Δήμος Ιωαννιτών: Σκοπός είναι η έξοδος από την κρίση να βρει την πόλη με τις λιγότερες πληγές

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε θέματα που τέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωϋσής Ελισάφ στην οποία αναφέρει: «Εν μέσω πανδημίας και της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η χώρα γίνεται σαφές ότι στον Δήμο δεν χωρούν μικροπολιτική και άγονες αντιπαραθέσεις. Ωστόσο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ειδικά οι δύο μεγαλύτερες δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο τόπος δεν βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές τελείωσαν πριν δέκα μήνες.
Σήμερα οι ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών είναι εντελώς διαφορετικές.
Η Δημοτική Αρχή αφουγκράζεται την αγωνία όλων και ήδη έχει κάνει γνωστή την απόφασή της να απαλλάξει από ανταποδοτικά τέλη και τέλη τραπεζοκαθισμάτων επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης.

Έχει ανακοινώσει επίσης ότι τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, όπως το Πνευματικό Κέντρο και ο ΟΚΠΑΠΑ θα προχωρήσουν σε αποφάσεις απαλλαγής από τροφεία και δίδακτρα.
Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των Νομικών Προσώπων που εξακολουθούν να εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξειδικεύουν τα μέτρα αυτά και πολύ σύντομα θα κατατεθούν με ολοκληρωμένες εισηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ήταν μόνο για εντυπώσεις και για άγονη αντιπαράθεση δια ανακοινώσεων.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου απάντησε εγγράφως στους επικεφαλής των παρατάξεων και έδωσε με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα για την συζήτηση των μέτρων ανακούφισης των συμπολιτών μας, τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απέστειλε προσωπικές επιστολές στους επικεφαλής των παρατάξεων επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει πλήρης εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας για τα άμεσα μέτρα στήριξης των συμπολιτών μας ώστε να γίνει γόνιμη συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρόλα αυτά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε μία περίοδο που απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία.
Με αφορμή ζητήματα που τίθενται η Δημοτική Αρχή επισημαίνει:
– Η αποδοχή της έκτακτης χρηματοδότησης των 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετωπίσει αναγκών που προκύπτουν από την επιδημία του κορωνοϊού έγινε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. (18 Μαρτίου).

– Στην ίδια συνεδρίαση και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού έγινε και η κατανομή του συγκεκριμένου κονδυλίου. Όπως ρητώς αναφέρεται οι 30.000 διατίθενται για απολύμανση κτιρίων, μόνιμων εγκαταστάσεων και οδοστρωμάτων του Δήμου και οι 70.000 για την προμήθεια υλικού για την παροχή μέσων προστασίας των εργαζομένων και αποφυγής διάδοσης του covid-19. Ήδη η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στην έγκριση σχετικών αποφάσεων.
Ουδεμία προχειρότητα της δημοτικής αρχής λοιπόν. Αντίθετα πρόχειρες αποδεικνύονται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που στην πρεμούρα τους να ασκήσουν κριτική λησμόνησαν τις αποφάσεις της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά με την διάθεση πίστωσης 2.000 ευρώ για την φιλοξενία ατόμου σε ξενώνα, δόθηκε πλήρης εισήγηση καθώς και γραπτές διευκρινίσεις.
Πέρα απ΄ αυτά ο δήμαρχος στις επιστολές του προς τους επικεφαλής των παρατάξεων δίνει όλα τα στοιχεία για την συγκεκριμένη περίπτωση και με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα εξηγεί επαρκώς τους λόγους για τους οποίους δεν είναι εφικτή η εγκατάστασή του στο Υπνωτήριο Αστέγων.
Τέλος επανέρχεται το θέμα της δωρεάς των 50.000 ευρώ από το Ίδρυμα OPEN SOCIETY FOUNDATIONS παρότι τόσο από τον Δήμο όσο και από τον ΟΚΠΑΠΑ έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις.

Προκειμένου λοιπόν να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια παραποίησης των πραγματικών γεγονότων δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή του Δημάρχου προς την Διοίκηση του ιδρύματος καθώς και η σύμβαση που υπογράφηκε από τον ΟΚΠΑΠΑ.
Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι όλο το πολιτικό της δυναμικό αυτές τις κρίσιμες ώρες δίνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε ο δήμος να είναι δίπλα στους πολίτες και παράλληλα να συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματός της.
Σκοπός είναι η έξοδος από την κρίση –ελπίδα όλων να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα- να βρει την πόλη με τις λιγότερες πληγές και με την μεγαλύτερη ετοιμότητα να συνεχίσει τους ρυθμούς της από κει που σταμάτησαν.