ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα πίστης, αγώνα και ελπίδας στις σημερινές δοκιμασίες για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα μας.
Όλοι θα επιθυμούσαμε, με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την μέρα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, ένα περισσότερο λαμπρό τρόπο για να τιμήσουμε τους αγώνες και τις θυσίες των ηρώων προγόνων μας για την Ελευθερία.
Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε, δεν το επιτρέπει. Καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές , η απειλή παραμένει, και το έργο για την αντιμετώπισή της είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα για αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή.

Πρέπει να αντέξουμε και όλοι μαζί να τα καταφέρουμε. Να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και να επουλώσουμε στη συνέχεια τις πληγές της κοινωνίας μας και της οικονομίας. Χρειάζεται γι αυτό, συνεννόηση, ενότητα και Εθνικό Σχέδιο. Με υπευθυνότητα, επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών και με το βαθμό ευθύνης που αναλογεί στον καθένα.
Για τους αγώνες που αφορούν στην υπεράσπιση της Εθνικής μας κυριαρχίας και της Εθνικής μας αξιοπρέπειας. Για μια κοινωνία με αλληλεγγύη, για ένα καλύτερο μέλλον που οφείλουμε στη νέα γενιά.

Ας αξιοποιήσουμε το λιτό τρόπο και του φετινού εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, για να αναλογιστούμε την ιδιαίτερη σημασία της. Να αντλήσουμε τα διδάγματα από την αυτοθυσία των αγωνιστών του ‘21.Να μείνουμε μακριά από διχασμούς και πολώσεις που αποδυναμώνουν και την κοινωνία και την πατρίδα μας.
Η Επέτειος της 25ης Μαρτίου για τον Ελληνισμό και η θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού για τον Χριστιανισμό, μας δίνουν αισιοδοξία, υπομονή και δύναμη για να βγούμε νικητές στους δικούς μας, δύσκολους αγώνες της εποχής μας.