Δήμος Ιωαννιτών: Πολυδιάστατες παρεμβάσεις στην Κιάφα

Ένα σημαντικό βήμα για να καταστούν τα Γιάννενα πόλη φιλική για ποδήλατα αποτελεί η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης για το ποδήλατο.
Το ποδήλατο είναι ένα μέσο στο οποίο επενδύει ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς συνδέεται με την αειφόρο ανάπτυξη, την βιώσιμη κινητικότητα και με την κουλτούρα της ισόρροπης μετακίνησης που επιδιώκει να δημιουργήσει στην πόλη η δημοτική αρχή. Χρειάζεται όμως η απόκτηση τόσο της εκπαίδευσης όσο και της παιδείας για τη χρήση του.
Τα εγκαίνια του Κέντρου πραγματοποιήθηκαν στον αθλητικό χώρο της Κιάφας, έναν χώρο που αναμορφώθηκε πλήρως, παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο επιδιώκει να αποτελέσει τον χώρο συνάντησης με τους πολίτες και το σημείο εκκίνησης της δύσκολης αυτής προσπάθειας.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια σημαντική δράση στο πλαίσιο της «Μελέτης Ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών στον σχεδιασμό ενσωμάτωσης του ποδηλάτου στην καθημερινή ζωή της πόλης», έργο το οποίο υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου με τις παράλληλες ενημερωτικές δράσεις, εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που έχουν οργανωθεί για την υλοποίηση του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας», ο τερματισμός του οποίου θα γίνει την Πρωτομαγιά στην πόλη μας.
Αναμόρφωση και ανάδειξη του Αθλητικού Κέντρου της Κιάφας
Το Κέντρο Ενημέρωσης βρίσκεται στο Αθλητικό Κέντρο της Κιάφας, έναν χώρο που κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών βανδαλίστηκε και πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ειδικότερα, για την αναμόρφωση και ανάδειξη του Αθλητικού Κέντρου της Κιάφας τοποθετήθηκαν νέα τέρματα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, καλλωπίστηκε ο περιβάλλων χώρος με τη φύτευση νέων δέντρων και επιδιορθώθηκε το τραπέζι teqball.
Έγινε αντικατάσταση στις λάμπες φωτισμού, οι οποίες είχαν σπάσει και ο χώρος πια είναι έτοιμος να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους.
Όσον αφορά τα βοηθητικά κτήρια, συντηρήθηκαν πριν λίγες μέρες και δυστυχώς στην πορεία υπέστησαν ζημιές. Εκτός όμως από το Κέντρο Ενημέρωσης για το ποδήλατο, παραχωρήθηκε χώρος στην Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων, ο οποίος θα αποτελέσει χώρο συνάθροισης των μελών της, τα οποία ο Δήμος ευχαρίστησε θερμά διότι με τις δικές τους προσπάθειες συνέβαλαν στην ανάδειξη του χώρου καθώς και στον πολιτιστικό σύλλογο Κιάφας.
Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ, σκοπός της Δημοτικής Αρχής, παραμένει η ανάδειξη και η αξιοποίηση του χώρου με επιπλέον δράσεις που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν.