Δήμος Νικολάου Σκουφά

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Food Panorama Expo στη Κύπρο
Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε με την παρουσία του ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στη Διεθνή Έκθεση «Food PANORAMA Expo & Οινογεύσεις 2019» που έλαβε χώρα στη Λευκωσία, εκπροσωπούμενος από τη Δήμαρχο κα. Ροζίνα Βαβέτση.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετείχε στην έκθεση, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “OLIVE_CULTURE” ενώ το περίπτερο τη Δήμου, επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ένα από τα ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής μας.
Ο σκοπός συμμετοχής στην Έκθεση, ήταν η προώθηση και προβολή στο ευρύ κοινό, των στόχων και των δράσεων του έργου, στο οποίο ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ενεργεί υπό την ιδιότητα του Επικεφαλής Εταίρου (Lead Beneficiary).

To OLIVE_CULTURE θυμίζουμε, έχει ως στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας εστιάζοντας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της καλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας της επιτραπέζιας ελιάς.
Μεταξύ άλλων, η κα Βαβέτση είχε την ευκαιρία συναντηθεί και με τον δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη με τον οποίο ανέλυσαν τα προτερήματα του όλου εγχειρήματος.
ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
-Δημιουργία φυσικών και εικονικών κόμβων γεωργικών επιχειρήσεων.
– Προώθηση συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρηματικών δομών για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία της επιτραπέζιας ελιάς.
-Ενίσχυση και επέκταση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
-Επέκταση των περιοχών καλλιέργειας της επιτραπέζιας ελιάς με πιστοποιημένη και ολοκληρωμένη διαχείριση τεχνικών γεωργίας ακριβείας.
-Παραγωγή προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς κορυφαίας ποιότητας.
-Αύξηση των εγχώριων προϊόντων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς και των εκμεταλλεύσεών της.
-Αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των απασχολούμενων με την παραγωγή και την εμπορία της επιτραπέζιας ελιάς.
– Προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγικών ευκαιριών.
-Μείωση της ανεργίας στην περιοχή παρέμβασης.

Φίλαθλοι της Αναγέννησης: όλοι στο Μεσολόγγι!
Οι Φίλαθλοι του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας καλούν όλο το φίλαθλο κοινό της Άρτας το προσεχές Σάββατο 16 Νοεμβρίου να ακολουθήσουν την ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕ Μεσολογγίου, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. «Όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα μας για το μεγάλο διπλό!» αναφέρουν οι Φίλαθλοι που διοργανώνουν εκδρομή το Σάββατο για το Μεσολόγγι, όλοι μαζί ή μεμονωμένα να στηρίξουν την ομάδα της καρδιάς μας για το μεγάλο διπλό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 690 669 0228»

Γ. Στύλιος: Οι αδυναμίες του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των παραγωγών της Άρτας
«Οι Ηπειρώτες παραγωγοί(αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρήσεις μεταποίησης, τυροκομεία συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία κλπ.), στερούνται τη δυνατότητα να παράγουν την ενέργειά τους, να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να ελαχιστοποιήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα». Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,στο κείμενο της ερώτησής του αναφέρεται στον τομέα του ενεργειακού συμψηφισμού,τονίζοντας ότι για την ένταξη σε σχετικά προγράμματα και τη λήψη των επιδοτήσεων απαιτείται η διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Ωστόσο λόγω τεχνικών αδυναμιών του δικτύου αυτό δεν είναι εφικτό. Η αδυναμία σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, είπε ο κύριος Στύλιος, ισοδυναμεί με απώλεια κοινοτικών κονδυλίων.

Επιπλέον, ελλοχεύει κινδύνους ως προς το ύψος των μελλοντικών ποσών που θα αποδοθούν στη χώρα μας και πλήττει την ανταγωνιστικότητα των παραγωγών. Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα αποτελέσει σημαντική ελάφρυνση δεδομένου ότι το αυξημένο ενεργειακό κόστος αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματακατά την παραγωγή.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τόνισε ο κ. Στύλιος, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028» ενώ «έως το 2030 θα ενισχυθεί περεταίρω το ποσοστό παραγωγής «καθαρής» ηλεκτρικής ενέργειας από το 20% σήμερα στο 35%».
Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ερωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου οι παραγωγοί της Ηπείρου να ευεργετηθούν άμεσα από τα οφέλη του ενεργειακού συμψηφισμού;
-Προτίθεστε να προχωρήσετε στην αναβάθμιση των Υποσταθμών Αράχθου, Λούρου καθώς και των γραμμών μέσης τάσης; Εάν ναι πως θα καλυφθεί το κόστος;

Στον Δήμαρχο Ιωαννιτών ο πρόεδρος του Χ.Ο.Ι.
Θέματα που αφορούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι και τη διατήρηση της παράδοσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Πρόεδρο του Χ.Ο.Ι. κ. Παύλο Χήτα και την Ταμία κ. Νατάσα Παπαδοπούλου να ενημερώνουν τον κ. Ελισάφ για τις δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και για τους επόμενους στόχους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν χορευτές από πολλές χώρες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις των Ιωαννίνων.

«Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Χ.Ο.Ι. φέρνει τα Γιάννενα στο επίκεντρο των αντίστοιχων μουσικοχορευτικών διοργανώσεων με πολλαπλά οφέλη τόσο για την ίδια την παράδοση και ιστορία όσο και για την τοπική οικονομία» σημείωσε ο κ. Χήτας ζητώντας την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ διαβεβαίωσε ότι στηρίζει όλες τις δραστηριότητες του Χ.Ο.Ι. και ιδιαίτερα το Φεστιβάλ το οποίο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και συνεχάρη τα μέλη του για το έργο που επιτελούν στην κατεύθυνση διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Δήμος Ιωαννιτών: Προσφυγή στο ΣτΕ για τα αποθεματικά 
Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της υπουργικής απόφασης που είχε ληφθεί τον Ιούλιο του 2019 και αφορά στη μεταφορά των αποθεματικών των δήμων στην Τράπεζα Ελλάδος.
Ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση αυτή πλήττει την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Προσφυγές έχουν κατατεθεί κι από άλλους δήμους καθώς η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα Ελλάδος θα δημιουργήσει δυσχέρειες στην ομαλή τους λειτουργία.

Ακίνητα: Ξεκινούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί 
Στο στόχαστρο όσοι δεν μπήκαν στις 120 δόσεις
Ξεκινούν πάλι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, ενώ σταδιακά η λίστα θα μεγαλώνει. Οι πρώτοι που μπαίνουν στη λίστα είναι οι οφειλέτες που δεν φρόντισαν να μπουν στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις.
Η ΑΑΔΕ ξεκινά το κυνήγι των οφειλετών μέσω του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης ΟΦειλών Αττικής (ΚΕΟΦ) – στο στόχαστρο όσοι χρωστούν στο δημόσιο και παρότι έχουν τη δυνατότητα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι τα όπλα που επιστρατεύονται.
Συνολικά 1,8 εκατ. οφειλέτες της εφορίας κινδυνεύουν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Η νομοθεσία ορίζει ότι τα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.
Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κάθε εκτιμητή από 150 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την αξία και την κατηγορία του ακινήτου. Σε περίπτωση που για δύο συνεχόμενες φορές ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, μειώνεται η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είτε με εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, είτε με εισήγηση οποιουδήποτε από τους επισπεύδοντες.
Οι οφειλέτες, πάντως, έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα αναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται σε βάρος τους από τη φορολογική διοίκηση. Για να συμβεί αυτό πλέον θα πρέπει να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης που τους αναλογεί.

Ο ΟΤΘ και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος «δίνουν τα χέρια» για το επόμενο success story της Θεσσαλονίκης
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος «δίνουν τα χέρια» στη Philoxenia για το επόμενο success story της Θεσσαλονίκης και ανοίγει δρόμους συνεργασίας με τον Τουριστικό Οργανισμό της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.
Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν φέτος στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της 35ης Philoxenia & Hotelia 2019 την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τουριστική συνεύρεση των Βαλκανίων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στιγμή ορόσημο για τον Οργανισμό αποτέλεσε η υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος για την ιδανικότερη προβολή της Θεσσαλονίκης που απορρέει από το «αγκάλιασμα» των δύο φορέων, αλλά και η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Οι στρατηγικής σημασίας συνεργασίας του Οργανισμού έγιναν παρουσία του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Πρόεδρος του Οργανισμού και Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, «Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια. Έχει ξεκινήσει μία πορεία ανόδου και σημαντικών συνεργασιών. Η τωρινή με το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι μία κίνηση με μεγάλες προσδοκίες απόλυτα εφικτές. Η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πόλης μας σε κάθε επίπεδο με το αγκάλιασμα όλων των φορέων που μπορούν να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προτεραιότητα».

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στη Θεσπρωτία
Συνελήφθη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε πολυετής ποινή κάθειρξης για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο παραπάνω αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (60) ετών, για τα παρακάτω αδικήματα:
συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,ληστεία κατά συρροή,παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση,επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή. Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, για άσκηση υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας χωρίς άδεια.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση συνολικά (39) είδη παρεμπορίου, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.