Δεν αίρεται η ασυλία του Π. ΠΟΛΑΚΗ-ευχαριστεί τους βουλευτές της ΝΔ

«Ευχαριστώ αυτούς από την πλειοψηφία που πείστηκαν από αυτά που άκουσαν από μένα και δεν στήριξαν την άρση ασυλίας μου» είπε κατά την τοποθέτηση του ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του, έπειτα από μήνυση του δημοσιογράφου κ. Κουρτάκη (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ).
Συνοπτικά, ο Π. Πολάκης κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογράφου Γ. Κουρτάκη, υποστήριξε ότι: “…η παρουσία του κάθε βουλευτή στη Βουλή θα πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι νομικά και για το λόγο αυτό ΠΟΤΕ στο παρελθόν δεν έχει γίνει δεκτή μια τέτοιου είδους αίτηση”.

Παράλληλα, ανέδειξε το “…συντονισμένο σχέδιο των συστημικών ΜΜΕ προκειμένου να εξοντωθεί πολιτικά και να φιμωθεί” καθώς και τον συνεχή προεκλογικό πόλεμο λάσπης που ο κ. Κουρτάκης είχε κηρύξει εναντίον του και ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Τέλος, με στοιχεία, παρουσίασε τα υπέρογκα ποσά που έχουν δοθεί από τα κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ στα μέσα του κ. Κουρτάκη.

«Ο βουλευτής πρέπει να κρίνεται πολιτικά και όχι ποινικά για όσα λέει εντός Κοινοβουλίου, αλλιώς ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», είπε ο κ. Πολάκης. «Εάν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε είτε τη γραφίδα, είτε τις μηνύσεις και τις αγωγές του Κουρτάκη, και του κάθε Κουρτάκη και του κάθε αφεντικού του Κουρτάκη, και δεν μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα τις θέσεις και απόψεις μας ούτε από αυτό το βήμα, τότε, όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματά μας ως βουλευτές, αλλά έχουμε και ζήτημα για το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», σημείωσε ο ίδιος.

Ο πρώην υπουργός επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του μηνυτή του, αποκαλώντας τον «διεφθαρμένο λακέ» και «ΚΕΕΛΠΝΟταϊσμένη γραφίδα» και συνέδεσε τον «πόλεμο» που δέχεται, με τον έλεγχο που διενήργησε το υπουργείο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ στα κονδύλια που δόθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε μέσα ενημέρωσης συμφερόντων του κ. Κουρτάκη.

Η ψηφοφορία
Επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 70 βουλευτές της ΝΔ, 7 της Ελληνικής Λύσης και 3 του Κινήματος Αλλαγής (Α. Λοβέρδος, Ν. Γιαννακοπούλου, Χρ. Γκόκας). Κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 76 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 4 του ΚΚΕ και 4 του ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (Β. Κεγκέρογλου). Σημειώνεται, πως η δύναμη των κομμάτων στη Βουλή είναι ΝΔ-158, ΣΥΡΙΖΑ-86, ΚΙΝΑΛ-22, ΚΚΕ-15, Λύση-10 και ΜέΡΑ25-9.
Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, στην οποία καταμετρήθηκαν 84 ψήφοι κατά της άρσης ασυλίας, 80 “υπέρ” και 2 “παρών”, ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: «ΔΕΝ ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ!!! (84 ΚΑΤΑ, 80 ΥΠΕΡ και 2 ΠΑΡΩΝ) Ειλικρινά ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ!!

Υ.Γ.: Ευχαριστώ αυτούς από την πλειοψηφία που πείστηκαν από αυτά που άκουσαν από μένα και δεν στήριξαν την άρση ασυλίας μου!!».