ΔΕΥΑ Άρτας: να αποφεύγουμε την αλόγιστη κατανάλωση του νερού

Από τη ΔΕΥΑ Άρτας, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αναφέρει:

«Αγαπητοί μας δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας,

Τη χρονική περίοδο που διανύουμε, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το νερό αποτελεί το ύψιστο πλέον αγαθό που έχει ο άνθρωπος στη ζωή του και για τον λόγο αυτόν οφείλει έκαστος από εμάς να το διαφυλάξει.
Σήμερα πια, η Υπηρεσία του δήμου μας έχει παρατηρήσει ότι οι ανάγκες για το νερό αυξάνονται καθημερινά με έντονο ρυθμό, όταν την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή το νερό οδεύει, δυστυχώς, σε έλλειψη, γεγονός το οποίο προκύπτει, όπως έχουμε παρατηρήσει, από τη δυσκολία να καλύπτονται σε ικανοποιητικό βαθμό οι τυχόν ανάγκες που προκύπτουν.

Είναι πλέον γεγονός ότι τα αποθέματα νερού που υπάρχουν στις γεωτρήσεις μας και οι πηγές του Αγίου Γεωργίου, από τις οποίες ο δήμος μας τροφοδοτείται, είναι πλέον ελάχιστα και δεν υφίσταται άλλη αναπλήρωση των υδατικών πόρων.

Η Υπηρεσία μας αρμοδίως παρακολουθεί στενά το ανωτέρω σοβαρό ζήτημα, το οποίο έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, προβαίνοντας σε καθημερινό έλεγχο και σε επισκευή των διαρροών που προκύπτουν.

Δια του παρόντος κειμένου, η Υπηρεσία μας, από την πλευρά της, θεωρεί σημαντικό να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες με τη σειρά τους, ώστε να φροντίσουμε όλοι μας για τη μέγιστη οικονομία στην κατανάλωση του νερού, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν σοβαρά προβλήματα στη διαρκή και στην ομαλή υδροδότηση του δήμου μας το θερμό αυτό καλοκαίρι.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, η Υπηρεσία μας ζητά την αμέριστη κατανόηση σας και παρακαλεί θερμά τους δημότες του δήμου Αρταίων καθώς και τους επισκέπτες του να αποφεύγουν την αλόγιστη κατανάλωση του νερού και να περιορίζονται μόνο στην ανθρώπινη κατανάλωση προκειμένου έτσι να αποφευχθεί η μείωση της πίεσης του νερού και να μην οδηγηθεί ο δήμος μας σε διακοπή του νερού στο εγγύς μέλλον».