Δεκτή η τροπολογία της Νέας Αριστεράς υπέρ των εκπαιδευτικών

Μια σημαντική νίκη για τους εκπαιδευτικούς επιτευχθεί στη Βουλή, αποκαθιστώντας τη δημοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη κατέθεσε τροπολογία που έγινε δεκτή και ανάγκασε το υπουργείο να προχωρήσει σε νομοτεχνική διόρθωση του άρθρου 47: «Αναπλήρωση αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού».

Υπενθυμίζεται πως με το νόμο Κεραμέως του 2020, η διαδικασία αντικατάστασης των μελών των συμβουλίων είχε αλλοιωθεί, προβλέποντας το διορισμό αντικαταστατών από το υπουργείο αντί του επόμενου σε σταυρούς μέλους του ψηφοδελτίου. Η διάταξη αποτελούσε σημείο αντιπαράθεσης με τους εκπαιδευτικούς και τις ομοσπονδίες τους, παραβιάζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Όπως τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων, με την αποδοχή της τροπολογίας σταματά η καταπάτηση της εκλογικής βούλησης και επιστρέφει η δημοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών – ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών εδώ και 4 χρόνια.