Δήμος Αρτίων: Νέα επέκταση του δικτύου καφέ κάδων στους Κωστακιούς και στη Φιλοθέη

Μαζί για μια καθαρή Άρτα

Το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στο Δήμο Αρταίων επεκτείνεται στους Κωστακιούς, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες για μια πιο καθαρή και βιώσιμη πόλη. Οι καφέ κάδοι αποτελούν μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη μείωση των απορριμμάτων στην πόλη. Αυτή η επέκταση αποτελεί την τέταρτη φάση του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε με την τοποθέτηση των καφέ κάδων στην περιοχή Τριγώνου, στην Περιφερειακή οδό έως και τη Θειακογιάννη και στην οδό Γώγου Μπακόλα και έχει ήδη αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένο. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση καφέ κάδων στη Φιλοθέη (Καλαμιά – Χαλκιάδες).

Η τοποθέτηση των καφέ κάδων στους Κωστακιούς και τη Φιλοθέη στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στην ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, μειώνοντας έτσι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας. Μαζί, μπορούμε να διατηρήσουμε την Άρτα καθαρή και να προωθήσουμε έναν πιο πράσινο και βιώσιμο τρόπο ζωής για όλους.

Επίσης για τις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί οι καφέ κάδοι, μοιράζονται μικρά καφέ καδάκια για οικιακή χρήση, όπου θα συλλέγονται τα βιοαπόβλητα στην ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα που – τέλος – θα πηγαίνουν στον μεγάλο κάδο.

Παρακαλούνται οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διαλογής βιοαποβλήτων, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2681072910 ή να προσέρχονται στο Αμαξοστάσιο του Δήμου για να προμηθευτούν τον μικρό καφέ κάδο και την ειδική βιοδιασπώμενη σακούλα για χρήση οικιακή.
Ο Δήμος Αρταίων καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τους καφέ κάδους για τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων τους. Μέσω της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων, μπορούμε να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και βιώσιμη για τις μελλοντικές γενιές.