Δήμος Ηγουμενίτσας

Δράση Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ένωση «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 πραγματοποίησε για πρώτη φορά κοινή δράση με την ‘Ένωση «Μαζί για το παιδί» και με την εταιρεία παπουτσιών «TOMS». Δικαιούχοι της δράσης που υλοποιήθηκε, ήταν τα παιδιά των οικογενειών των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, στα οποία και διανεμήθηκαν 130 ζευγάρια παπούτσια της εταιρείας «TOMS». Η δράση υλοποιήθηκε με τη στήριξη της εταιρείας παπουτσιών «TOMS», η οποία συγκαταλέγεται στις εταιρείες που στηρίζουν τις προσπάθειες της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Ευχαριστούμε την Ένωση «Μαζί για το παιδί» για την άψογη συνεργασία κι ευελπιστούμε να συνεργαστούμε και σε νέες δράσεις. Μέλημα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, είναι να παρέχει βοήθεια σε όλες τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και να συμβάλει με κάθε τρόπο μέσα από συνεχείς δράσεις στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μετάθεση της υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης στο Πράσινος Αγροτουρισμός 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ως φορέα υλοποίησης της δράσης Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα, που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του ΥΠΑΑΤ, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους ότι για το υποέργο Πράσινος Αγροτουρισμός μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης για την 12η Ιουλίου 2022 ώρα 12:00.

Επιστημονική Εκδήλωση για θεραπείες στην Πολλαπλή Σκλήρυνση
Η Ένωση Φίλων και Πασχόντων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Β.Δ. Ελλάδας, προσκαλεί στην Επιστημονική Εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα, «Εξατομικευμένες θεραπείες στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, ώρα 7:00 μ.μ, στο Ξενοδοχείο “The Lake Hotel” σε εξωτερικό χώρο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07:00 – 07:30 Προσέλευση – Έναρξη
07:30 – 07:50 «Παθοφυσιολογία της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας» Σπυρίδων Κονιτσιώτης, Καθηγητής Νευρολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Δ/ντης Νευρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν.Ι.
07:50 – 08:10 «Στοχεύοντας στην ορθή φαρμακευτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας» Σοφία Μαρκούλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευρολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων, Νευρολογική Κλινική Π.Γ.Ν.Ι.
08:10 – 08:30 «Διαχείριση και Αποκατάσταση πόνου σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση» Πάττυ Γκατζιάνη, Φυσίατρος – Αλγολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Αγώνας αλιείας κυπρίνου στην Τεχνητή Λίμνη Αώου
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου εγκρίθηκε η διεξαγωγή του διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου, από τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων (Α.Σ.Ε.Α.Ι.) «ΠΑΜΒΩΤΙΣ», από 8/7/2022 έως 10/7/2022 στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου του Δήμου Μετσόβου της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Χώρο διεξαγωγής: ο χώρος του αγώνα διαιρείται σε δύο (2) τομείς, τον Βόρειο ο οποίος περιλαμβάνει την περιοχή μεταξύ Ρέματος Περατόρα (Λεύκες) μέχρι και τη θέση Μουτσιάρα (13) πλέον μικρής χερσονήσου της περιοχής Τσούμπα Μπάρμπα και τον Νότιο ο οποίος εκτείνεται από το Ρέμα Παπαναστάση μέχρι την περιοχή πριν το φυλάκιο της ΔΕΗ. 2. Χρονικό διάστημα διεξαγωγής αγώνα: από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και ώρα 16:30 έως την Κυριακή 10 Ιουλίου και ώρα 18:30.

Έγκριση της ΕΥΔ για τα έργα δικτύου αποχέτευσης και ΕΕΛ Κόνιτσας
Τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης δύο υποέργων της πράξης «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ.Κ. Κόνιτσας και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων», διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για τα έργα:
-«Κατασκευή Αποχετευτικού Δικτύου Δημοτικής Ενότητας Κόνιτσας», προϋπολογισμού 5.250.096 ευρώ
-«ΕγκατάστασηΕπεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δήμου Κόνιτσας Π.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 2.551.346 ευρώ.