Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: βιβλία στο σπίτι όλων των δημοτών

Πρωτοβουλία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη να φέρει το βιβλίο στο σπίτι όλων των δημοτών. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Λύκειο Άνω Καλεντίνης το οποίο διαθέτει βιβλιοθήκη 5.000 χιλιάδων βιβλίων ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη δίνει την δυνατότητα στους δημότες να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο ως μέσο αλλαγής εικόνων και σκέψεων αυτές τις δύσκολες ώρες που πρέπει να Μένουμε όλοι Σπίτι.
Έτσι με ένα τηλεφώνημα στα τηλ: ( 2681068047 – 697220 3263 Κωνσταντίνα Γώγου ) αφού αποφασίσετε ποιο βιβλίο θέλετε καταχωρούμε τα στοιχεία σας και υπηρεσία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη σας φέρνει το βιβλίο στο σπίτι κάθε δημότη!
«Ας γεμίσουμε το χρόνο μας με θετικές δραστηριότητες ! Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαριστεί το Λύκειο Άνω Καλεντίνης για την συνδρομή του στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει ο τόπος μας. Θα βρεθούμε ξανά…και όταν όλα θα έχουν τελειώσει Θα βγούμε πιο δυνατοί , πιο αγαπημένοι και Περισσότερο Ανθρώπινοι» είναι το μήνυμα του Δημάρχου Περικλή Μίγδου.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Αρτας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
Για να μην βγούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ….σε καραντίνα
Φαίνεται ότι από τα λάθη των άλλων ΔΕΝ είμαστε ικανοί ούτε ακόμη και σήμερα να μαθαίνουμε!
Κάθε ώρα το αποδεκατισμένο, γερασμένο και λίγο προσωπικό των Νοσοκομείων της χώρας βγαίνει σε καραντίνα! Ανεξάρτητα αν είναι γιατροί, αν είναι νοσηλευτές, αν είναι εργαστηριακοί, αν είναι διοικητικοί!
Και τι θα γίνει κύριοι; Έτσι θα πάει η κατάσταση; Θα μείνει σε δυο μέρες κανένας μας εκτός καραντίνας;

•ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ COVID19.
•ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!
•ΕΠΙΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ!
•ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ MH-ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
•ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ!
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ τους ΑΣΘΕΝΕΙΣ!ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;
Σημείωση: Είχαμε ένα θετικό κρούσμα στο Νοσοκομείο μας! Ένα που τα πέρασε …όλα τα σχέδια από το πουθενά! Ακούει το Υπουργείο Υγείας;»

Νέο ωράριο στα Φαρμακεία της Άρτας
Εκ του Δ.Σ του Φ.Σ. ΑΡΤΑΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Λόγω όλων των έκτακτων αναγκών και των μέτρων που θα
ισχύσουν από αύριο 23-03-20 λόγω της εξάπλωσης του covid-19,
σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα εφημερεύει και
βοηθητικό φαρμακείο στην πόλη και το ωράριο θα είναι ως εξής:
ΩΡΑΡΙΟ ΟΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ
από ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
08:30 – 16:30
ΩΡΑΡΙΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
από 8:30 έως 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 25-03-20 και ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ
08:30 – 14:00

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Έκκληση του Δημάρχου «Μένουμε σπίτι»
Την ανάγκη τήρησης όλων των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού επισημαίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής μας να παραμένουν στο σπίτι τους αποφεύγοντας τις συναθροίσεις στους κοινόχρηστους χώρους.
Στη δήλωση αναφέρει:
«Οι ώρες και οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Η μάχη με τον κορωνοϊό είναι σε εξέλιξη. Η έκβασή της δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιστημονική κοινότητα.
Είναι υπόθεση όλων μας.
Απευθύνω έκκληση να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
Να περιοριστούν οι μετακινήσεις, να μείνουμε στα σπίτια μας.
Εικόνες με παιδιά να συναθροίζονται στις αυλές σχολείων και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους, εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να κατακλύζουν την παραλίμνιο δεν τιμούν κανέναν.
Δεν βοηθούν για να κερδηθεί η μάχη.
Απευθύνω έκκληση σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ο κίνδυνος είναι εδώ. Στο χέρι μας είναι να τον ελαχιστοποιήσουμε.
Ας αναλάβουμε επιτέλους ο καθένας την ευθύνη του».

Δήμος Ιωαννιτών
Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στη φωλιά των πελαργών
Συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών με την συνδρομή της Πυροσβεστικής προχώρησαν στον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών στο Τζαμί Καλούτσιανης.
Στη συγκεκριμένη φωλιά πέφτουν κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή και γι’ αυτό κάθε χρόνο ο Δήμος μεριμνά για τον καθαρισμό της ώστε οι φτερωτοί φίλοι της πόλης να την βρουν έτοιμη για την εγκατάστασή τους.
Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ήταν μία από τις πιο όμορφες παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου και ευχήθηκε ο ερχομός των πελαργών και της άνοιξης να φέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα που έχει διαταραχθεί εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοιού.
Παρών στην διαφορετική επιχείρηση της Κυριακής ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας «Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουμε ότι οι πελαργοί έρχονται στη φωλιά περί την 25η Μαρτίου. Ας ελπίσουμε ότι φέτος, εκτός από την όμορφη εικόνα τους στην Εθνική μας επέτειο, η παρουσία τους θα είναι και ένας καλός οιωνός για την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα μακριά από τον κορωνοϊό!», ανέφερε ο κ. Μπαρτζώκας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών ευχαριστεί την Πυροσβεστική για την συνδρομή της στον καθαρισμό της φωλιάς των πελαργών.

ΔΤ ΤΕΕ: Και οι μηχανικοί θα ενισχυθούν ως πληττόμενοι από την κρίση
Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και κατόπιν επικοινωνίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ζητήσαμε ίση αντιμετώπιση με όλους όσοι πλήττονται από την κρίση. Ο Υπουργός Ανάπτυξης με διαβεβαίωσε σήμερα, καθώς η λίστα που ανακοινώθηκε είναι δυναμική, ότι και οι μηχανικοί θα ενισχυθούν, όπως όλοι οι κλάδοι που πλήττονται. Τον ευχαριστώ θερμά. Αναμένουμε από την κυβέρνηση τις λεπτομέρειες αλλά και την υλοποίηση και των άλλων προτάσεών μας.»

Π.Ο.Π.Ε.Κ.: να ληφθούν τα απαραίτητα και δίκαια μέτρα για τις επιχειρήσεις μας
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.),ενημερώνει ότι εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, έχει κατ΄ επανάληψη ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία να ληφθούν τα απαραίτητα και δίκαια μέτρα για τις επιχειρήσεις μας:
1) την ένταξη των πρατηρίων στα έκτακτα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, δηλ. αποζημίωση (μισθός) των εργαζομένων, επίδομα ενοικίου των πρατηρίων, αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών κλπ, καθώς τα πρατήρια καταγράφουν αποδεδειγμένα με βάση το σύστημα εισροών εκροών πτώση τζίρου άνω του 60% και εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας, θα αδυνατούν πλέον οικονομικά να συνεχίσουν τη λειτουργία τους,
2) την λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας, μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με περιορισμένο ημερήσιο ωράριο και
3) την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων αυτοκινήτων για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια από τη διάδοση του κορωνοϊού.
Προσβλέπουμε στην δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου μας.

Παράταση όλων των προθεσμιών στα προγράμματα του ΟΑΕΔ
Πλήρης είναι η παράταση όλων των προθεσμιών για ΟΛΑ τα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ. Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ σήμερα αποφάσισε την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων, κλπ.), μέχρι νεωτέρας. Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων, κλπ.
Η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των εργοδοτών, επιχειρήσεων και ανέργων και του δημοσίου συμφέροντος.