Δεν σταματά να διεκδικεί

Το «διπλό» πλήγμα τα δύο τελευταία χρόνια οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις αλλά και οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί, το έχει επισημάνει συνεχώς προς κάθε κατεύθυνση ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Άρτας ο Δημήτρης Πετανίτης . Και αυτό έχει να κάνει αφενός λόγω της πανδημίας και των μέτρων περιορισμού που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης και αφετέρου τη ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής.
Και όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Πετανίτης ο κλάδος της Πτηνοτροφίας, καθόλου δεν ενισχύθηκε από τη κυβέρνηση, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέησε να εγκρίνει την εκταμίευση κονδυλίων ενίσχυσης, παρότι ο πρόεδρος του Πτηνοτροφικού πίεσε προς πάσα κατεύθυνση ώστε να δοθεί λύση.

Να σημειωθεί πως τα ίδια ακούστηκαν και στη Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», όπου δια του προέδρου Ανδρέα Δημητρίου καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις την περίοδο των lockdown, χωρίς να έχουν λάβει ενίσχυση,

Να σημειωθεί πως το αίτημα έχουν εγκρίνει τόσο ο νυν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, όσο και ο προκάτοχός του Μάκης Βορίδης, αλλά η εκταμίευση κόλλησε στον Σκυλακάκη. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πτηνοτροφικές επιχειρήσεις στη Κρήτη… αλλιώς, θα είχαν δοθεί οι εγκρίσεις, οπότε και οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι θα ελάμβαναν όσα δικαιούνται.

Παραιτήσεις… εκλογικές!
Αν και εκλογές –σύμφωνα με τους κυβερνητικούς- απέχουν ακόμη αρκετά, τουλάχιστον 18 μήνες με βάση τις
πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε έναν μερικό ανασχηματισμό της σύνθεσης των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς κάποιοι πρόκειται να πολιτευτούν, συνεπώς θα έπρεπε να έχουν
παραιτηθεί έως τα Φώτα, όπως ορίζει ο νόμος. Με δεδομένο ότι έπρεπε να εκδοθούν τα σχετικά ΦΕΚ μέσα στις γιορτές, η κυβέρνηση ζήτησε από όσους είναι να αποχωρήσουν να το κάνουν εντός του Δεκεμβρίου….

Τι σημαίνει αυτό, πατριώτες; Πως μέχρι Ιούνιο, άντε Ιούλιο, μάλλον θα οδεύσουμε για τις κάλπες… σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι μέχρι σήμερα γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, Φορολογικής Πολιτικής
και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου αντικαθίστανται προκειμένου να πολιτευθούν, όπως έχουν εκφράσει την επιθυμία.

Όπως μάλιστα διαβάζω στην «Political», η κυρία Νικολάου έχει αποφασίσει να μετακομίσει από την Α’ Αθηνών στην Εύβοια, όπου η ΝΔ έχει αυτήν τη στιγμή τρεις βουλευτές (Σ. Κεδίκογλου, Θ. Ζεμπίλης, Σ. Πνευματικός), η κυρία Λοΐζου που έλκει την καταγωγή της από τη Μύκονο θα είναι υποψήφια στις Κυκλάδες (η ΝΔ εκλέγει τους Γ.Βρούτση, Φ. Φόρτωμα, Κ. Μονογυιού), ενώ η κυρία Καλύβα βαίνει προς το ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας
(«γαλάζιος» βουλευτής ο Β. Γιόγιακας).

Για την Άρτα, δεν ακούστηκε κάτι, αν και όπως μου λένε από τη… Ρηγίλλης, θα υπάρξει ανασχεδιασμός στο ψηφοδέλτιο της Άρτας… κι όχι μόνο στις γυναικείες παρουσίες… και ο νοών, νοήτω…

Βάλε…ταβάνι!!!
Οι ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ, πρίν διαλυθούν λόγω Στάθη και τα λοιπά, είχαν το σλόγκαν «βάλε ζακέτα, βάλε ζακέτα»… τώρα με το Μητσοτάκη, άνετα μπορεί να παίξει το… «βάλε, ταβάνι, βάλε ταβάνι…»!!!

Διότι εδώ πέρα πατριώτες, οι τιμές πάν’ στην ανηφόρα χωρίς να υπολογίζουν πως γινόμαστε φτωχομεσαίοι… κάθε τόσο όλο και «σκαϊ» κάποιο μέτωπο ακρίβειας… πας για μαλλί στο σουπερ μαρκετ και φεύγεις κουρεμένος…

Να μπει ένα «ταβάνι» στις τιμές των μασκών…ζητάει το ΚΙΝ.ΑΛΛ! Λογικό ακούγεται… ας πούμε, πυρά εκτόξευσε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής κατά του υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, αναφέροντας πως ο ίδιος «διαπιστώνει μεν κερδοσκοπία στην αγορά προστατευτικών μασκών, αλλά δεν κάνει χρήση… των νομοθετικών εργαλείων που έχουν ψηφιστεί για την προστασία των καταναλωτών από την αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών».

«Συνεπώς, εκτός από τους άμεσους και συστηματικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της κερδοσκοπίας -με την αναγκαία παρέμβαση και της Επιτροπής Ανταγωνισμού-χρειάζεται η επιβολή ανώτατης τιμής στις προστατευτικές μάσκες, όπως άλλωστε έγινε με τα rapid και PCR test. Έστω και τώρα, ας πράξει το αυτονόητο», τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Στην Ήπειρο
Για την Ήπειρο θα κάνει διακοπές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οικογένειά του, όπου θα
βρίσκεται τις επόμενες δυο μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Μητσοτάκη θα διαμείνει στα
Ζαγοροχώρια… σχετική βέβαια και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, όπου τον υποδέχεται με μια διαφορετική προσέγγιση στα γνωστά περί της υποδοχής επισκεπτών…

Το σκέφτεται…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζητά νέο διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου. Βέβαια η θέση έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτεί έναν έμπειρο πολιτικό που να ξέρει να διαβάζει πέρα από τα νομοσχέδια και όλη την υπόλοιπη πολιτική επικαιρότητα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη, που ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά για την πορεία του καθώς ο Γιαννιώτης πολιτικός και ως υφυπουργός Γεωργίας και ως αντιπρόεδρος της Βουλής στο παρελθόν ανταπεξήλθε με επιτυχία και έχει μεγάλη εμπειρία, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα.

Βέβαια ο Βαγγέλης Αργύρης δεν είναι συνταξιούχος αλλά είναι ενεργός τόσο στον Zoino, όσο και στην πτηνοτροφία, οπότε έχει πολλά να σκεφτεί, πρίν πάρει την απόφαση να επιστρέψει και στην ενεργό πολιτική…

Κερδοσκοπία…
Της κακομοίρας γίνεται μετά την αναγκαστική χρήση της μάσκας και μάλιστα την οδηγία για μάσκες ΚΝ95 για καλύτερη προστασία… μόνο που αυτές και είναι πιο ακριβές και είναι μιας χρήσης!!!
Άσε που υπάρχουν κυβερνητικοί παράγοντες, που δεν ξέρουν καν τι γίνεται με τις μάσκες… όπως ας πούμε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, καθώς δεν γνώρισε ότι και αυτές όπως οι χειρουργικές είναι μιας χρήσης.

Ο Βορίδης πατριώτη, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 όταν ο δημοσιογράφος έθιξε το ζήτημα της ακρίβειας των συγκεκριμένων μασκών μετά την ανακοίνωσή των νέων μέτρων που τις καθιστούν υποχρεωτικές (ως εναλλακτική της διπλής χειρουργικής μάσκας) σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

«Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της. Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι… Η απάντηση για ένα προϊόν που έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλουν, η επιτροπή λοιμωξιολόγων. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά, σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ», είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

«Καλά, αυτή δεν είναι μίας χρήσης» είπε ο Μάκης Βορίδης με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει ότι είναι ημερήσιας χρήσης και τον Υπουργό να δείχνει την έκπληξή του κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι…

Άντε μετά, να περιμένεις να σου συμπαρασταθούν οι κυβερνητικοί, πατριώτη…

Με τον Κάρολο…

Πολύ λυπημένος ήταν ο Γιάννης Παπαγιάννης στο άκουσμα του θανάτου του Κάρολου Παπούλια. Ο Γιάννης, τον είχε επισκεφθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Σύλλογο και είχε αναπτύξει μια ζεστή σχέση με τον Ηπειρώτη Κάρολο Παπούλια.

Αψευδής μάρτυς και οι ΦΩΤΟ, που μας πρόσφερε ο Γιάννης από τις επαφές του με τον αείμνηστο Ηπειρώτη πολιτικό.

N.A.Σ.