεσημέρι.
Η παρουσία των Μελών του κρίνεται απαραίτητη για τη λειτουργία του Συλλόγου και τη συνέχεια των αγώνων του.
Δηλώσεις υποψηφιοτήτων για τα Όργανα Διοίκησης καθημερινά 10 με 12 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου, μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας Προέδρου: 2683081616 & 6974691460.-
Ο Πρόεδρος Σταύρος Κλεισούρης
Ο Γεν. Γραμματέας Ιωάννης Ζαρκάδας

Ρίψεις εμβολίων δολωμάτων κατά της Λύσσας
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Ηπείρου, στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘Ανοιξιάτικης ρίψης – διανομής εμβολίων – δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων στις 06/06/2023 έως 09/06/2023, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το εμβολιακό δόλωμα είναι μικρός κύβος χρώματος λαδί – καφέ
με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό. Σε περίπτωσης εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ και γενικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να επισκεφθεί άμεσα το γιατρό.
Οι κυνηγετικοί σκύλοι δεν κινδυνεύουν από την κατάποση του εμβολίου – δολώματος
ΑΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
Ο πολίτης που βρήκε το δόλωμα θα πρέπει να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές.