Δημοσκόπηση MRB: αρνητικά κρίνει το 61,1% το «καλάθι του νοικοκυριού»

Αρνητικά κρίνουν το «καλάθι του νοικοκυριού» οι συμμετέχοντες σε δημοσκόπηση της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open. Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που ήρθε στη δημοσιότητα το 51,9% χαρακτηρίζει την ακρίβεια το πιο σημαντικό ζήτημα, ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 11% ήταν η υπόθεση Πάτση. Ακολουθεί, με 10,3%, η ανεργία, τα Ελληνοτουρκικά ακολουθούν με ποσοστό 7,6%, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει ποσοστό 7,3%.
Με το θέμα της ακρίβειας να απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους πολίτες ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψή τους για το «καλάθι του νοικοκυριού» που έκανε πρεμιέρα. Έτσι, σε σχέση με το καλάθι του νοικοκυριού, μόλις το 33% των ερωτηθέντων το κρίνει ως ένα θετικό μέτρο ενώ το 61,1% το κρίνει αρνητικά.
Σε σχέση με την υπόθεση Πάτση 81,4% την αξιολογεί ως πολύ σοβαρή. Η ΝΔ σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα γνώριζε τις δραστηριότητες του ανεξάρτητου – πλέον – βουλευτή. Απαντώντας σε ερώτηση αν γνώριζε το κόμμα τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του κ. Πάτση το 65,6% εκτιμά πως γνώριζε πολλούς μήνες πριν τη διαγραφή. Αντίθετα, μόλις το 13,8% θεωρεί πως το έμαθε πρόσφατα.
Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη των πολιτών και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα στην υπόθεση του Ανδρέα Πάτση. Το 50,1% εκτιμά πως δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μόλις το 30,9% ότι κινήθηκε και αντέδρασε άμεσα.

Στο 6,1% η διαφορά 
Προβάδισμα σχεδόν έξι ποσοστιαίων μονάδων, 6,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.
Στη δημοσκόπηση, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 29,1% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, διαφορά που φτάνει τις 6,1 μονάδες.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5% και η Ελληνική Λύση στο 4,5%, ενώ ακολουθεί το ΜέΡΑ25 με 3% και το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με 2,6%, για το οποίο ο αναλυτής της MRB Δημήτρης Μαύρος ανέφερε ότι μπορεί να ξεπεράσει το 3% και να μπει στη Βουλή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,1% έναντι 29,2% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Η απάντηση «κανένας» πήρε 25,7%.

Στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων, ο πρωθυπουργός συγκέντρωσε 46%, έναντι 20,6% του Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, το 37,6% των ερωτηθέντων έχουν εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να χειριστεί θέματα ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.
Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εμπιστοσύνη των πολιτών να χειριστεί θέματα εγκληματικότητας, με ποσοστό 40,3%, έναντι 23,4% του Αλεξη Τσίπρα.
Στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών και της μεσαίας τάξης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 34,7%, έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,2% έναντι 24% και σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας.
Σε ζητήματα διαχείρισης αναφορικά με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε 30,6%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 29,4%.