ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: η Κυβέρνηση μας εμπαίζει

Σχετικά με τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση το ΔΣ του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ, που υπογράφει ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ αναφέρονται τα εξής: «Για αλλη μια φορά η Κυβέρνηση μας εμπαίζει ,ενώ μας παρουσίαζε πως θα πάμε από το click away στο click in shop δηλαδή να επισκέπτονται τα καταστήματα με φυσική παρουσία καταναλωτές αλλά με ραντεβού , ανακοινώθηκαν τα παρακάτω :
Από Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα.
Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους».

Δώρα σε παιδιά από τη Γραμματεία Γυναικών Αστυνομικών Άρτας

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, για μια ακόμη χρονιά στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, προσέφερε δώρα σε παιδιά απομακρυσμένων σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.
Δυστυχώς τη φετινή χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν κατέστη δυνατή η αυτοπρόσωπη επίσκεψή μας στα σχολεία και τα δώρα δόθηκαν στους διδάσκοντες ώστε να διανεμηθούν στα παιδιά του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Άνω Καλεντίνης και του δημοτικού σχολείου Πηγών.
Ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα
Έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, οι μετακινήσεις περιορίζονται στις «απολύτως αναγκαίες»:
-Για λόγους εργασίας,
-υγείας (ΚΩΔΙΚΟΣ 1)
-ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο (ΚΩΔΙΚΟΣ 6)
Εξακολουθεί να απαιτείται αποστολή SMS στο 13033 για τις παραπάνω περιπτώσεις και μετά τις 21.00, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.
Διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery
Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00 (από 9 το βράδυ έως 5 το πρωί), διευκρινίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.
Επίσης, διευκρινίζεται ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Παρατάθηκαν οι θητείες των ΔΣ των αθλητικών σωματείων
Παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των αθλητικών σωματείων και συλλόγων, έως και για τέσσερις (4) ακόμη μήνες, μέχρι και τις 30/04/2021, με Κοινή Απόφαση (Β’ 5770, 29/12/2020) του Υφυπουργού Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και των Υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.
Η παράταση δόθηκε ώστε να αντιμετωπιστούν, εξαιτίας των έκτακτων πανελλαδικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας,τυχόν ζητήματα με την ολοκλήρωση της θητείαςτων διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των αθλητικών σωματείων και συλλόγων και την ανάγκη αρχαιρεσιών.

Δωρεά
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για την μεγάλη προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής.