Δεν υπήρξε όραμα

Συνέντευξη με την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια

Η πορεία μας με την σημερινή Δημοτική αρχή είναι παράλληλη
-Φιλοδοξώ, να είμαι η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Δήμαρχος Αρταίων

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, και φτιάξαμε αυτή την μεγάλη, πλατιά, ενωτική, αυτοδιοικητική παράταξη, είμαστε με θέση και καθάρια άποψη απέναντι σε ό,τι πήγαινε πίσω τον Δήμο μας, χωρίς ποτέ να κρυφτούμε… Πιστέψτε με, πως η πορεία μας με την σημερινή Δημοτική αρχή είναι παράλληλη και δεν τέμνεται μαζί της».

Αυτό υπογραμμίζει μιλώντας στην ΗΧΩ η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων κ. Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.
Όσο για το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου η υποψήφια Δήμαρχος δηλώνει ξεκάθαρα: «δεν υπήρξε στον Δήμο μας όραμα. Γι αυτό, δεν είναι τυχαίο το βασικό μας σύνθημα: “στην Άρτα της ζωής μας, θα είμαστε όλοι εκεί!”
Η συνέντευξη της κ. Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια :

ΕΡ. : νοιώθετε έτοιμη να διεκδικήσετε τον Δημαρχιακό θώκο:
ΑΠ.: κατ’ αρχήν, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας.
Στην ερώτησή σας τώρα, να πω ότι είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη μάχη των Δημοτικών εκλογών. Σε προσωπικό επίπεδο, να θυμίσω στους αναγνώστες σας την 18χρονη πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και από την θέση της αντιπολίτευσης, από θέσεις ευθύνης, υπηρετώντας και τον θεσμό του αντιδημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απέκτησα την εμπειρία που απαιτείται στην άσκηση των καθηκόντων που χρειάζεται για τους αιρετούς του λαού μας.

Συμπληρωματικά η θητεία μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και η εκλογή μου για δύο θητείες στην υψηλότερη θεσμικά θέση της αντιπολίτευσης, αυτή του αντιπροέδρου της, έμειξε τις εμπειρίες μου και στο β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κάναμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά το μεγαλύτερο ήταν η επικοινωνία με τον κόσμο, το ζεστό σφίξιμο του χεριού τους, όλα αυτά που πετύχαμε δουλεύοντας μαζί την αυτοδιοίκηση, προχωρώντας μαζί τους αγώνες της.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η εμπειρία αυτή μαζί με την ανάταση της ψυχής που ζει κανείς κοντά στον κόσμο, εκμηδενίζει την κόπωση, σε γεμίζει με σοφία, σου γεννά την πίστη και την αισιοδοξία για το μεγαλύτερο, δηλαδή την ευθύνη της θέσης του Δημάρχου στον Δήμο που γεννήθηκες, μεγάλωσες και ζεις με την οικογένειά σου.

ΕΡ. : Πόσο δύσκολο είναι για μια γυναίκα να συμμετέχει στα κοινά;
ΑΠ.: πιστεύω όσο και για έναν άντρα. Αρκεί οι επιλογές της ζωής της, η επαγγελματική και επιστημονική της κατάρτιση και η μόρφωση του χαρακτήρα της να έχει καθοδηγηθεί από την πίστη στις ανθρωποκεντρικές αξίες της ζωής και όχι σε κάθε είδους φυλετικές διαφορετικότητες. Σε ό,τι με αφορά,
Πρώτον, η σχέση μου με τον άντρα μου και με τα διαφορετικού φύλου παιδιά μας (αγόρι και κορίτσι) ήταν από παλιά, σ’ αυτή την κατεύθυνση, και πάντα, ακόμη κι όταν τα παιδιά ήταν μικρά, πάντα μαζί σαν μια γροθιά!
Δεύτερον, η επιστημονική μου κατάρτιση και η επαγγελματική-επιχειρηματική μου δραστηριότητα το ίδιο,
Και τρίτον, βεβαίως το ίδιο και η ενασχόλησή μου με τα κοινά, πιστεύω δυναμική, παρεμβατική και ρηξικέλευθη.
Άρα, το μόνο ίσως διαφορετικό, έχει να κάνει με το χρώμα ζωής και το άρωμα που μπορεί να προσδώσει μια γυναίκα στην τοπική αυτοδιοίκηση, και αυτό γεννά μια σεβαστή φιλοδοξία, να είμαι η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα Δήμαρχος Αρταίων.

ΕΡ. : ποιά είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αρταίων;
ΑΠ.: πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια, άρχισε για την περιοχή του Δήμου μας η μεγάλη “κατιούσα”. Στην Άρτα της κτηνοτροφίας που πέρασε μέρες απόγνωσης, του οικονομικού πνεύμονα της πτηνοτροφίας που ασθμαίνει, της Αλιείας που χτυπήθηκε νόμιμα και “λάθρα”, του κάμπου των καλλιεργειών που έθαψε το χρυσάφι του, των μνημείων που δεν σεβάστηκαν “κάμποσοι”, του περήφανου και φιλόξενου λαού της, που αποσαρθρώνεται ο κοινωνικός ιστός του από μια άγρια μορφή «σύγχρονης» μετανάστευσης, σε μια περιοχή, λοιπόν, ευλογημένη από την φύση και τις παρακαταθήκες της Ιστορίας μας, αυτοί οι βασικοί πυλώνες πρέπει να μας αφυπνίσουν, και για να αφυπνιστούμε πρέπει να ξαναζωντανέψουμε το ΟΡΑΜΑ. Να, λοιπόν, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας: δεν υπήρξε στον Δήμο μας όραμα. Γι αυτό, δεν είναι τυχαίο το βασικό μας σύνθημα: “στην Άρτα της ζωής μας, θα είμαστε όλοι εκεί!”

ΕΡ. : με την πείρα που αποκτήσατε από την αυτοδιοικητική σας διαδρομή, ποιές είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει, εφόσον εκλεγείτε;
ΑΠ.: ο σχεδιασμός της δράσης μας έχει μελετηθεί από πλατιές επιτροπές μας και σύντομα θα ανακοινωθεί. Εδώ θέλω να σημειώσω δύο βασικά χαρακτηριστικά μας:
– το “πάντρεμα” της εμπειρίας πολλών συνεργατών μου, που από θέσεις ευθύνης έχουν υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση στο παρελθόν, με τον φρέσκο αέρα της δράσης όλων των νέων παιδιών που καταθέτουν την ψυχή τους.
– ο όρκος τιμής, πως από την πρώτη ημέρα που οι συνδημότες μας θα μας εμπιστευτούν την διοίκηση του Δήμου μας, και μπορούμε και θα μεταδώσουμε το όραμά μας, από την πρώτη στιγμή με την παρουσία μας και την συμμετοχή μας στην κοινωνία.

ΕΡ. : πως αξιολογείτε το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής;
ΑΠ.: από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, και φτιάξαμε αυτή την μεγάλη, πλατιά, ενωτική, αυτοδιοικητική παράταξη, είμαστε με θέση και καθάρια άποψη απέναντι σε ό,τι πήγαινε πίσω τον Δήμο μας, χωρίς ποτέ να κρυφτούμε. Όμως εμείς εδώ δεν είμαστε για να καταγγείλουμε, είμαστε για να κοινωνήσουμε με τους συνδημότες μας το δικό μας όραμα, να επεκτείνουμε την χημεία μας με όλο και ευρύτερες δυνάμεις του τόπου μας, να αγωνιστούμε για όλα αυτά. Πιστέψτε με, πως η πορεία μας με την σημερινή Δημοτική αρχή είναι παράλληλη και δεν τέμνεται μαζί της. Εμείς, πιστοί στο όραμά μας για το μέλλον του τόπου μας!

ΕΡ.: τι πιστεύετε ότι ψηφίζει ο δημότης στις δημοτικές εκλογές; προγράμματα, υποσχέσεις, πρόσωπα ή κόμματα;
ΑΠ.: θα μου επιτρέψετε να εκφράσω επιθυμία και ξεκάθαρα να πω: όραμα και πρόγραμμα, που ασφαλιστική δικλείδα τους είναι οι άνθρωποι που τα υπηρετούν. Πιστεύω, με σεβασμό στους πολίτες, πως θα δικαιωθώ στην εκτίμηση αυτής της επιθυμίας!

ΕΡ. : ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον Δήμο σε περίπτωση νίκης σας;
ΑΠ.: Μέσα από την ψυχή μου, πιστοί σ’ αυτό που είμαστε, και με την ευθύνη της εμπιστοσύνης του κόσμου, σεμνά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και επινίκια, μαζί με τους συνεργάτες μου, κι αυτούς που θα εκλεγούν, κι αυτούς που δεν θα εκλεγούν… να περπατήσουμε, λοιπόν, τους δρόμους του Δήμου που μας γέννησε και μας μεγάλωσε, αρχίζοντας την μεγάλη δημιουργία με τους συνδημότες μας.