Δήμος Αρταίων: Αναβολή της Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου-Την Τρίτη οι εκδηλώσεις

Από τον Δήμο Αρταίων ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, της διαθεσιμότητας του συγκροτήματος και της ενίσχυσης της τοπικής αγοράς λόγω ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά Τρίτη απόγευμα, οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για απόψε από τον Δήμο Αρταίων, μετατίθενται για την Τρίτη 13/12/2022 και ώρα 19:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και στην συνέχεια η Συναυλία με το συγκρότημα «The Rebellions» με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Σκουφά με Κάλαντα Χριστουγέννων.
Παρακαλούμε για την βοήθεια σας στην έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων από τη Μερόπη Τζούφη

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους.
Όπως τονίστηκε στη συζήτηση με τη διοίκηση, για να συνεχιστεί το έργο του ΕΚΑΒ -τόσο στην επείγουσα όσο και στην προνοσοκομειακή φροντίδα- είναι απαραίτητη η ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων και η επαρκής στελέχωση με προσωπικό.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις του νόμου που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Παράλληλα σημείωσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος: υποστελέχωση, ελλείψεις σε σύγχρονα και αξιόπιστα ασθενοφόρα, εκπαίδευση, μετακινήσεις σε άλλους νομούς. Υπογράμμισαν ακόμα πως πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για όσες και όσους προσλαμβάνονται σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δημόσια υγεία, υπογραμμίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ένα ενισχυμένο, διευρυμένο και ολοκληρωμένο σύστημα υγείας που θα χρηματοδοτείται από το δημόσιο ταμείο και θα αξιοποιεί τους ευρωπαϊκούς πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μερόπη Τζούφη «το νέο αυτό πολιτικό σχέδιο προβλέπει την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ με στόχο την παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και τις τοπικές κοινωνίες».

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ: «Δύναμη να αλλάζεις»
Στις 05.12.2022 στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε αγώνας μεταξύ των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και των κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς της πόλης για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Για το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, ο αθλητισμός αποτελεί όχημα τόσο για τη δραστηριότητα των μελών, όσο και για την επαφή με την κοινωνία.
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, στηρίζουμε ο ένας με τον άλλον, γιατί όλοι μαζί μπορούμε!

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΤΑ ΑΡΤΑΣ «Ο Άγιος Γεώργιος»
200Χρόνια ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑ
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Πέτα Άρτας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση του Απόδημου Πετανίτη, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου, Καλλιθέα).
Πρόκειται για μια βραδιά αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη Μάχη του Πέτα και στον Φιλελληνισμό.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18:30 Προσέλευση
19:00 Εισαγωγικό βίντεο – Αναφορά στη Μάχη του Πέτα
19:05 Χαιρετισμός Προέδρου Αδελφότητας Πέτα, κ. Γεωργίου Κακαριάρη
19:10 Χαιρετισμός Δημάρχου Νικολάου Σκουφά, κ. Ροζίνας Βαβέτση
19:15 Κεντρική ομιλία κ. Κωνσταντίνου Βελέντζα, Μουσείο Φιλελληνισμού- Εταιρεία για τον Ελληνισμό & Φιλελληνισμό
19:35 Παρουσίαση Αναβιωτών Πολεμιστών Φιλελλήνων
19:45 Χαιρετισμός κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών και Χαιρετισμοί Πρέσβεων ξένων χωρών
19:55 Μουσικό αφιέρωμα από τον κ. Άρη Γραικούση, πιανίστα – μουσικό – ερμηνευτή
20:15 Απαγγελίες από τον κ. Περικλή Μοσχολιδάκη, ηθοποιό – σκηνοθέτη
20:25 Τιμητικές βραβεύσεις επιτυχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις
20:35 Χορευτική παράσταση του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτα
20:45 Κλείσιμο εκδήλωσης
Μπουφές