Δήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αρταίων»

Να αποσυρθεί το θέμα αρνητών της πανδημίας και του κορονοϊού

Οι πρώτες δημόσιες αντιδράσεις για την συμπερίληψη στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και της «εισήγησης» (;) από ιδιώτη σχετικά με την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία, ήρθαν από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αρταίων», που ζητά «να αποσυρθεί το θέμα αρνητών της πανδημίας και του κορονοϊού , αλλιώς δεν θα συμμετέχουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε την συζήτηση αυτή με την παρουσία μας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το άλλοθι κανενός κανονισμού και κανενός νόμου για να περάσει η πολιτική ανοχή σε ένα τέτοιο θέμα. Ζητάμε να αποσυρθεί το θέμα αρνητών της πανδημίας και του κορονοϊού , με εισηγητή τον Κ. Κίτσο, αλλιώς δεν θα συμμετέχουμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε την συζήτηση αυτή με την παρουσία μας.

Η Θεοποίηση και δαιμονοποίηση της κάθε πανδημίας, λειτουργούν συμπληρωματικά στην ενίσχυση του ανορθολογισμού, αντιστρατεύονται ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για όλες τις ασθένειες. Υπονομεύουν από κοινού όλο το σύστημα της Υγείας, πριμοδοτώντας από όλες τις πλευρές την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας και όλων των δομών του ΕΣΥ.
Τέτοιες ομάδες «αρνητών» επιχειρούν να περάσουν την κοινή γραμμή τους με την κυβέρνηση , περί ατομικής ευθύνης, να απαλλάξουν το κράτος από κάθε υποχρέωση στα θέματα της υγείας και κυρίως να κρύψουν την αξιοποίηση της πανδημίας σαν όχημα για μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα που φορτώθηκαν στις πλάτες μας το διάστημα αυτό.
Οι διάφοροι «ψεκασμένοι» την περίοδο της πανδημίας προβλήθηκαν από τα αστικά ΜΜΕ , ακριβώς γιατί αποτελούν τον βολικό αντίπαλο και άλλοθι για την κυβέρνηση και την ΕΕ για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς , τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για να ταυτίζονται οι αρνητές με όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας.

Τώρα λοιπόν που αυξάνονται τα κρούσματα λόγο του τουρισμού, αντί να συζητάμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης που κατάργησε την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας .Τώρα που μπροστά στην κερδοφορία των ξενοδοχειακών ομίλων έχει εξαφανίσει κάθε μέτρο προστασίας , τώρα εμφανίζονται ξανά αυτές οι ομάδες αρνητών!!!
Τώρα λοιπόν και η δημοτική αρχή της ΝΔ δίνει βήμα σε αυτούς που λένε ότι δεν υπάρχει πανδημία. Τι βολικό!!!
Την ίδια μέρα που στο δημοτικό συμβούλιο έρχεται θέμα για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο της Άρτας, εμφανιστήκαν και οι αρνητές του κορονοιού.
Δεν θα σας κάνουμε την χάρη λοιπόν και ούτε αποτελεί άλλοθι ο όποιος κανονισμός η νόμος. Σαν ΚΚΕ δεν δείξαμε καμία πολιτική ανοχή σε τέτοια θέματα . Άλλωστε τα ίδια αντιμετωπίζαμε και με την αποπομπή των νεοναζί της Χ.Α. από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.
ΔΕΝ είναι θέμα κανονισμών και νόμων , είναι θέμα αρχών και πολιτικής νομιμοποίησης του σκοταδισμού, του ανορθολογισμού και ότι πιο αντιεπιστημονικού τρόπου σκέψης έχει παράξει η ανθρωπότητα τον τελευταίο αιώνα».