Δήμος Αρταίων: Νέα σύμβαση για την βελτίωση και επέκταση δικτύων αποχέτευσης όμβριων

«Σημαντικά έργα για τις Νότιες Εργατικές Κατοικίες, τη Μητροπολίτου Πορφυρίου και την Β΄ Παράλληλη της Περιφερειακής Οδού», είναι σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Αρταίων τα έργα κατασκευής, αντικατάστασης, βελτίωσης και επέκτασης δικτύων αποχέτευσης όμβριων υδάτων, βαδίζουν προς υλοποίηση, μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Αρταίων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, Χρήστο Τσιρογιάννη, παρουσία και του εργολάβου, με προϋπολογισμό 2.116.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που παρουσιάζονται σε περιοχές του οικισμού Ν. Εργατικών και σε δύο τμήματα του αστικού ιστού της Κάτω Πόλης της Άρτας, καθώς και στην Β’ Παράλληλη της Περιφερειακής Οδού.
Το έργο θα υλοποιηθεί από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, εκτεταμένες περιοχές του Δήμου Αρταίων αντιμετωπίζουν σημαντικό κίνδυνο από πλημμυρικά φαινόμενα. Το συγκεκριμένο έργο, που περιλαμβάνει δύο υποέργα, αναμένεται να επιλύσει προβλήματα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Συνάντηση για τον καθορισμό νέων ειδικοτήτων του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας
Στο πλαίσιο της επικείμενης πρότασης του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία νέων ειδικοτήτων σπουδαστικού έτους 2020-2021, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου Ηγουμενίτσας συνάντηση του Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κ. Ηλία Μπούα με τον Δημάρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο, τους Βουλευτές Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα και κ. Μάριο Κάτση, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο και την Πρόεδρο του Ο.Λ.ΗΓ. κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη.

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της περιοχής συναποφάσισαν να προταθούν για το σπουδαστικό έτος 2020-2021 οι κάτωθι ειδικότητες:
-Βοηθός Φαρμακείου
– Ζωγραφική Τέχνη
– Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής
– Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού νυχιών & Ονυχοπλαστικής
– Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
– Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef)
– Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
– Φύλακας Μουσείων & Αρχαιολογικών χώρων

Βασίλης Γιόγιακας: 14 εκατομμύρια ευρώ για 7 έργα στους δήμους της Θεσπρωτίας
Εντάχθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Την έγκριση 7 έργων στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας συνολικού ύψους άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών. Τα έργα αυτά είναι μεταξύ των πρώτων 32 έργων που εγκρίθηκαν μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» σε όλη τη χώρα και είναι τα εξής:
Βελτίωση υποδομών δικτύου ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 1.672.000 ευρώ
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σουλίου, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Φιλιατών, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ
Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ
Επανάχρηση – μετατροπή κτιρίου ΕΥΝ σε Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ
Αναβάθμιση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 3.826.751 ευρώ
«Ευχαριστούμε τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, συμπατριώτη μας Ηλία Γιάτσιο γιατί από πολύ νωρίς εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση μιας σειράς έργων που πλέον είναι έτοιμα να υλοποιηθούν», δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας παίρνει θέση για το Αγροδιατροφικό Πάρκο
Από το γραφείο τύπου και ενημέρωσης Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας., εκδόθηκε η παρακάτω αvακοίνωση: «Με μεγάλη προσοχή παρακολουθούμε τις συζητήσεις εμείς η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας που γίνονται γύρω από το Αγροδιατροφικό πάρκο για το που θα στηθεί και που θα δωθεί μεγαλύτερη βαρύτητα.
Εμείς οι Οννεδίτες , έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών οι περισσότεροί μας , γνωρίζουμε ότι για να λειτουργήσει ένα τμήμα ορθά θα πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές , ώστε να προάγεται η επιστημονική έρευνα και να υπάρχει παράλληλα ανοιχτή γέφυρα του ιδρύματος με την αγορά εργασίας.

Το αγροδιατροφικό πάρκο συμβάλλει όχι μόνο στην εκπαίδευση των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής αλλά συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη περιοχή, αποτελώντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη επιστημονική δομή , καθιστώντας πόλο έλξης για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές.
Παράλληλα θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανόρθωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας, στην αναβάθμιση των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων καθώς και τη δημιουργία νέων καινοτόμων.
Ως πολιτική νεολαία του τόπου μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιμελητήριο Άρτας, Περιφέρεια Ηπείρου και Δημοτική αρχή) με πνεύμα σύμπνοιας να προσπαθήσουν να βρουν άμεσα λύση στο θέμα του πάρκου. Δίνουμε το στίγμα μας ώστε η τελική έκβαση του ζητήματος να πραγματοποιηθεί με την δημιουργία του πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα».

Αρτινό Κομιτάτο
Η τακτική της πάπιας
Δυστυχώς ο Δήμος Αρταιων κάνει την πάπια ( ποιεί την νήσσαν) θα λέγαμε παλιότερα στις συγκλονιστικές καταγγελίες του Μετσοβειου Πολυτεχνείου οτι η προμελέτη για το Ξενια αξίας 500.000 ευρώ δεν έχει καμιά σχέση με το κτίριο του Ζήβα και οτι προσβάλλει την αρχιτεκτονική του κτιρίου…
Μαζί με την επίσημη δήλωση στα ΝΕΑ της Υπουργού κ. Λινας Μενδωνη ότι δεν έχει καμία σχέση με το Ξενια το αφήγημα ότι δεν μας αφήνει το κακό ΚΑΣ να κάνουμε ξενοδοχείο τελείωσε!
Τα συμπαθή πουλερικά ( πάπιες) δεν ταιριάζουν σε επισήμους φορείς όπως είναι οι δήμοι.
Περιμένουμε με αγωνία την απάντηση του δήμου Αρταιων.
Υ.Γ. Μην νομίσει και ο κόσμος της Άρτας ότι πήραν δημοσιογράφο για γραφείο τύπου και τον πληρώνουν τζάμπα!