Δήμος Ζηρού: ΔΡΑΣΕΙΣ στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πρόσκληση σε συνάντηση των εικαστικών καλλιτεχνών που δημιουργούν με την τέχνη της ζωγραφικής, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου –ώρα 18.30
Ο Δήμος Ζηρού ενισχύοντας τις δράσεις στον πολυχώρο Πολιτισμού καλεί τους εικαστικούς καλλιτέχνες που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την ζωγραφική και δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου, σε συνάντηση, για τη διοργάνωση και επιμέλεια σχετικών εικαστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων έργων τέχνης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού (Παλαιό Δημαρχείο Φιλιππιάδας) του Δήμου Ζηρού.

Ανανεώσεις αδειών παραγωγού 
Το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αδειών παραγωγού και επαγγελματία πωλητή, οι οποίοι δεν έχουν ανανεώσει την άδειά τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία έναρξης ισχύος του ν.4849/2021 (ΦΕΚ 207/Α/2021), ότι έχουν το δικαίωμα να την ανανεώσουν έως την 30η Νοεμβρίου 2022. Αν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, οι παλαιότερες άδειες καταργούνται οριστικά (άρθρο 92 του ν. 4982/2022, ΦΕΚ 195/Α/15.10.2022).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Π.Ε Ιωαννίνων, γραφεία 103,106 της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και στα τηλέφωνα 2651087104- 87106.
Τέλος με την σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. Προγράμματος «Ήπειρος» εγκρίθηκε το σχέδιο σύμβασης και προχωρά η διαδικασία ανάθεσης του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Α/Φ οχήματος Βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 173.352 ευρώ. Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Διαχείριση Βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά».

Δημιουργία δικτύου εθελοντών εκπαιδευτικών για τις Μονάδες Παιδικής Προστασίας
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου ανακοινώνει τη δημιουργία δικτύου εθελοντών εκπαιδευτικών, που επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες στα παιδιά μας που φιλοξενούνται στις Μονάδες Παιδικής Προστασίας. Όπως αναφέρει εκ μέρους του ΔΣ η πρόεδρος ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν το έργο μας καλούνται να επικοινωνήσουν με τις Διευθύνσεις των Μονάδων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την διαδικασία, ως ακολούθως:
Μονάδα Ιωαννίνων: Καθηγητές Φιλόλογοι, Μαθηματικοί, Φυσικοί , Χημικοί, ξένες γλώσσες (τηλ.επικ.2651041489 κ.Χάμου Αικατερίνη)
Μονάδα Κόνιτσας: Παιδαγωγοί και Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ξένες γλώσσες (τηλ.επικ.2651360102 κ.Πραμαντιώτης Δημήτριος)
Μονάδα Πωγωνιανής:Παιδαγωγοί, ξένες γλώσσες (τηλ.επικ.2657031202 κ.Θώμος Στέργιος).
Μονάδα Φιλιατών Θεσπρωτίας: Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, ξένες γλώσσες (τηλ.επικ.2664022223 κ.Κωνσταντίνου Θεοφάνης).
Η εθελοντική εργασία στις Μονάδες θα διέπεται από όρους και κανόνες που ορίζει ο Νόμος.

Ευχαριστήρια επιστολή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας
Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή της υπηρεσίας σας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, με θέμα “Ασφαλής Πλοήγηση και Εθισμός στο Διαδίκτυο”, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, της Αστυνομικής σας Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, κ.κ. Ελευθέριος Τσανέλης μας περιέγραψε την ομορφιά αλλά και τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι στον εικονικό ψηφιακό κόσμο, που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας και τείνει να κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο από το ζωτικό μας χρόνο.
Η συμμετοχή σας αυτή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν και ενημερώνουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές της σχολικής μας κοινότητας δείχνει τη σφαιρική και προληπτική στάση της αστυνομίας απέναντι στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Προσδίδει δε άλλη διάσταση στο ρόλο σας και σας καθιστά αρωγούς και συμπαραστάτες στον εγγραμματισμό της κοινωνίας μας σε δύσκολα και επικίνδυνα ζητήματα μικρών και μεγάλων.
Για τους παραπάνω λόγους σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα, προσδοκώντας σε μια συνεχή και ειλικρινή συνεργασία μαζί σας.
Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας