Δημήτρης Τρομπούκης: η τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει Πρωτοβουλίες

Ο περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Δημήτρης Τρομπούκης, σε παρέμβαση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της Λίμνης Πουρναρίου, ανάφερε τα εξής:
”Πρέπει να καταλάβουμε ότι ΑΠΕ δεν είναι μόνο τα Φωτοβολταϊκά Πάρκα και οι Ανεμογεννήτριες. Υπάρχουν και άλλες μορφές ΑΠΕ, όπως για παράδειγμα η Γεωθερμική Ενέργεια και αφού η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε ΑΠΕ ίσως θα πρέπει να δώσουμε κάποια κίνητρα στους Επενδυτές για να στραφούν και προς αυτές τις μορφές.

Για να μην μακρηγορούμε, η θέση μας για τη Λίμνη Πουρναρίου είναι ότι είμαστε υπέρ ενός μοντέλου ανάπτυξης με το οποίο η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς Παραγωγικών και Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.
Αγαπητοί συνάδελφοι αυτό όμως δεν γίνεται από μόνο του. Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού να πάρει Πρωτοβουλίες όπως τον σχεδιασμό αξιοποίησης της περιοχής και την διεκδίκηση επιδοτήσεων για την δημιουργία επενδύσεων που θα προσφέρουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.”