ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ υποψήφια βουλευτής Άρτας

Μια σεμνή παρουσία με καθαρή φωνή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Άρτα, είναι γεγονός πως ξάφνιασε.
Η επιλογή όμως από την ηγεσία της ΝΔ, που σε αυτή τη φάση επιθυμεί τη συμμετοχή νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, δεν άφησε περιθώρια και η Δήμητρα Νικολάου, κόρη του γνωστού δικηγόρου της Άρτας, πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου και στέλεχος της ΝΔ, αλλά και με πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, και της Κατερίνας Γκολομάζου, που θήτευσε ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Άρτας, έπεσε στα βαθιά του προεκλογικού αγώνα.

«Η επιλογή στο πρόσωπο μου είναι τιμητική, δε νοιώθω πως επικράτησα έναντι κάποιου άλλου προσώπου, αλλά συμμετείχα σε μια διαδικασία και αναδείχτηκα. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για σημαντική ανανέωση των προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια μας, αναδεικνύει το ρόλο που θέλει ο ίδιος να προσδώσει στη νέα γενιά. Με ιδιαίτερη τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση να συμμετέχω στις προσεχείς εθνικές εκλογές και να συμβάλλω ενεργά στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η νέα γενιά δέχθηκε έντονα τις συνέπειες της κρίσης. Είναι αυτή που αν και φέρνει το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, οφείλει να τα αλλάξει όλα.» δηλώνει η Δήμητρα Νικολάου, σχετικά με την απόφασή της να συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Και για το πρόγραμμα της ΝΔ; «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, δεν κάνει διάκριση σε πολλούς ή κάποιους. Αν πρέπει να προσδιορίσω κάποιες πολιτικές προτεραιότητες αυτές είναι: η φοροελάφρυνση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών, η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για τους νέους μας, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και των αγροτών, η στήριξη των νέων οικογενειών και η παροχή κινήτρων για απόκτηση παιδιού με δεδομένο το οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Όσον αφορά την Άρτα εκτιμώ πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει τη θέση που της αξίζει. Η περιοχή μας έχει σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχτούν».

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της η κ. Νικολάου, δηλώνει πως «Είμαι δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Αγγλία και ασκώ ενεργή δικηγορία σε ένα ευρύ φάσμα δικαίου από το 2012. Κατοικώ μόνιμα στην Άρτα, είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Είμαι δηλαδή, όπως οι περισσότερες γυναίκες, μια εργαζόμενη μητέρα που ναι μεν μέχρι σήμερα δεν έχω ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, πλην όμως έχω βιώσει και εγώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας και μητέρα».

Όσο για τον προσωπικό της αγώνα η Δήμητρα Νικολάου απευθύνεται στους Αρτινούς συμπολίτες λέγοντας: Στις 7 Ιουλίου ζητώ τη στήριξη σας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για να δώσουμε μια νέα προοπτική στη χώρα. Ζητώ τη στήριξη σας στο πρόσωπο μου, για να δώσουμε τη σκληρή μάχη και να δούμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει.

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες διχάστηκαν. Διλήμματα χωρίς πραγματικό περιεχόμενο μονοπώλησαν τον πολιτικό διάλογο. Εύκολες λύσεις προτάθηκαν και στερεότυπα αναπαράχθηκαν. Οι πολίτες όμως πλέον γνωρίζουν. Αντιλαμβάνονται, πως χωρίς συστηματική προσπάθεια, προσήλωση στο στόχο και με άξονα τις
μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, είμαστε καταδικασμένοι στη στασιμότητα.
Το όραμα μας είναι καλύτερη ζωή για όλους. Με μια ορθολογική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και ανακούφιση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών. Με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Με πολιτικές που θα στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και θα καταστούν ελκυστικότερα τα προϊόντα των αγροτών μας. Με πολιτικές στήριξης των νέων οικογενειών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας.
Με ένα σύγχρονο και πιο ανταποδοτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1987, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα.
Σπούδασε νομικές επιστήμες στην Αγγλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο & Το Δίκαιο Επιχειρήσεων (LL.M.).
Το 2012 αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2012 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην πόλη της Άρτας, όπου ασκεί μάχιμη δικηγορία σε ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων, ενώ από τον Μάρτιο 2017 έχει προαχθεί σε δικηγόρο Παρ’ Εφέταις.
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας από τον Αύγουστο του 2012. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού.