Δήμος Αρταίων Για μια ακόμη φορά με εντάσεις και διαξιφισμούς η συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Γράφει: η Χριστίνα Μπίζα

Όλα τα είχε η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου αφού η συζήτηση των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων από της 7 το απόγευμα διήρκεσε μέχρι στις 9 το βράδυ με δημότες του Δήμου Αρταίων να αντέχουν την αναμονή των δύο ωρών προκειμένου να υπερασπιστούν την ανάγκη ύπαρξης του παιδικού σταθμού της Καμπής και του βρεφονηπιακού Κωστακιών χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Τελικά κατά πλειοψηφία πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Καμπής και του νηπιακού Σταθμό Κωστακιών του Δήμου Αρταιων για το σχολικό έτος 2024-2025του λόγω έλλειψης παιδιών.

Θα εξεταστεί όμως το θέμα του βρεφικού Σταθμού Κωστακιών αν μπορεί να λειτουργήσει. Ο Δήμαρχος Αρταίων δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα λειτουργήσουν και δύο Παιδικοί Σταθμοί με πλήρες ωράριο.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για το θάνατο του αείμνηστου Πέτρου Ρίζου ο οποίος υπήρξε μία δραστήρια και πολύπλευρη εμβληματική πολιτική φυσιογνωμία.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας ενημέρωσε ότι μπορεί να γίνει συνάντηση συζήτησης για το Open Mall και τελικά αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.
Στα θέματα τα οποία τέθηκαν προ ημερήσιας διάταξης επικράτησε πολιτική ευπρέπεια και ξεχώρισαν μεταξύ άλλων θέματα όπως αυτό που αφορούσε την ανάγκη στήριξης με όλους τους τρόπους του Νοσοκομείου της Άρτας, καθώς επίσης και του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ή όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων του Πανεπιστημίου Ηπείρου ώστε να διορθωθεί «το λάθος» όπως έγινε γνωστό από την Πρύτανη κ. Μπατιστάτου που οδήγησε στο να υπάρχει φέτος περιορισμένη εισαγωγή φοιτητών.

Υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση του θέματος για την οριοθέτηση της κοίτης του Αράχθου για 22 μήνες, για τα εγκαίνια Εμπορικής Έκθεσης και της Εμποροπανήγυρής και για τη νέα μορφή του Λούνα Παρκ ενώ ήρθε για ακόμη μία φορά το θέμα του ΞΕΝΙΑ.

Μπορεί τα θέματα να ήταν πολύ σοβαρά όμως αυτό που έκανε τον κ. Καλώνη από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου να «εκραγεί» ήταν αυτή η διάθεση διαξιφισμών σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση μεταξύ των επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευση και της νέας δημοτικής αρχής η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος.

Η κ. Βάσω Αμπελογιάννη και ο κ. Καλώνη από την πλευρές της ελάσσονος αντιπολίτευσης στάθηκαν ιδιαίτερα στο Θέμα του Νοσοκομείου. Ο κ. Καλώνης υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο υπολειτουργεί. Η κ. Αμπελογιάννη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μαζικές κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Εργαζομένων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, εκφράζοντας την μεγάλη της ανησυχία από την εικόνα που κυριαρχεί και ζήτησε και από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τους φορείς αλλά και από όλους τους πολίτες, να βγούνε μπροστά και να στηρίξουν το Νοσοκομείο προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «οριακή».