Δήμος Αρταίων

Σύσκεψη εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Παιδείας Δημήτρη Σφήκα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των σχολικών υποδομών αλλά και της σχολικής κοινότητας ώστε να τα σχολεία να είναι πανέτοιμα και να δεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς πίσω οργανωμένα.
Επιπλέον στόχος της σύσκεψης ήταν η επικαιροποίηση – κατάθεση αιτημάτων, καθώς και η αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ των Διευθυντών Σχολείων και της Δημοτικής Αρχής ως προς τις ανάγκες των σχολείων τους.
«Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι προτεραιότητά μας. Όλο το καλοκαίρι δουλέψαμε για να είναι τα σχολεία μας έτοιμα, αλλά αν παρατηρηθούν περαιτέρω ελλείψεις, τότε η εντολή είναι οι υπηρεσίες του Δήμου να τρέξουν αμέσως», ανέφερε ο κ. Σφήκας.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έδωσε μεγάλη έμφαση στα έργα υποδομής για τα σχολεία και συγκεκριμένα υλοποίησε μια σειρά από έργα ενεργειακής αναβάθμισης, έργα προσβασιμότητας καθώς και έργα επισκευών και συντηρήσεων των σχολικών μονάδων και των αύλειων χώρων.

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων στον ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του για τη νέα σεζόν. Στον χώρο πολιτιστικών δράσεων “To Σπίτι του Ηπειρώτη” λειτουργούν χορευτικά τμήματα για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, φωτογραφική ομάδα, εικαστικό τμήμα για παιδιά και εφήβους, ηπειρώτικο πολυφωνικό σχήμα καθώς και χορωδιακό σύνολο “τα τραγούδια της παρέας”. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου 2023. Πληροφορίες καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου “Το Σπίτι του Ηπειρώτη” (Μουρούζη 14-16 / 1ος όροφος) από 7 έως 9 μ.μ., καθώς και στα τηλέφωνα 6977965689 και 6947507235. Έναρξη λειτουργίας χορευτικών τμημάτων Κυριακή, 17/9/2023 παιδικού: ώρα 6 μ.μ. – εφηβικού: ώρα 7 μ.μ. & Ενηλίκων: ώρα 8 μ.μ. / Εικαστικού τμήματος την Τετάρτη, 20/9/23, ώρα 6:15 μ.μ. / Φωτογραφικού τμήματος την Τετάρτη, 20/9/2023 ώρα 8 μ.μ. / Του χορωδιακού συνόλου “Τα τραγούδια της παρέας” την Δευτέρα, 2/10/2023, ώρα 7 μ.μ. και του Ηπειρώτικου πολυφωνικού σχήματος την Τετάρτη 4-10-2023. Καλώς να ανταμωθούμε!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
Από 1η Σεπτέμβρη επέστρεψε ο εφιάλτης των πλειστηριασμών.
Funds, servicers, τράπεζες και δημόσιο περιμένουν στη γωνία να αρπάξουν πατρογονικές περιουσίες και κόπους μιας ζωής.
Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή μας εκτιμάται ότι μέχρι τέλους του έτους θα πλήξουν δεκάδες οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου στέκεται ενάντια στη λογική των πλειστηριασμών.
Απαιτεί άμεσα μέτρα στήριξης και προστασίας των οικογενειών που κινδυνεύουν:
– θεσμοθέτηση και κατοχύρωση του ακατάσχετου του επαγγελματικού λογαριασμού.
– κανένα πλειστηριασμό επαγγελματικής στέγης μικρής επιχείρησης.
– καμιά πρώτη κατοικία συμπολίτη μας σε χέρια τραπεζών και funds.

Δήμος Νικολάου Σκουφά
Δωρεάν διάθεση Κάδων Οικιακής Κομποστοποίησης
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σας ενημερώνει πως στο πλαίσιο του έργου «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ», από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, οι δημότες μας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για την δωρεάν απόκτηση κάδων οικιακής κομποστοποίησης.
Οι αιτήσεις θα γίνονται στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (ΚΕΠ και Δημαρχεία σε Πέτα, Νεοχώρι και Κομπότι) όπως επίσης και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του δήμου μας στη διεύθυνση https://nskoufas.gr/e-aitiseis/
Συνολικά θα διατεθούν 479 κάδων οικιακής κομποστοποίησης ελάχιστης χωρητικότητας 300L.
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν το διαθέσιμο αριθμό κάδων κομποστοποίησης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση.

Λόγω των τραγικών συμβάντων με τις πλημμύρες
Οι Ορίζοντες Ηπείρου αναστέλλουν την προεκλογική δραστηριότητα
Λόγω των τραγικών συμβάντων των τελευταίων ημερών από τις καταστροφικές πλημμύρες και με την κατάσταση να παραμένει άκρως κρίσιμη στη Θεσσαλία, οι Ορίζοντες Ηπείρου αναστέλλουν την προεκλογική τους δραστηριότητα.
Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σπύρου Ριζόπουλου αναστέλλεται η περιοδεία “Με πρόγραμμα στους πολίτες” στην Π.Ε. Πρέβεζας που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου στις
περιοχές Ριζοβούνι, Γαλατάς, Παπαδάτες, Άσσος, Νικολίτσι, Ελιά, Πλατανιά, Θεσπρωτικό, Τύρια, Κρανέα, Στεφάνη και Λούρος.
Επιπροσθέτως, οι Ορίζοντες Ηπείρου, αναστέλλουν την περιοδεία που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο το πρωί, 8 Σεπτεμβρίου στην Αγία Κυριακή, Πάργα, Ανθούσα, Αγια, Αμμουδιά, Λούτσα – Βράχος και Λυγιά.
Τέλος, αναβάλλεται και η ομιλία πού ήταν προγραμματισμένη για το Καναλλάκι Πάργας, την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 18:30.