Δήμος Αρταίων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Αρδευτικό δίκτυο

Ολοκληρώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των ρουφραχτών και των τοιχίων στήριξης αυτών, σε συγκεκριμένες θέσεις στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου, στις Τοπικές Κοινότητες Γραμμενίτσας, Βλαχέρνας, Γριμπόβου, Καμπής και Ρόκκα. Οι εργασίες είναι προϋπολογισμού 11.998.05 ευρώ και καλύπτονται από Δημοτικούς Πόρους.

Συγκεκριμένα εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των θυροφραγμάτων στο δίκτυο άρδευσης του Δήμου, ενώ τοποθετήθηκαν δεκαοχτώ (18) νέες ρουφράχτες (πόρτες). Δύο (2)στην Βλαχέρνα, εφτά (7) στην Γραμμενίτσα, τρείς(3) στα Ρόκκα, τρείς(3)στο Χανόπουλο, μία (1) στα Αμπέλια και δύο (2) στην Καμπή, για τη βελτίωση του αρδευτικού δικτύου, για την καλύτερη άρδευση και εξυπηρέτηση των αγροτών, χωρίς απώλειες νερού.

Ολοκληρώνεται το έργο της Διάνοιξης Αντιπυρικού Οδικού Δικτύου
Ένα σημαντικό έργο για την προστασία του περιαστικού Δάσους
Το έργο της Διάνοιξης Αντιπυρικού Οδικού Δικτύου στη Δυτική Βαλαώρα του περαστικού Δάσους Άρτας, επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πανέτας, προκείμενου να δει από κοντά τις εργασίες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 218.240 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από Δημοτικούς Πόρους και από την Περιφέρεια Ηπείρου. Με την συγκεκριμένη εργολαβία επιλύεται ένα χρόνιο ζήτημα, το οποίο ανέκυπτε σε κάθε αντιπυρική περίοδο.
Αναλυτικότερα, κατασκευάστηκαν δύο δρόμοι συνολικού μήκους 1.614 μέτρων. Ο ένας από το δρόμο του Νοσοκομείου Άρτας μέχρι το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας και ο άλλος από το δρόμο Δυτικής Βαλαώρας μέχρι το Γλυκόριζο. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου θα γίνεται άμεση προσέγγιση μικρών και μεγάλων επίγειων μέσων πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το Στρατόπεδο, το Νοσοκομείο και ο λόφος της Περάνθης με τον καλύτερο τρόπο.