Δήλωση του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ΑΡΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΕΡΕΤΗ

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ
Αλέξανδρος Σερέτης, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με όσα διαδραματίσθηκαν στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου για τις εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαίου: «Το πρωί της Κυριακής στις 7:20 με πήρε τηλέφωνο ο υποψήφιος αντιπρόσωπος για το συνέδριο στο δήμο Νικολάου Σκουφά, Ηλίας Καρίνος και μου κατήγγειλε το γεγονός ότι στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος, ο Ευστάθιος Τσαντούκλας και ότι είχε ρίξει τρεις ( 3 ) φακέλους στην κάλπη πριν ακόμα ψηφίσει οποιοσδήποτε στο εκλογικό τμήμα. Και ακόμα ότι είχε φακέλους έτοιμους σφραγισμένους με ψηφοδέλτια σταυρωμένα και ότι για όλα αυτά είχε ήδη ενημερώσει την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Τα απέδιδε όλα αυτά στο ότι ο Τσαντούκλας έχει φιλική και συγγενική σχέση με τον συνυποψήφιό του για τη θέση της αντιπροσωπείας στο συνέδριο, Σωτήριο Χρηστούλη.

Ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας μέχρι και την διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Μαΐου και την ανάδειξη των νέων οργάνων που θα προκύψουν από αυτές, πήγα αμέσως στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου επικοινωνώντας παράλληλα στις 7:30 και με το Σωτήριο Χρηστούλη ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια, ότι βρίσκεται στο σπίτι του και ότι αποσύρεται από την υποψηφιότητα του για αντιπρόσωπος στο συνέδριο εάν αυτό πρόκειται να εκτονώσει την κατάσταση και να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου. Ακόμη ενημέρωσα το Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά, Γιάννη Μαυρίκη και του ζήτησα να έρθει κι αυτός στο εκλογικό τμήμα, όπως και έγινε λίγο αργότερα.
Όταν έφτασα εκεί βρήκα τον Ηλία Καρίνο με 2 αστυνομικούς και ενημέρωσα την Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π.) για το συμβάν και την εξέλιξή του. Τον ρώτησα ποιον είχε βρει στο χώρο του εκλογικού τμήματος και μου απάντησε ότι είχε βρει μόνο τον Ευστάθιο Τσαντούκλα, ενώ τον Σωτήριο Χρηστούλη μου δήλωσε ότι δεν τον είχε δει καν στο χώρο.

Λίγο μετά την άφιξή μου οι αστυνομικοί αποχώρησαν και ο Ηλίας Καρίνος επείσθη να συνεργαστεί έτσι ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές χωρίς εντάσεις και στο Κομπότι, όπως σε όλο τον υπόλοιπο νομό. Πράγματι αργότερα γύρισα στην Άρτα και με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π., εκτύπωσα καινούργια ψηφοδέλτια χωρίς την υποψηφιότητά του Σωτήρη Χρηστούλη, τα οποία και πήγα στο Κομπότι.
Φτάνοντας στο Κομπότι ξανά, βρήκα αυτή τη φορά μόνο του τον Ηλία Καρίνο στο εκλογικό τμήμα και κάποιους συντρόφους στο καφενείο της παρακείμενης πλατείας, οι οποίοι μου είπαν ότι θα έρθουν στην Άρτα να ψηφίσουν, όπως ήδη είχαν κάνει και κάποιοι άλλοι σύντροφοι.
Δεδομένων αυτών των συνθηκών, αλλά και της ώρας – ήταν 11:30 και η εκλογική διαδικασία είχε ήδη προχωρήσει πολύ σε όλα τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα, ενημέρωσα την Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π. και ακυρώσαμε το εκλογικό τμήμα στο Κομπότι, ως μη γενόμενο εξ αρχής.
Βάσει του καταστατικού μας, αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση θεμάτων σαν αυτό, είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π), η οποία έχει ενημερωθεί όπως προανέφερα, από το πρωί της Κυριακής για το θέμα αυτό».