Δήμος Αρταίων

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:«Απομάκρυνση και αντικατάσταση αθλητικού εξοπλισμού από τους αύλειους χώρους των σχολείων»
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από τον Δήμο Αρταίων, οι εργασίες απομάκρυνσης και αντικατάστασης των επικίνδυνων αθλητικών εξοπλισμών από τους αύλειους χώρους και τα γυμναστήρια των σχολείων της Άρτας, ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε όλες τις σχολικές μονάδας του Δήμου Αρταίων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιηθήκαν αποξηλώσεις και απομάκρυνσης φθαρμένων αθλητικών οργάνων και ότι άλλο έχριζε άμεσης αντικατάστασης λόγω επικινδυνότητας.

Ο Δήμος Αρταίων, σε άριστη συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές, τους Καθηγητές, τους Δασκάλους και τους Γονείς, με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει και εντείνει την προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της εκπαίδευσης. Παρακαλούμε τους Διευθυντές των σχολείων να ενημερώνουν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, για οτιδήποτε χρίζει άμεσης αντικατάστασης λόγω επικινδυνότητας.
«Με τις εργασίες αυτές δημιουργούμε ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας, με γνώμονα πάντα, την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Επενδύουμε στον τομέα της Παιδείας, επενδύουμε για το μέλλον του τόπου μας. Ετοιμάζουμε μελέτη για την προμήθεια νέων οργάνων άθλησης με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές για την ασφάλεια των μαθητών » ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης.

Πολιτιστικός Σύλλογος “Αι Μάρκος”
Προς την ετήσια γενική συνέλευσή του
Την ετήσια γενική συνέλευσή του πραγματοποιεί ο Σύλλογος «Αι Μάρκος» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου ” Ο ΑΙ – ΜΑΡΚΟΣ ” καλεί τα μέλη – τους φίλους του σε Γενική Τακτική, Απολογιστική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Κρόνος” την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.30
Θέματα της Γενικής Συνέλευσης: Ανάγνωση της Έκθεσης της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Παρουσίαση διοικητικού & οικονομικού απολογισμού. Προτάσεις για τους στόχους και την παραπέρα πορεία του Συλλόγου. Πότισμα Πλατείας Παναγιάς και Διάσωση πλάτανων. Δημιουργία Τράπεζας Αίματος
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση των Μελών επαναλαμβάνεται σε μία εβδομάδα, στον ίδιο χώρο και ίδια ώρα. Παρακαλούμε τους φίλους και τις φίλες, εθελοντές και εθελόντριες, μέλη ή μη του Συλλόγου μας που θα ήθελαν να καταθέσουν παρατηρήσεις, σκέψεις και προτάσεις για οποιαδήποτε δράση και δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν στη Συνέλευση να μας στείλουν εγγράφως τις προτάσεις τους έως και τις 10 Οκτωβρίου 2019 , (e-mail: aimarkos@melissourgoi.gr ). Η παρουσία όλων θεωρείται πραγματικά πολύτιμη».

Ερώτηση του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ για το επίδομα θέρμανσης 
Eρώτηση κατέθεσε ο Χρήστος Γκόκας, μαζί με 19 Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών.
Οι Βουλευτές ερωτούν τον Υπουργό Οικονομικών για το αν προτίθεται να αυξήσει το συνολικά χορηγούμενο ποσό του επιδόματος θέρμανσης και το επίδομα ανά δικαιούχο, διευρύνοντας τον κύκλο των δικαιούχων με αναθεώρηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων.
Επιπλέον, ζητούν σαφή απάντηση για το ενδεχόμενο επαναφοράς του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης στους αγρότες.
Τέλος, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν για το αν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης η μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως έχει ζητήσει και η πανελλήνια ομοσπονδία πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων.

Οι Ορίζοντες Ηπείρου πρώτη Περιφερειακή Παράταξη με καταστατικό στην Ελλάδα
Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η διαδικασία έγκρισης του καταστατικού των Οριζόντων Ηπείρου που αποτελούν πλέον την πρώτη Περιφερειακή παράταξη σε όλη την Ελλάδα που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων.
Με βάση το καταστατικό από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα αρχίσει η εγγραφή μελών και οι διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2020 να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριό μας για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.
Πρόκειται για μια απόδειξη στην πράξη ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου ήρθαν για να αλλάξουν το τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Και ότι δεν αποτελούν απλώς ένα ευκαιριακό εκλογικό συνασπισμό αλλά θέλουν να μετεξελιχθούν σε μια παράταξη με ρίζες στην κοινωνία.

Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους του Ηπειρώτες, παντού στη Γη να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση της στρατηγικής μας.
Ο εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα αλλά και τη διασπορά να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να εκδηλώσουν έτσι και έμπρακτα το εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον τους για την πορεία των Οριζόντων και την παρουσία τους στα κοινά της Ηπείρου.»
Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσωπα των Οριζόντων Ηπείρου ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο Σπύρος Υφαντής, πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων».

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Ξεκινά το εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ξεκινά την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, το νέο κύκλο εργαστηρίων Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο χώρο δράσεων και πολιτισμού “Το Σπίτι του Ηπειρώτη” (Μουρούζη 14-16 / 1ος όροφος). Το εν λόγω εργαστήρι απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολυφωνικό Ηπειρώτικο τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν τη μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια, καθώς και να συμμετέχουν σε παραστάσεις.

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, που θα πραγματοποιείται από 7 έως 9 και μισή το απόγευμα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, τη γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στο πλαίσιο της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά. Κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, τη δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υποστήριξη και την καθοδήγηση της φωνής. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται. Διδασκαλία: Αρετή Μϊγγου, παιδαγωγός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Χάιδας Αλέξανδρος: “για 9η συνεχόμενη χρονιά η Ηπειρώτικη Πολυφωνία συνεχίζει να ακούγεται στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή χάρη στις αξιόλογες προσπάθειες και τη συστηματική δουλειά που πραγματοποιείται στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών. Με σεβασμό στο πρωτογενές συνεχίζουμε μια παράδοση που χάνεται στο βάθος των αιώνων, βαριά και συνάμα ξεχωριστή κληρονομιά των παλαιότερων, για την οποία μόνο υπερήφανος μπορεί να νιώθει κανείς”.

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο και χωρίς επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της ΚΕΔΕ
Σε σύσκεψη παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Στεργίου, του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Σπύρου Σταθούλη και των δημάρχων Λάζαρου Κυρίζογλου και Δημήτρη Παπαστεργίου που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την προεδρία της ΚΕΔΕ, οριστικοποιήθηκε η κάθοδος της γαλάζιας παράταξης στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Δόθηκε έτσι τέλος στο διχασμό που είχε προκληθεί με δύο υποψηφιότητες από το χώρο της ΝΔ, καθώς ουδείς από τα δύο αυτοδιοικητικά στελέχη έκανε πίσω. Σημειωτέον ότι η πρόταση αυτή είχε τεθεί και το προηγούμενο διάστημα αλλά είχε απορριφθεί από τους ενδιαφερόμενους.
Ανοιχτό είναι το εάν θα είναι κάποιος από τους δύο επικεφαλής, αλλά σε κάθε περίπτωση δε θα υπάρξει αντάρτικο ή δύο ψηφοδέλτια από το χώρο της ΝΔ στην ΚΕΔΕ και αυτό ήταν που ήθελε το Μοσχάτο.
“Η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εκλογή των οργάνων της αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο δεδομένου οτι ο θεσμός αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την αποτελεσματική διοίκηση του κράτους και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες”, ανέφεραν από το κυβερνών κόμμα.