Δημήτρης Δημητρίου: Μείωση στις τσέπες του τουρισμού από τον κορωνοϊό

«Ο μήνας Μάρτης έχει χαθεί για τον τουριστικό κλάδο» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος εκτιμά, σοβαρές τις συνέπειες στην οικονομία της περιοχής από τον κορωνοϊό
Ο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων μιλώντας για την πρώτη εμπορική έκθεση στο Αργυρόκαστρο υπό συνδιοργάνωση επεσήμανε πως οι μαζικές ακυρώσεις στον τουρισμό είναι ικανές να φέρουν πλήγμα στην οικονομία τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων τονίζουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου υφίστανται σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης του κορονοιού, και των μέτρων που έχουν παρθεί για την ανάσχεση της επιδημίας. που Δια του γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθη Σιούτη ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων προτείνοντας τα εξής:

– Την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, συγκρίνοντας τους αντίστοιχους μήνες της περασμένης χρονιάς. Ειδικά, στην περίπτωση που η πτώση αυτή δεν καλυφθεί μέχρι τη λήξη του έτους, να παρθούν και επιπρόσθετα μέτρα.
– Την παράταση των σχολικών εκδρομών για το τρέχον έτος, ώστε να πραγματοποιούνται και τον μήνα Μάιο.

– Να επιτρέψουν την πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών και κατά τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας (με άφιξη Κυριακή ή Δευτέρα και με αναχώρηση Τετάρτη ή Πέμπτη).
– Να δοθούν κίνητρα στη μέση Ελληνική οικογένεια, σε σωματεία και συλλόγους να επισκεφθούν περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, δημιουργώντας ειδικά εκπτωτικά τουριστικά πακέτα, αυξάνοντας έτσι τις πληρότητες και τα έσοδα των επιχειρήσεών .