Δίπλα στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ το Ε. Κ. ΑΡΤΑΣ

Το δόγμα “νόμος και τάξη” της Κυβέρνησης εκφράζεται και με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όπως αυτή που καταργεί το χαρακτήρα και υπονομεύει τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ και απαξιώνει ακόμα περισσότερο την πρόληψη και τη θεραπεία της τοξικοεξάρτησης. Ήταν η «παράπλευρη» απώλεια σε μια πολιτική που χαράζουν με τους «χώρους ελεύθερης χρήσης» που οδηγούν στην απαξίωση της θεραπείας προς όφελος της υποκατάστασης και της δια βίου χορήγησης υποκαταστάτων, με άλλοθι τον περιορισμό της βλάβης. Η φασιστική αντίληψη ότι ο εξαρτημένος είναι δια βίου άρρωστος, πάσχον από μια χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο του εγκεφάλου, στερεί από αυτόν το δικαίωμα να αλλάξει την ζωή του.
4Το Εργατικό Κέντρο Άρτας θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ και θα παλέψει για τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα.
Καλούμε το λαό της Άρτας να αντιδράσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης και να ορθώσει με τη δράση τους, τοίχο στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και στην υποβάθμιση της πρόληψης και της θεραπείας. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Στήριξη της κινητοποίησης του ΚΕΘΕΑ 
Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 12:00 του ΚΕΘΕΑ στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ενώνουμε τις φωνές μας σε δυνατή κραυγή:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ!
Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και ζητάμε:
•την άμεση ανάκληση της αυταρχικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ
•τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες
•την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.
•την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.
Καλούμε τους συναδέλφους δημοσίους υπάλληλους και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων των εργαζομένων, να εκφράσουν την στήριξη τους.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Με αφορμή την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 145, 30/9/2019) που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ υπονομεύοντας πλήρως το έργο του.
Εντελώς αναίτια, με παντελή απουσία τεκμηρίωσης και χωρίς προειδοποίηση και διάλογο, η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες που μέσα από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ βρίσκει τον δρόμο της.
Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με τα μέλη του θα προβεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 9.10.19 και ώρα 12.00π.μ. στην Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
«Καλούμε όλους τους πολίτες και φορείς της πόλης που είναι στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Συνάντηση Μ. Τζούφη με τον Διευθυντή, τη Γραμματεία και Μέλη του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος»
Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος» κ. Γιάννη Παπαχρήστου και μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, με αφορμή τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για κατάργηση του αυτοδιοίκητου και την κομματικοποίηση του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.
Τόσο ο Διευθυντής, όσο και τα Μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, τονίζοντας πως θα επιφέρει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία του φορέα. Στο πλαίσιο αυτό παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως το ΚΕΘΕΑ προσφέρει σημαντικές υπηρεσίεςεδώ και αρκετές δεκαετίες, ενώ στη διοίκηση συμμετέχουν, αμισθί, επιστήμονες διεθνούς κύρους και άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν χείρα βοηθείας σε μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρήζει υποστήριξης.

Τόνισαν επίσης πως η ενδεχόμενη κατάργηση του αυτοδιοίκητου και η ανάληψη διοικητικών καθηκόντων στο ΚΕΘΕΑ από έμμισθους υπαλλήλους, που θα διορίζονται από την εκάστοτε Κυβέρνηση, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα και θα διαταράξει τις ισορροπίες, επηρεάζοντας αρνητικά και δυσχεραίνοντας το έργο του φορέα.
Η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως η διαδικασία επιλογής των διοικήσεων στο ΚΕΘΕΑ πρέπει να παραμείνει ως έχει, διατηρώντας το πνεύμα εθελοντισμού, καθώς το μοντέλο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο. Επίσης, σημείωσε πως η επιτυχία του φορέα εξαρτάται διαχρονικά από τον τρόπο λειτουργίας, τις συνεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ των διοικήσεων, των γονέων και των εξαρτημένων ατόμων.