Δήλωση του Βασίλη Τσίρκα για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας στον νομό της Άρτας που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα, όπως πολλά κέντρα εξουσίας επιδίωξαν. Με ποσοστό 31,53% και 1,8 εκατομμύρια ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον βαθιές ρίζες σε πλατιά λαϊκά στρώματα και στη νέα γενιά. Θα δουλέψουμε, ώστε να κερδίσουμε τον κόσμο που έκανε άλλες επιλογές στην κάλπη. Παραδίδουμε μια χώρα με υγιή δημοσιονομικά, με ρυθμισμένο το χρέος της, με 34 δις στο αποθεματικό του κράτους, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με βιώσιμο ασφαλιστικό και ανασυγκροτημένο κοινωνικό κράτος.
Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση ότι θα είμαστε παρόντες και δυνατοί στους αγώνες που έρχονται. Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για να είναι σήμερα η πατρίδα μας εκτός μνημονίων, σε τροχιά ανάπτυξης και επούλωσης των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Θα υπερασπιστούμε ό, τι πετύχαμε μαζί με τον ελληνικό λαό τα προηγούμενα χρόνια, πάντα με κριτήριο τη συλλογική πρόοδο, την ενίσχυση της δημοκρατίας και το συμφέρον της πατρίδας.

Ευχαριστώ προσωπικά τους συνυποψήφιούς μου και τα εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άρτας. Δώσαμε όλοι μαζί μια δύσκολη αλλά όμορφη μάχη με συλλογικότητα και συντροφικότητα. Συνεχίζουμε μαζί στην πορεία που έχουμε χαράξει από την αρχή χωρίς να παρεκκλίνουμε από τις βασικές μας αρχές. Τώρα όμως έχουμε στις αποσκευές μας και την εμπειρία και όσα καταφέραμε για τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους.

Αλλά και όσα πετύχαμε στον νομό μας. Κι αυτά αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες για τη στήριξή σας. Πάνω από 4.500 άνθρωποι με τιμήσατε και με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας σε μια σκληρή δοκιμασία. Η συγκινητική αυτή αποδοχή, σε μια συγκυρία δύσκολη για το κόμμα μας, μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και σθένος. Έχουμε μπροστά μας τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για να αντιπαλέψουμε το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ και να διαφυλάξουμε όσα κερδίσαμε υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες βουλευτές του νομού της Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, Γιώργο Στύλιο και Χρήστο Γκόκα, στους οποίους εύχομαι κάθε επιτυχία με γνώμονα το καλό της Άρτας.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους προσωπικά. Συνεχίζουμε!